2011. május 30., hétfő

Fejfájós hétfő

Remélem, hogy holnapra elmúlik...

Délelőtt Benny leendő ovijában voltunk beíratkozni, minden rendben zajlott, a fiatalember is hozta a marketingarcát, mintha tudta volna, hogy ma még nem igazán jó, ha hisztis kisfiúként mutatkozik be. :))))

Kicsit játszóztunk délelőtt és délután is a tónál, ma már többen bent voltak a vízben, szerintem nemsokára mi is belevágunk a bécsi strandolásba is. :)

Holnap délután már a sárvári fürdőben fogunk strandolni, várjuk nagyon, a cuccaink már össze vannak aránylag pakolva, 9 után indulunk. Jó lesz kimozdulni egy kicsit...

Sajnos délután óta eléggé nyom a fejem, már vettem be gyógyszert, de nem igazán javult. Így a mai gyümölcsnapomat is 5 óráig bírtam, akkor inkább ettem egy kis barna kenyeret, sajtot, hogy legyen, ami felszívja a gyógyszert. Talán ez is ér valamit, ha a nap 3/4-ében csak gyümit ettem.

Este akartam tornázni, de végül nem volt kedvem hozzá, még jó, hogy ebéd után elővettem az Add önmagad 3-ból a has részt és azt végig csináltam, így a napi fél óra becsület mozgásom megvolt. :) Szerintem holnap-holnapután nem fogok nagyon tornázni, nem tervezem vinni a laptopot, bár biztos elvonási tüneteim lesznek. De néha kell a netmentes nap is, majd olvasgatok, veszek friss újságokat, kihasználom egy kicsit a forint és a magyar, megszokott újságjaim előnyeit. :)

Néztem, hogy van Update pékség Sárváron, lehet, hogy benézünk majd, mert a sétálóutca környékén vannak, ha jól néztem a térképen. Elég új pékségnek néz ki, talán motiváltabbak, mint Érden, ott nekem ugyanis sajnos nem volt jó tapasztalatom, de lehet, hogy csak rosszkor voltunk ott. :)

Holnap lesz az első, idei bikinis bevetésem, remélem, hogy sikerül egy kis színt összeszedni, hogy ne világítson a hófehér hasam a strandon. :))))))

 Csütörtökön jövök, addig is vigyázzatok Magatokra, szép napokat!!!

2011. május 29., vasárnap

Pihenős vasárnap

Ma jó kis napunk volt, el is fáradtam így estére. :)

Reggel Benny már elég korán kukorékolt, mintha érezte volna, hogy P apukája, Opa már fél 9 után itt lesz érte (negyed 10 helyett :D ) és mennek együtt csavarogni. Még éppen reggeliztünk, mikor Opa ideért, de érdekes módon Benny hiszti nélkül jött átöltözni, mert tudta, hogy annál hamarabb indulhatnak kirándulni. :) Az Alte Donauhoz mentek faleveleket gyűjteni, kacsákat, halakat megfigyelni, sétálni stb...

Mi is kihasználtuk a nyugit, negyed 10-kor már a közeli konditeremben voltunk, P-nek bérlete van, nekem pedig napi jegyet vettünk. Futni nem készültem a fájós lábam miatt, de az elipszistrénert bírta simán, úgyhogy azon tekertem 45 percet. Nagyon jól esett és ilyenkor mindig hiányzik a konditerem hangulata, régen törzsvendégek voltunk, de azóta már Benny is megérkezett hozzánk, így nehezebben lehet megszervezni, hogy eljárjak, pedig tudnék megint minden nap találni magamnak ott gépeket. :)))) A végén még beugrottam negyed órára szolizni is, így teljes volt a délelőtti fitness-wellness. :) Ebédre P szüleihez mentünk, isteni toscanai csirkét csinált.

Míg a fiúk aludtak, én kimostam két adagot, végre megint jó idő van, így hamar megszáradnak az erkélyen a ruhák. Délután megint a közeli Blumengartenbe (botanikus kert) mentünk át, vettünk a bio standon finom sajtot, sonkát, P-nek tepertőt, répás-teljes kiörlésű kenyeret, fincsi hideg vacsorát tálaltunk belőlük utána este. :) Rengetegen voltak, mindenkit kicsalt a jó idő, Benny is élvezte nagyon.

Mivel P a héten még itthon lesz, így holnap reggel elmegyünk Benny óvodai beiratkozását lebonyolítani, utána bevásárolunk, pakolászunk, mert úgy néz ki, hogy elmegyünk két napra majd Sárvárra egy kicsit kikapcsolódni, ha már a nyári szabi nem jön össze. Találtam egy gyerekbarát apartmant a fürdővel szemben, régen mindig a fürdő épületében lévő hotelben szálltunk meg, de egy horkoló férjjel és egy kétévessel ez ma már nem igazán kivitelezhető, így mindenképp két légterű szállásokat kell keresnünk, ha egyszer végre kimozdulunk. :))) Barátságos volt a tulajdonosnő is, az ár is barátságos, a fürdőt ismerjük, úgyhogy holnap bevásárolunk egy adag kaját, fontosabb dolgokat, a többit pedig majd ott. Jó lesz kicsit feltöltődni, picit máshol lenni, még ha két éjszakára, akkor is.

2011. május 28., szombat

Sikeres délelőtt

Sikertelen délután után sikeres délelőtt következett :)

Reggel az eső elintézte, hogy ne mozgással kezdjem a napomat, úgyhogy inkább aludtam még egy kicsit. Úgyis még fájt a lábam, így csak séta lehetett volna, de sebaj, ebéd után bepótoltam 50 perc step aerobikkal és 10 perces Rezsi tricepsz, has tornával. :)

Szóval délelőtt elmentünk a közeli plázába, én visszacseréltem a tegnap Bennynek szerzett fürdőgatyát egy mérettel nagyobbra a Zarában, addig a fiúk bevásároltak a sparban és húsboltban, mert P tatárbifszteket kívánt, így venni kellett hozzávalókat. :) Mivel én elég hamar végeztem, ma megint visszanéztem az Orsay-be, ahol tegnap már nem volt időm jobban szétnézni. Bevittem pár cuccot próbálgatni , egy gatya sajnos nem volt a méretemben, pedig nagyon tetszett (volna), az eladócsaj megnézte a számítógépen, és egész Bécsben nincs 38-as méret, de reménykedjek, hogy még kapnak árut... úgyhogy gatya nem lett, viszont helyette találtam két egyszerű, de nagyszerű ruhát, amit én leggingsekhez gondoltam egyből, és le volt árazva mindkettő, úgyhogy nem vaciláltam sokáig, mindkettőt megvettem, ritkán találok ilyesmiket. :) Nekem nagyon tetszenek, sportos elegáns. :)


Úgyhogy most már jobb a kedvem, mert akár ezekben is mehetek majd a diplomaosztóra, vagy a tegnap vásárolt sötétkék felsőmbe a fehér gatyámmal. Még megálmodom júliusig. ;) :)

Tegnap este még az esprit honlapról is rendeltem egy rövid futógatyát, egy felsőt és egy vagány, farmer térdgatyát, ilyet keresek mindenhol, de nem igazán találtam megfelelőt. Remélem, hogy jó lesz a méret, néha nehéz eltalálni. De vissza lehet küldeni két héten belül, és csak azt kell kifizetnem, ami passzol. Jó ez a rendszer. :)

Délután a poros step aerobik dvd-t vettem elő, kedvem támadt hozzá, egyedül egy mozdulat nem esett jól, azt kihagytam, de amúgy jó kis 50 percet tornáztam végig. Utána még ráhúztam egy tíz perces Rezsit, máris jobb lett a kedvem. :) Sajnos az idő délutánra sem lett jobb, csak annyiban, hogy nem esett már az eső, de marha hideg volt, ettől függetlenül lementünk délután is beöltözve (Benny gumicsizmába, esőcuccban, élvezte is nagyon :D )a közeli botanikus kertbe, megnéztük a birkákat, kecskéket, nyuszikat, bagoly családot stb.. :) Este pedig még 6 előtt belakmároztunk a tatárbifsztekből, nagyon jól esett, el is fogyott a nagy adag. :)))) Jövő héten böjtölhetem ezt a sok kaját, bár bajban leszek, mert P péntekig itthon lesz, most vált munkahelyet és az új hely csak akkor indul.... elszoktam már ettől, hogy ennyit itthon van, így majd mindig csesztet, hogy egyek már. :((( Ma is figyelmes akart lenni, mert magának fehér toast kenyeret vett a tatárhoz, nekem pedig "mehrkorn"-t, bár én mindig teljes kiörlésűt, vollkorn-t szoktam venni. Nem akartam elvenni a kedvét, így ezt is megettem, de azért picit másabb volt ez is. Mindegy, még mindig jobb, mint a teljesen fehér kenyér. :)

Közben azt is realizáltam, hogy nekem két hét múlva osztálytalim lesz... nagyon rá kell kapcsolnom, hogy addigra újra jól nézzek ki, úgyhogy a héten az ortopédia mindenképp be van tervezve és ha P itthon lesz, akkor szerintem majd beosszuk és eljárok én is konditerembe. Holnap is délelőtt megyek P-vel a terembe, mert P apukája reggel elviszi Bennyt, mennek kettesben csavarogni, mi pedig rögtön indulunk a konditerembe, míg P súlyzózik, én majd megnézem, hogy mit bírnak a lábaim (bringára, elipszisre gondolok, hogy az majd megy, ha mégsem, akkor majd a kondigépekkel erősítek, megoldom ;) :) ), utána pedig az anyósoméknál ebédelünk és úgy jövünk haza. :) Tehát ígérni nem ígérek, de próbálok rákapcsolni. :)))))

Azért holnap nem akartam üres kézzel átmenni és olyan ebéd utáni nasit terveztem, amit a kocsiban hagyhatunk, míg mi kondizunk. :) Végül ezt a csíkos tallér receptet próbáltam ki, már régóta kinéztem, és kicsit átvariáltam reformosabbra: a liszt zabpehelyliszt és rétes liszt keveréke, a cukor helyett én por édesítőt tettem bele, a vaniliás cukor helyett pedig vanilia aromát. :) Most lettek készen, 45 db keksz lett, nagyon egyszerű kis nasi. :)



Mindjárt le is tesztelem, hogy milyen lett, nem ám valami ehetetlen izét viszek holnap az anyósoméknak. :))))

2011. május 27., péntek

Sikertelen délután

Se munka, se ruha.... :)

De legalább Bennynek kaptam egy vagány, superman-es nyári pizsit és egy fürdőgatyót, amit holnap vihetek vissza, mert kicsi lett. :))))

Szóval a munka úgy lett volna, ahogy gondoltam: ők este 6-től éjfélig keresnek valakit, ami nekem pedig feleljtős. Megértem, hogy napközbeni időre könnyebb találniuk, de azért tegnap mondhatta volna a pasi a telefonban, mert akkor nem megyek potyára. Illetve nem is mentem potyára, mert legalább jól megnéztem ezt a termet, még sosem hallottam róla korábban és meg kell mondjam, igazán jó kis hely, tele techongym gépekkel és a nyitvatartása is jó (6-24 óráig), és árban is szimpatikus. Szerintem majd ősztől lehet, hogy oda fogok bérletet venni, mert a szoli is jó áron van és ha sűrűn tudok járni, akkor mindkettő nagyon megéri. Kocsival kb. tíz perc alatt ott voltam, szóval nem távolság. Nem kenődtem el, mert nem vagyok ráutalva, hogy mindenképp dolgozzak, csak jó lenne, ha összejönne valami, ahol ki tudok kapcsolódni heti egyszer-kétszer. :)))) Azért nézelődök tovább...

Utána átmentem a közeli plázába ruhát nézegetni, július 2án a tesóm diplomaosztójára készülünk és arra kerestem (volna) magamnak ruhát, de a végén már berágtam és elegem lett. :) vagy hülye szabásúak, vagy én voltam a hülye szabású , de semmi nem állt rajtam úgy, ahogy az akasztón. :))))) az egyik mango ruhából majdnem az eladócsajnak kellett kiszabadítania, olyan jól sikerült magamra húzigálnom. :)))) van még munka az alakformálásomon, mert némelyik tükörbe nézve majdnem sírva fakadtam, annyira gázul néztem ki. :((( a vége az lett, hogy egy sötétkék felsőt vettem, egyenlőre a fehér gatyámmal tudom elképzelni. De még júniusban is futok egy-két kört szerintem, hátha... jó lenne tudni azért, hogy milyen idő lesz, inkább kánikulás ruhát keressek, vagy nadrágosat... mennyi bajom van, mi? :))))

A fiúk is jól elvoltak délután, elhozták P utolsó cuccait a régi munkahelyéről és bevásároltak, este fokhagymás rákocskákat csinált P vacsira, nagyon finom volt. Holnapra tatárbifszteket kíván estére, én pedig nem ellenkezek, mert én is imádom. :) De annak azért örülök, hogy nincs minden este itthon, mert azt hiszem, rendesen bajban lennék a kajálás terén, ha ő mindig ilyeneket kívánna esténként. :/

Holnap reggel megint lemerészkedek sétálni, szeretem ott indítani a napomat. Jó lenne már futni is, de nem türelmetlenkedek, majd csak rendbe jön a lábam.... Jó lenne a kajára is újra figyelni, mert nem lesz ennek jó vége!!!! Sosem gondoltam volna, hogy megtartani az elért súlyt nehezebb (sokkal nehezebb!!!!!), mint lefogyni. Ehhez kell aztán igazán az akaraterő és a kitartás, különben az egész munka kárba vész. :(

Az előbb megittam az esti almaecetes vizet, úgyhogy lassan tusolás és alvás... mindjárt reggel és ébreszt a vekker. :) Jó hétvégét Mindenkinek! :)

Fitt péntek

Futás nélkül is lehet fitten indítani...

Bár tény, hogy nem ugyanaz. :((( Reggel már nem bírtam magammal és felkeltem 6-kor, felöltöztem futócuccba és lementem a tóhoz. Futást nem is erőltettem, csak próbáltam tempósan sétálni. Két kört tettem meg, ami 4 km, de sajna meg sem izzadtam, és még a tized kalóriát sem égettem el a futásnak... mindegy, az az egy vígasztal, hogy jól indult a napom, nyugiban, ébredező környezetben sétáltam egyet, friss levegőn voltam, a semminél több. Kétszer próbáltam meg gyorsítani, de nagyon fájt, úgyhogy inkább nem erőltettem. Majd csak rendbe jön egyszer, de jövő héten elmegyek ortopédiára, nincs mese!!!

Reggel összeszedtem az erőmet és megittam egy evőkanál almaecetet 3 dl vízzel kikeverve, nem is volt annyira rossz, mint amennyire vártam. :) elviselhető, úgyhogy ebéd előtt is fogok és alvás előtt is. Sok jó dolgot olvastam róla, a lúgosítás is rámfér mostanában és kicsit felpörgeti az anyagcserét. Hát hajrá! :)))

Ma délután "szabadot" kaptam P-től, a fiúk kettesben lesznek, én pedig elmehetek nyugodtan plázázni, körbenézni. Szeretnék egy-két nyári cuccot beszerezni magamnak és Bennynek is, a bioboltban nyüszögésmentesen megnézegetni mindent, böngészgetni stb... az élet apró örömei egy kisgyerekes anyukának. :)))) Előtte 3-ra egy állásinterjúra is megyek, még őszig itthon vagyok Bennyvel, de mellette szeretnék dolgozni megint, ha találnék valami érdekeset és olyat, hol nem kell éjjelig maradnom, mert pont ezért fejeztem be a hotelben is. A mai egy fitnessterem recepciója lenne, amit tényleg szívesen csinálnék, de természetesen csak ha összeegyeztethető Bennyvel. Szerintem simán kivitelezhető lenne, hogy heti egyszer, max. kétszer menjek délelőtt, de majd meglátjuk, hogy mik az elképzelések a másik oldalról. Mindenesetre az már pozitiv szerintem, hogy este elküldtem a papírjaimat és másnap már hívtak, de először tényleg meghallgatom, hogy ők mit ajánlanak, mert lehet, hogy teljesen más az elképzelésük, mint nekem... azért drukkoljatok! :)))

Most megyünk vásárolni, ebédre cézár salátát kívántam, P is rábolintott, Bennynek majd a csirkecicihez csinálok kis krumplipürét, azt nagyon szereti. Már nem írok semmit a kajálásokról, mert mindig akkor bukok meg, mikor valamit határozottan ide lejegyzek. :))))) Lesz, ahogy lesz, a lényeg, hogy sosem adom fel azt a célomat, hogy újra 60 kg legyek! :))) Ez fix, és az is marad!!! :)))))

2011. május 26., csütörtök

Esti motiváció...


Ez most nagyon kellett nekem is..... :)))

"Így együtt, soha nem adjuk fel!!!!!!"

2011. május 25., szerda

Itt a nyár!!!

Mára 31 fokot jósolnak!!!

Most már nincs mese, berobbant a nyár, tegnap előszedtem a trikóinkat és abban voltunk lent délután, de így is melegünk volt rendesen. Azt hiszem, egyre jobban érik a strand, talán a hétvégén el is jutunk valahova, jó lenne már barnulni is, mert most még csak a kezem és az arcom jó barna a sétáktól. :))))

A futóversenyt már sikerült kipihennem, másnap reggel azért kiváncsiságból lementem reggel futni, de sajnos megint fájt a lábam, úgyhogy most megint pihentetés van. Ma telefonálok az ortopédiára időpontért, meg szeretném nézetni, mert nem érzem annyira a javulást és jó lenne tudni, hogy mi okozza. Remélem, hogy jövő hét elején már okosabb leszek, hogy mi ez.

Tegnap sétáltunk a tónál, mikor az osztrák ismerősöm, Andrea futott arra és megálltunk picit beszélgetni, rendesen fájt a szívem, hogy én pedig nem futhatok. :((( Ezért ma beállítottam az órámat 6-ra, fel is keltem, de mivel húzódott a combomnál megint a fájdalom, így nem kínoztam magam, nem mentem le... az más kérdés, hogy az is kínzás és rossz, hogy nem tudok futni most, rendesen nem találom a helyem, mozognék, csak nem tudom, hogy mit. :(((( 

Hétfőn itt volt Szilvi barátnőm, még hajón dolgoztunk együtt, itt is aludt, így tudtunk sokat beszélgetni. Hétfő délután starbucksoztunk egyet, de valahogy nem esett jól a megaédes süti, úgyhogy nem is ettem meg az egészet és a café lattet is meghagytam, eddig pedig sosem volt gondom Starbucksban. Tegnap még itt ebédelt, őzgerinc formában sült csirkét csináltam, mindenkinek bejött, mára is maradt. Így nem kell ma főznöm, csak köretet hozzá, úgyhogy ma ananásznapot tartok. :)

A tervem az, hogy egy héten 1 napon nem figyelem a kalóriákat, eszek, amit kívánok, 5 napon odafigyelek, hogy 1200 kcal és 120 ch körül egyek és egy nap pedig gyümölcsnapozok. Persze ez változhat, de egy kb. irány lesz. Most úgyis meleg van, nem kívánok semmit, csak gyümölcsleveseket, dinnyét, hideget.... P épp ma kérdezte, hogy hozzon e halászlevet, mert a magyar szakács ma főzi frissen, de amennyire szeretem, annyira nem kívánom ebben a melegben.

Az újabb futóverseny is már megvan, szeptember 17én lesz Bécsben a Reebok Women's Run, ahol 5 és 8 km-t lehet futni, már jelentkeztem is a 8 km-es távra. :) Egy szuper, rózsaszín reebok futópolót is adnak a nevezési díj fejében, rajta a Running Quenn felirat lesz idén, tök jó! :))))

Most lemegyünk boltba, sétálunk egyet, kihasználjuk, hogy P csak hatra megy dolgozni, hétvégén pedig szabad lesz, ilyen is már régen volt! :)))) Szép napot Mindenkinek!

2011. május 22., vasárnap

DM Frauenlauf 2011

SZUPER VOLT!!!!!!!!!!!!!!!!!

Amennyire féltem a fájós lábam miatt, annyira meglepő volt, hogy mintha tudták volna a lábaim, hogy mennyire fontos nekem ez az 5 km ma, egy cseppet sem fájtak. :)))) Az áprilisi eredményemet hoztam ma is, 27 perc 37 másodperc alatt értem be a célba. Majd este kiderül, hogy ez pontosan milyen helyezés, addigra lesznek fent a neten az adatok, de én megint a jó középvonalba tippelem magam. :)

Annyira jó volt, már reggel negyed 9 körül ott voltam, nyugiban végignéztem most megint a sátrakat, és kicsit bántam, hogy nem jött velem senki és nem vittem bankkártyát sem, mert ma már a nike futócuccokra 15 % kedvezmény volt, így az álomcsukát most igazán jó áron megcsíphettem volna, de sebaj... majd jövőre okosabb leszek. ;)

Közben azt is megtudtam, hogy a nevezésen felül lehet választani különféle csoportokat is, akiket támogatni lehet a futással, minimális összeget kell nekik is átutalni és tőlük is jár póló és ajándék. (evészavarok elleni csoport, nők elleni erőszak, politikai pártok, ilyesmik). Jövőre majd megint a mellrák ellenes vagy a gyerekek megsegítésére létrehozott csoporthoz csatlakozok szerintem.

Ezalatt ment a bemelegítés a színpadon, szuper zenére, pörgő hangulattal, sokan tornáztak együtt a két edzővel. Én addig kihasználtam a nyugit (Benny nélküli nyugit :D ) és megnéztem tényleg minden sátrat, így bukkantam rá a DM sátorban egy ingyenes fotózási lehetőségre, úgyhogy nem hagytam ki.

Start előtt, tele energiával:


9 körül már ajánlották, hogy sétáljunk át a starthoz, hogy ne legyen később káosz , és P nagynénje is ajánlotta, hogy időben legyek ott, hogy a blokkomon belül vagy oldalra, vagy előlre kerüljek, úgy a legjobb startolni. Én a D szektorból indultam, minden szektor pár perces késéssel indult, amit nagyon jónak találtam, mert így tényleg nem volt tumultus, káosz. A zene egyre hangosabb volt, mindenki fel volt pörögve, állítgatták az órákat, utolsó fotókat lőttek a kísérők, elmondhatatlan hangulat volt. Aztán indult a legelső kör, 9:25-kor. Visszaszámlálás és start.... mi pedig mindig egyre közelebb kerültünk a starthoz. :)))) akkor már nekem is benne volt a bugi a lábamban, sztem a szívem is tuti egyre gyorsabban vert. :))) Tök jó volt hallani, mikor a bécsi keringő alatt bemondták, hogy összesen 86 országból vannak ott résztvevők és sorolták az országokat, aztán jött Hungary, hát én libabőrös lettem. :)))

Kb. 9:32-kor eldördült a mi startunk is, és indulhattunk végre. :) Egyáltalán nem volt tömegnyomor, szépen, egyenletesen lehetett haladni. Végig álltak a szurkolók, minden jól ki volt táblázva, nem lehetett eltéveszteni az irányt. Minden km-nél volt egy jelzés, hogy 1 km, 2 km és így tovább. Az elején jól indultam és eléggé megtáltosodtam, mikor örömmel észrevettem, hogy nincs lábfájás. :) Az első km megvolt 5 perc alatt, a második 10, aztán a fele távnál oldalt vizet osztottak papírpoharakból, de én nem vettem, viszont lelassított minket, hogy keskenyebb volt ott a szakasz és sokan ittak és ledobálták a poharat, így koncentrálni kellett arra, hogy ne rúgjuk össze-vissza őket, de aztán újra tiszta lett a terep és lehetett folytatni a gyorsítást. :) Kb. három helyen voltak kis pódiumok, ahol zenekarok játszottak, és végig szurkolók álltak, táblákkal, vagy anélkül, sokan fotóztak, szuper volt!

A kb. 3. km-nél volt egy tűzoltó autó is, ami vizet spriccelt a szakaszra, teljesen felfrissültünk, ahogy átszaladtunk a vízben, isteni volt! :))))

A 4 km-nél már kezdtem örülni, hogy minjárt bent vagyunk a célnál, akkor jártam kb. a 22. percnél az órám szerint. Volt egy vicces srác, aki egy nagy táblára felírta angolul, hogy "már csak 1 km van hátra, run for fun" vagy ilyesmi, de jól megmosolyogtam. :) aztán megláttam a cél feliratot, már kezdtem örülni, de alatta volt kicsivel írva, hogy még 500 méter. :))))) kicsit szívattak, de sebaj. :)))))) akkor már jól felgyorsultam én is és bekanyarodtam az igazi célegyenesbe, ahol a lelátókon és körbe-körbe emberek álltak, ültek, tapsoltak, drukkoltak és utolsó hajrával beértem többedmagammal a célba 27 perc 37 másodperc alatt. :))))

A célnál kaptunk egy medállt, egy szál rózsát és vízet is vehettünk, amennyit akartunk, én el is hoztam két fél literes vizet, amit kb. két perc alatt meg is ittam. :))) Lehetett jelentkezni mobilszámmal az eredményhez, ha megadtuk a mobilunkat még a napokban a honlapon, akkor a cél után automatikusan jött az időről az eredmény, így én is már kb. fél perc múlva tudtam a pontos futóidőmet. :)

Utána rögtön átmetroztam a praterbe, ahol P és Benny már vártak a Schweizerhaus előtt, vicces volt, mert a 10 km-es táv a prateren keresztül is ment, és tűzoltó fiúk éppen a helyszínt készítették elő (a 10 km-es verseny 10:45-kor indult) , mikor megláttak, startszámmal, futócuccban, nevettek is, hogy "hé, még csak most készítjük elő a terepet és már jössz is medállal??? " :))) 

Ettem gyorsan egy krumplirösztit, megittam megint egy fél liter vizet és nyugiban hazametróztunk. A metron is többször bemondták, hogy üdvözlik a DM női futóverseny részvevőit, tök jó volt. :)))) teljesen feltöltődtem és még mindig érzem a feelinget, megérte várni rá és részt venni ezen a versenyen.

Odafele mondjuk kicsit pánikoltam, mert ugye kaptuk ezt a narancssárga pólót, de én nem akartam ma felvenni, mert a futógatyám fekete-pink és annak van hátul zsebe, amibe a mobilomat pont bele tudom rakni. És kitaláltam (jó hülye mánia), hogy ahhoz a gatyához a pink futópolómat veszem fel és a fekete-pink futózoknimat, mert hülyén nézne ki a pinkes gatya a narancsos polóval. :)))) Mivel meleg volt, vittem egy futóoldaltáskát, abba raktam a metrojegyemet, papírzsepit, 10 eurot, egy kis flaska l-karnitinos vizet, így nem kellett táskát vinnem, mert nem akartam leadni az értékmegörzőben semmit. Szóval a metrón kicsit hülyén éreztem magam, mert szinte egyedül voltam, aki NEM a narancssárga polóban volt, de aztán később már egyre több futót láttam más ruhákban , így megnyugodtam gyorsan és tényleg nem ez volt a lényeg. :))))

Jövőre biztos, hogy a 10 km-es távot fogom futni és abban is biztos vagyok, hogy ezentúl nekem is kötelező programok egyike lesz ez a DM-es futás. Jövőre amúgy is nagy banzáj lesz sztem, mert a 25. alkalommal rendezik meg. Állítólag az elsőn 400-an voltak, ma pedig 25 100-an futottunk, nem semmi, hogy mekkora dologgá nőtte ki magát időközben ez a rendezvény. :)

Már találtam nyárra is futóversenyeket, most nézegetem a honlapját, kellenek az ilyen motivációk, sikerélmények, az embernek még több kedve lesz futni, mozogni.

És végül egy kép a medálomról is, együtt az emlékfotómmal:



Ezen az oldalon pedig meg tudjátok nézni az eredményeimet, hogy hányadik lettem, hányadik lettem az összes versenyző között és hányadik lettem a korcsoportomban. :))) ( amúgy a 138. lettem a korcsoportomban az 1230 főből és 1269. lettem az összes, 16 649 induló közül az 5 km futásban). Szerintem tök jó helyezés, elégedett vagyok nagyon. :)))

2011. május 21., szombat

Készülődés

Már csak egyet alszunk, és holnap elstartol az éves nagy DM női futóverseny!!!! :)

Eddig sejtésem sem volt, hogy mi vár rám holnap, oké, azt tudtam, hogy 25 ezer nő, lány, gyerek fog futni, de hogy az pontosan mennyi , nem is képzeltem el igazán. Ezért lepődtem meg nagyon, mikor délelőtt mentem a startszámomért, gondoltam, szombat délelőtt révén még sokan vásárolgatnak és biztos délután lesz a tumultus. Elég volt kiszállni a metróból, már akkor kisebb tömeg volt, sokan már hazafelé tartottak a futós szatyrukkal, de a legtöbben, velünk együtt, még akkor indultak feltérképezni a rendezvényt. :) 10 óra múlt egyébként nem sokkal. :))))

Jött P nagynénje is, aminek nagyon örültem, mert ő már régi motoros a dm futáson, minden évben részt vesz, így ő irányított minket, hogy merre induljunk, mit hol kapunk meg. :) Először egy nagy sátorba mentünk, ott különböző pultoknál lehetett elhozni a startszámot, jól meg volt szervezve, mert kb. 2000 szám volt egy pultnál, így nem volt annyira nagy sor, hamar sorra kerültünk. Rengetegen voltak babakocsival, gyerekekkel, bár én ezt inkább hátránynak tartottam, mert esélyem nem volt megnézni a többi sátrakat, pedig érdekelt volna pl. a nike és a nivea sátra mindenképpen, de majd jövőre okosabb leszek. :))) A startszám és startszatyor (ami tele volt kedvezményes kuponokkal, termékmintákkal, sportitallal, stb.-vel és dög nehéz volt :D ) átvétele után P nagynénjének chipet kellett kölcsönöznie, amivel majd az idejét mérik, nekem van sajátom, még márciusban vettem, így egy - egy futásnál elég a jelentkezésnél a számát leadni és én azon leszek regisztrálva. (egy sorral kevesebb volt így ma :D )

Ezután átsétáltunk a zöld terület másik felére, ahol a pólókat kaptuk, narancssárga, nike futópóló, tényleg nagyon szuper. Ismét jól jött, hogy nem egyedül mentem, mert kapásból az M-es sorba álltam volna be (külön sor volt xs, s, s-m, l, xl és xxl méretre, ez is tök praktikus volt!), de P nagynénje mondta, hogy nekem tuti elég az s-es is, mert neki kell az m-es méret. Oké, így még hamarabb kész voltam és tényleg pont jó az s-es, kényelmes!!! Újabb sikerélmény, hogy s-es futópóló jó rám!!!!! :)))

Mivel már kezdett gyűlni a tömeg, így egy kis időre átsétáltunk a közeli játszótérre, közben szemügyre vettük a startot, megint elmagyarázta Andrea, hogy mit hogy csináljak majd holnap, hogy szokott lenni a szervezés stb, nagyon tanulságos volt! A játszótéren átböngésztük a szatyrot és szortíroztunk, hogy ne legyen olyan dög nehéz, a felét kidobtuk. :)))) addig Benny játszott, szaladgált,bohóckodott kicsit. Fél 12 körül még mentünk egy kört, megnéztük a sátrakat, gyűjtöttünk lufit Bennynek a babakocsira, hoztunk izotoniás italt, amit majd holnap megkóstolok szerintem. Akartunk enni is, de főleg óriásfánkot, császármorzsát, óriás sütiket, szendvicseket lehetett kapni, gondolom a szénhidráttartomány feltuningolására, de azt inkább kihagytam. :))) Inkább hazajöttünk és még be tudtunk gyorsan ugrani a boltba, hogy hozzunk ebédre grillpipit, és magamnak jégsalit hozzá, jobban jártam így. :)Öntetnek kis bazsalikumos olivaolajat öntöttem rá és egy pici natur joghurtot, isteni volt!!!

Délután is készültem visszamenni, de eléggé beborult, így inkább eltömegközlekedtünk a közeli plázába, ahol a bio-reformboltot néztem VOLNA meg, ha Benny nem nyűgösködik, így eléggé gyorsan kellett a lényeget átnéznem, de azért vettem málnalekvárt, Bennynek kukoricás "kukit", egy tábla csokit, és egy nagyon finom bio, lime-os joghurt féleséget, amit nehéz abbahagyni, de megálltam, hogy ne egyem meg az egészet, jó nagy dobozos szerencsére, így holnap is tudok belőle enni. Új kedvencem lett, fogok még venni és a többi ízt is kipróbálom majd. Az ára sem volt vészes szerintem, ha az embernek van ideje böngészgetni, akkor jó dolgokat lehet kifogni. Nasit akartam nézni, de valahogy nem voltak szimpik, mert megnéztem mindegyiknek a kcal tartalmát és nem voltam elájulva. Majdnem több bennük a kalória és a szénhidrát, mint a sima nasikban. Mert ha még kb. fele lenne, akkor azért beruháznék egy-kettőre végszükségre, de így valahogy sajnáltam rájuk kiadni a nem kevés pénzt. De majd egyszer megint nyugiban, egyedül megyek és akkor át tudom nézni mindegyiket, biztos találok valami jót is. :)))

Egyébként a modell diétát sikeresen befejeztem, büszke vagyok magamra és most kell majd észnél lennem, hogy ezután is tudjam magam tartani. A három nap alatt kb. 2,2 kg ment le, de hétfőn még 64 kg voltam, úgyhogy ahhoz képest már ezerszer jobban érzem magam a mai 61 kilómmal. :) Ma is ügyes voltam, 1030 kcal-t és 98 ch-t ettem elvileg, mert igyekeztem mindent a kalóriaszámolós programban dokumentálni, még a három darab manner nápolyi karikát is. :)))) azért az meglepő, hogy ha bekapok egy kis, számomra szinte semmi nasi manner nápolyi karikát, az máris 10 gramm, vagyis 156 kcal és 18 ch. És régen nekem 3 db manner nápolyi a fél fogamra sem volt elég, minimum a fél zacskóig ettem. :))))) inkább ki sem számolom, már ez is meglepő volt. :))))

Most megyek, még összekészítem a cuccaimat holnapra, a chipet már felszereltem a cipőmre, már csak abban reménykedek, hogy nem lesz eső, mert csak pólóban tervezek futni, jó lenne, ha nem kellene felesleges dolgokat cipelnem... Holnap jelentkezek, gondoljatok rám 9:25-től!!! :))))


2011. május 20., péntek

3. pipa

Ezt a napot is sikerrel zárom, de most el is megyek aludni és holnap beszámolok.

 Nagy a kísértés, de én kemény maradok és inkább átalszom az időt reggelig. :)))))

2011. május 19., csütörtök

2. pipa

Második nap is kipipálva, mindjárt megyek is aludni!

A mai nap nem volt egyszerű, kicsit szar napom volt, de attól még kitartottam, és beértem a 10 db kivivel és a 20 dkg szőlővel. Megittam kb. 4 liter vizet, de más nem is hiányzott annyira, mert megint úton voltunk délelőtt és délután is.

Délelőtt Bennynek csináltattunk útlevelet, kb. egy hét múlva megérkezik az új, ami már öt évre érvényes, erről is levan a gond. :) hazafelé még beugrottak fodrászhoz a fiúk, most igazán cuki feje lett Kismacinak. :) A fiúk paprikás krumplit ebédeltek, én pedig összevágtam három kivit és a szőlővel együtt megettem, elég is volt, mert nagy tál lett. :) Becsapós a gyümölcs, mert egy-egy étkezésnél teljesen eltelít, nem is gondolná az ember.

Vacsira a kivit is megint összevágtam, így sokkal többnek tűnik, mintha kikanalaznám a héjából. :) alakulnak már a praktikáim. ;)

A holnapi gyümölcsadagot pedig már összevágtam és egy nagy dobozba összekevertem, majd abból fogom kiporciózni a reggelit, ebédet, vacsorát. Így meglesz a harmadik pipa is holnap ilyenkor. :)

Ja, és az első nap után -1,5 kg , amin magam is meglepődtem, mert ennyi víz még sosem távozott első nap után, de legalább jó sok erőt és kitartást adott mára, hogy igenis, végigcsinálom. :))) Délután is vizet kortyolgattam, míg Benny játszott a nagy parkban, és olyan jól odasütött a nap, élveztem a jó időt végre! Lett is egy kis színem, így holnap majd még rövidebb gatyában és trikóban megyek, mert ma 3/4-es leggings volt rajtam egy hosszabb felsővel.

Torna ma nem volt, teljes pihenőnap volt, bár egész nap morfondíroztam azon, hogy valamit mégis csak kellene mozogni, de inkább nem tettem. Vasárnapra össze kell kapnom magam a futásra, nincs rizikó!!! Ma már fent volt fb-on, hogy a startszámok és az ajándékok már elő vannak készítve 25100 főre, egyre izgibb, már nincs sok hátra! :)))


2011. május 18., szerda

Újra itt! :)

avagy rossz pénz nem vész el... :))))

Na, a hétvégi önsajnálat és önostorozás után vasárnap este megráztam magam és hétfőtől újra rákapcsoltam, hogy megtaláljam a régi önmagamat. :))

Első körben ismerkedek egy szuper kalóriaszámoló programmal és próbálom beállítani a fogyáshoz elég kalóriamennyiséget, amit egy nap megehetek. Ez hétfőn és kedden már aránylag sikerült is, mellé iszom a sok vizet és bevásároltam a modell diétához, mert úgy érzem, kell egy szigorúbb indító lökés ahhoz, hogy megtáltosodjak. :)))) A nasikra rá sem nézek, de még szagolni sem engedem magam, délután Bennynek is szőlőt vagy almát vittünk a hét elején, abból ettem, ha megkívántam. Reggelikre abonettet ettem vékony párizsival, sajttal, hétfőn este is azt vacsoráztam, tegnap pedig virslit sajttal és paradicsommal. Ebédre cukkinikrém leves volt, jól esett a zöldség tegnap. :)

Ma pedig a modell diéta első napján vagyok túl, a mai adagom 70 dkg ananász volt és 2 db banán, mellé sok víz. Jól bírtam, nem voltam éhes, de délelőtt és délután is végig úton voltunk, ilyenkor nem hiányzik annyira. Inkább szomjas voltam, mert meleg volt, maradjon is így! :)))

Holnap lesz a kivi nap, a napi adagom 10 db kivi és 20 dkg szőlő lesz, ez is bírható, mert a kivi is eltelít. :) Pénteken pedig a legjobb nap lesz, mert változatos lesz, ehetek 30 dkg szőlőt, 30 dkg ananászt és 5 kivit. Kánaán!!! :)))))

Direkt így terveztem, hogy szerda, csütörtök, péntek legyen a három nap a diétára, mert vasárnap futás, így szombaton már ehetek, de persze nem tervezek nagy zabát, csak kicsit tartalmasabbat ,mint a gyümik. Egy ismerősömtől olvastam egy szuper pizzás csiga receptet, azt tervezem kipróbálni, de még megálmodom addig.

Sajnos a futást most teljesen hanyagolom, még mindig fáj a lábam, nagyon meghúzhattam egy izmot és amilyen dinka vagyok, ráfutottam, mondván, hogy ha futok, úgysem fáj, erre most még jobban fáj. :((( tanulhatnék a hibáimból, de elég hülye vagyok ezen a téren, mert már annyira hozzászoktam ahhoz, hogy így indul a reggelem, nem találom a helyem, ha tovább alhatok, mint fél 7. :))))) de most a vasárnapi kocogás a tét, tehát nem rizikózok, inkább itthon tornázgatok lightosan, combot kihagyva. Viszont arra gondoltam már, hogy péntek körül lemerészkedek, de ha nem is futni, akkor sétálok 4-6 km-t, csak hogy mozgással kezdődjön a napom. :))))

A tervem az, hogy még egyszer megpróbálom elérni az 58 kg környékét és azt megtartani, és ha megint nem jönne össze és beállna a szervezetem a 62 kg környékére, akkor elfogadom és belátom, hogy ennek így kell lennie. Mert azt azért nem szeretném, hogy elérek egy súlyt , és utána se egyek meg dolgokat még néha sem, csak azért, hogy elmondhassam, én bizony 58 kg vagyok. :) Ha 61 leszek, az sem baj, de néha ehessek egy egész tábla csokit, és ne kelljen lemondanom örökre róluk. :))) Most egy utolsó hajrá, egy utolsó esély, meglátjuk, hogy sikerül e. Illetve ez így nem jó, mert SIKERÜLNI FOG, azt tudom!!!!! :))))) Nem éri meg siránkozni dolgokon, csak rosszabb lesz! Felébredtem és újra itt vagyok!!!! :)))))

Már egy párszor leírtam, de most tényleg így gondolom:

Reszkess madzagosbikini, mert jövöööööööööööök!!!!! :))))))

2011. május 15., vasárnap

Életjel

röviden...

Nem vesztem el, mondhatnám, hogy nekem még jól is jött, hogy a blogger nem működött pár napig, úgysem volt sok kedvem bejegyzést írni. :(

Az utóbbi napokban hihetetlenül meghülyültem kajálás terén, az egyetlen fix, ami maradt és aminél kitartok, az a futás és a torna. Hétfő és a mai nap kivételével minden reggel voltam futni, 45-60 percet és utána még tornázgattam 20-30 perceket is, mikor mihez volt kedvem.

Kaja terén tragédia vagyok, minden meg tudtam volna enni az elmúlt napokban, az édesre a sósat, majd megint édeset, de utána máris sósat kívántam, szóval ultra gááááz... egyszerűen nem volt erőm megálljt parancsolni magamnak, foghatom most arra, hogy Bennyvel nehezebb napokat éltünk át, foghatom arra, hogy P rengeteget dolgozik, mert hiányzik egy kollégájuk, így túlórázniuk kell, szinte csak reggel látjuk, mert már alszom, mire hazaér, de a legnagyobb probléma inkább az, hogy én gyengültem el, én nem tudtam odafigyelni. Ezek csak üres kifogások, hogy P alig volt itthon, hogy Bennyvel nehezebbek a napjaim, nekem kellene ilyen esetekben is jobban odafigyelni arra, hogy ne a kajákhoz meneküljek.

Már nem ígérgetek semmit, csak reménykedek, hogy hamarosan összeszedem magam és újra visszatérek az útra, amin már olyan jól rajta voltam egy éve... keresem a szép és pozitiv dolgokat az életemben, mert azok visznek előrébb, a negatívumok csak keserűbbé, fáradtabbá tesznek....

Tudom, hogy a blog lényege az is, hogy a rossz napjainkat is megosszuk, kiírjuk magunkból, de nem akarok a nyavajgásommal elriasztani olyanokat, akik esetleg most kezdenek változtatni az életükön, szeretnék elérni az álomsúlyukat és esetleg az én blogomhoz is jönnek feltöltődni és erőt meríteni. Tényleg hinnünk kell magunkban és azt is el kell fogadnunk, hogy nem mindig gömbölyű minden, de igyekeznünk kell gömbölyűvé tenni és akkor nem lesz gond! :)

 Én is igyekszem összekapni magam, mert utálom ezt a Bambit, nem én vagyok, legszívesebben jóóóóól fenékbe rúgnám magam!!! :) de küldhettek virtuális fenékbe billentést is, hátha akkor hamarabb összeszedem magam! Előre is köszönöm! :))))






2011. május 11., szerda

Valami nem okés...

a futással még mindig. :((

Tegnap kicsit belehúztam az Eurovizíós fesztivál nézésbe, így már fél 12 volt, mire mentem volna aludni, de pont akkor jött haza P, úgyhogy éjfél is lett, mire ágyba kerültem. Nem bántam, mert Kati szerintem szuper volt, megérte megnézni és szurkolok továbbra is neki! :)

Viszont így elég nehezen keltem reggel negyed 7-kor, de erőt vettem magamon, megittam az l-karnitint, öltöztem és indultam futni. Ma úgy döntöttem, hogy a tóköröket fogom futni, mert ott tudom, hogy egy kör két km, kocsival már lemértem egyszer és kiváncsi voltam, hogy jól be van e állítva a lépésszámlálóm, mert nekem néha kevésnek tűnik az általa mért táv.

Szuper idő volt, de az elején megint éreztem a lábamban azt a fura húzódást, amit már napok óta, de azt hittem, hogy ha pihentetem, akkor jobb lesz. Tegnap ráfutottam, akkor nem fájt , de most az elején igen. Viszont ami érdekes, hogy ha futok, akkor nem fáj, csak előtte és utána... így nem tudom, hogy mi lehet ez. :( Nem is igazán fájdalom, de kellemetlen, néha érzem napközben. Szóval az első kört lefutottam negyed óra alatt, jól bírtam, jók voltak a zenék is. :))) a második meglett fél óra alatt, aztán jött a harmadik és akkor elterveztem, hogy lesz még egy negyedik is, az úgy 8 km, kb. egy óra. Viszont a harmadik kör közepén éreztem, hogy nekem inkább hazafele kellene futnom, ugyanis most vagy az éhgyomorra l-karnitines víz vagy én nem tudom, de úgy meghajtott, hogy szedtem a lábaimat nagyon hazafele, a lépcsőn fel.... :))))) Nem tudom, hogy mi okozhatta, de megváltás volt beesni az ajtón és a többit már nem folytatom... :))))))))))

Így tehát 3 köröm volt reggel, 45 perc futás, ami a lépésszámláló szerint csak 5,5km , pedig én tudom, hogy 6!!! Ami azt jelenti, hogy nem jól állítottam be az elején (bevallom, nem futottam tiz métert, a pontos lépés kiszámolásához), ezért mér pontatlanul. Úgyhogy a nagy köröm is kb. 8 km, amit szoktam futni, mert a négy tókör lett volna 1 óra időben, és az tuti, hogy 8 km. Na mindegy, megint tanultam vmit, valamikor majd tényleg le kell mérnem a lépéshosszaimat, mert igy nincs sok értelme használni a kütyüt.

Jól indult a napom ezek után, viszont ma egész nap ehetnékem van.... mondjuk épp periodus végén járok, tehát összefügghet ez most nagyon azzal is, de ilyenkor utálom magamat nagyon. :((( Semmi nem elég, addig eszem, ameddig van, mint pl. a tegnap sütött áfonyás kekszet. :((( Nem jó ez, hogy P nem eszi, mert én pedig sajnálom kidobni őket... de legközelebb már tuti csak fél adagot fogok csinálni mindenből, ezt eldöntöttem!!!

Jó lenne jövő hétre betervezni egy-két gyüminapot, rám férne. Tudom, hogy nem elég, hogy sokat mozgok, a kajára is figyelni kellene újra, de annyira nehéz. Újra le kellene állnom arról, hogy unalmamban kaját keresek, rágcsálok, mert pont ez a legrosszabb!!! ma már répát ettem (kínomban), pedig ott figyelt a zabpelyhes keksz is, de nem engedtem (akkor) a kisértésnek.. az már más kérdés, hogy utána ettem megint hármat. :) délelőtt hoztam epret, az lesz az uzsi és vettem szójatejet is a kávéhoz, újra visszaszokok arra is, hogy vagy szója, vagy szója-rizstejjel igyam a kávét, ha kávézok. Édesítőt is már csak egyet dobok a nagy tejeskávéba, az is stevia. És jövő hétre pedig azt az újítást találtam ki, hogy hétvégén mindig előre összeírom, hogy mi legyen a kaja, és készülök mindig a másnapra. Ha tudom, akkor megcsinálom már este, akkor délelőtt és délután is lent tudunk lenni Bennyvel. Neki is kell a friss levegő és én sem nyitogatom a fiókokat. :)))) Valamit valamiért, a kellemeset a hasznossal! ;)

Ma estére még egy húsz perces popó torna van tervezve, délután pedig a munkaügyi hivatal tájékoztató napjára megyek, ahol a gyes utáni lehetőségekről lehet tájékozódni, prospektusokat gyűjteni különféle tanfolyamokról, segítségekről, ezek most úgyis aktuálisak nekem is. Hátha még el tudnék végezni vmilyen tanfolyamot ahhoz, hogy ősszel valami érdekes munkát találjak, mert az idő megy, ma beszélt P épp az ovódavezetővel is, szeptember 5-én indul a mandula Bennynek is. Lesz majdnem két hónapja beszokni az oviba ottalvósra, mire nekem is dolgoznom kell, azt hiszem, az egy reális idő rá, sikerülni fog....

2011. május 10., kedd

A megszokott kerékvágás

már hiányzott... :)

Mindig leírom, mert tényleg így van, de jó otthon lenni a szüleimnél, viszont egy idő után már vágyakozok vissza a kis megszokott környezetembe, lakásunkba, életmódomba és a tegnapi érkezésünk után is elég hamar visszaszoktunk az itteni mindennapokba. :)

Ma reggel már negyed 7-kor keltem, bár bevallom, három futásmentes nap után kicsit nehezebben pattantam ki az ágyból, de győzött az akaraterő. :) Megittam a kis l-karnitin italomat, felöltöztem és fél 7-kor már lent csatlakoztam a többi futóhoz. :))) Furcsa egyébként, mert még érzem picit a fájdalmat, húzódást a lábamban, de ha futok, akkor semmi jele nincs. Ki érti ezt??? Mindenesetre úgy indultam neki, hogy ha fáj, akkor abbahagyom, de végül a teljes nagy körömet tudtam futni, ami olyan 7 km (bár ezt is le kellene mérni, mert kicsit kevésnek találom), és 1 óra alatt tettem meg kényelmes tempóval. Most új futózenéim vannak, az elején szinte suhantam, nem tudom, hogy tényleg az új l-karnitin hatása lehetett e vagy csak egyszerűen fel voltam pörögve, hogy újra Bécsben futhatok. :))))

Utána tusolás, hajmosás (ilyenkor imádom a legjobban a csuri hajamat :D ), nyugodt reggeli és fél 9 körül indult a nap Bennyvel. 9-kor már itt volt P apukája érte, egész délelőttre kikölcsönözték, én addig nyugiban bevásároltam, kimostam, teregettem, ebédet főztem, áfonyás-zabpelyhes kekszet sütöttem és negyed 1 körül értek vissza. :)

Jól elfáradt, de ügyesen ebédelt, most még alszik, délután majd megint megyünk le, mert szuper idő van, 20 fok, csodás napsütés, kell ennél több? :)))) én is kihasználtam a nyugit, mivel a Barátok közt nem indult el a neten, így inkább tornáztam egyet, fél órás Réka has részt az Add önmagad 3-ról. Nekem valahogy ezek jönnek be a legjobban, az alakrefom már túl brutális és hosszú, ezek a 20-30 percesek tökéletesek szerintem. Mára ennyi torna lett tervezve, mert este vasalnom kell és összekötöm az euroviziós dalfesztivállal, hogy ne unatkozzak annyira vasalás közben. :))))

Az előbb jött e-mail a 22.-ei női futásról, ahol a programot is meg lehet lesni, már kezdek izgulni, hihetetlen nagy volumenű rendezvény lesz, ahogy olvasom. Viszont profin meg van szervezve minden, én majd a D szektorból fogok indulni, de az sem mindegy, hogy oda jobbról vagy balról érkezik az ember, és minden szektort pár perccel később indítanak majd. Jövőre majd tuti a 10 km-es távot választom, ezt idén elrontottam, de már nem tudok változtatni sajnos. Talán ősszel jelentkezek egy tízes futásra, még körbenézek a futórendezvények között. :))))

2011. május 9., hétfő

Újra itthon

Csak pár sor:

Már negyed 1-kor itt voltunk, jó utunk volt, még mindig áldom a hordozható dvd lejátszó feltalálóját. :)))) P ebéddel és anyák napi meglepivel várt, tényleg meg is lepődtem, mert eddig nem díjazta az ilyesmi "ünnepeket". :)))) Egy pihe-puha takarót kaptam tőle sheepword-öset, a bari soook virágot fog és szivecskék is vannak rajta, és rá van írva, hogy a legeslegjobb anya a világon. :))) Majd holnap lefotózom. Örültem neki nagyon.

Délután már a szomszédos tónál sétáltunk egy nagyot, fél 7 után jöttünk fel. Jó itthon! :)

Ma nem volt torna, elfáradtam anélkül is, de reggel futás, már nagyon várom a megszokott kis útvonalamat! :) Délelőtt P szülei elviszik Bennyt, nyugodtan pakolászhatok, moshatok, takaríthatok és tornázhatok. :) Az ebédet még megálmodom, de most már újra visszatérünk a megszokott kis lightos életmódba, nincs kilengés, mert egyre fogy az idő a bikiniszezonig....

Úgyhogy harcra fel!!! :)))

2011. május 8., vasárnap

Esős utolsó nap

Nehogy véletlenül nagyon programozni tudjunk utolsó nap... :(

Tegnap az almavirág fesztivál szuper volt és hozzá az időjárás is kedvezett. Délelőtt még óvatosak voltunk, farmerben, bőrcipőben mentünk le, de kb. egy óra múlva már rövidujjú felsőkban flangáltunk, annyira meleg volt.

Délelőtt még nem volt annyira nagy élet, így kényelmesen tudtunk Bennyvel is sétálgatni, felment a színpadra is, figyelgette a készülődő zenekart, megnéztük a pónilovakat, ugrálóvárat, az árusokat, vettünk ebédre kemencés lángost (ami utána nagyon megfeküdte a gyomrunkat, biztos büntetésből :D ), meglestük anyáékat lent a szigetben, ahol a nordic walkingosok túráztak, aztán jöttünk fel, ebédeltünk, Kismaci ment aludni, mi is pihentünk és délután újra visszamentünk. Délután már lazábban öltöztünk, 3/4-es gatya, rövidujju, vékonyabb cipő, épp egy rockzenekar előadásának a végére értünk oda, azt megnéztük, utána a tiroli barátnőmékkal találkoztunk, megkóstoltuk a kürtös kalácsot, ami nem volt egy nagy eresztés, megint mentünk pár kört, de addigra már elég sokan lettek, így nehezen tudtunk haladni, úgyhogy 5 után jöttünk fel. Elköszöntünk anyáéktól, mert mentek Gyulára pihenni egy hétre, a hugom vitte le őket autóval, így éjszaka kettesben voltunk Bennyvel a nagy házban, de nem féltünk. :)))) + amúgy is van egy házörző véreb, akitől sztem senki nem merne bejönni. :D


Este gondolkodtam, hogy nassoljak, eszegessek valamit, de végül csak egy szendvicset ettem késői vacsoraként, ez nálam már nagy szó. :)))

Reggel, mire felébredtünk a húgom már itt járt a közelben, úgyhogy ő hozta a reggeli kakaós kalácsot, hozzá kakaót ittunk, kirúgtunk a hámból. :)))) Délelőtt csak boltban voltunk, mert szakad az eső reggel óta, utána gyors ebédet csináltam, tejszínes, brokkolis, csirkés tésztát, finom lett nagyon. A tesóm megkért, hogy csináljunk egy "kis" tésztasalátát is, hogy legyen neki a napokra kajája, fél kg száraztésztából be is kevertünk egy picike adagot. :)))))

Délután a mamámhoz megyünk be elköszönni, aztán estefelé már pakolni tervezek, mert holnap reggel indulunk vissza, P már vár minket nagyon. Remélem, hogy otthon szebb idő fogad minket, kedden mindenképpen tervben van a futás, nincs lazsálás. Tegnap teljes pihenőnap volt, de most mindjárt megyek is felsőtest tornázni, és talán este még szobabringázás is lesz, meglátom... a tévében úgysincs semmi értelmes. :(

Már annyira megszoktam azt, hogy szinte minden nap mozgok valamit, hogy nem találom a helyem és rendesen lelkiismeretfurdalásom van, ha nem mozgok egy nap. Azt el sem tudom képzelni, hogy két, egymás utáni napon ne tornázzak, tiszta függő lettem. :)))) Úgyhogy most megyek is, mert a végén elnetezem a drága időt, amikor tornázni is lehetne :)))

2011. május 7., szombat

Vidám szombatot!

Ma almavirág fesztivál Rácalmáson! :)

Már korán reggel átsütött a nap a redőnyön, arra ébredtem negyed 7 körül, de nem mentem végül futni, mert még mindig fáj picit a lábam és nem akarom még jobban leterhelni, nehogy bedurranjon 22.-ére és ne tudjak a női futáson részt venni. Úgyhogy ma teljes pihenőnap lesz, esetleg este valami erősítés, még kitalálom.

Tegnap délelőtt letudtam a kozmetikust, fodrászt, most megint jó csuri hajam lett, de így legalább nőhet megint június 10-ig, mire újra hazajövünk. Most megint szőkés lett, egy pár hónapig marad ez a szín, aztán meglátjuk, hogy milyen hangulatom lesz. :)) Voltam fodrász után a tirolban élő barátnőméknél is, ott ebédeltem, beszélgettünk kicsit, ő is már ügyesen leadott kb. 10 kilót, már látványos a fogyása! :)

Hazafele beugrottam még a bioboltba is, vettem zabpehelylisztet, xilitet (kétfélét is, mert amit akartam, abból csak egy doboz volt, de az nem tart ki júniusig, így most próbálok egy másik márkát is), l-carnitin folyadékot (mert a legtöbb l-carnitin kapszulának kell jó fél óra a hatásig, és a reggeli futások előtt nekem nincs fél órám, így most ezt fogom kipróbálni, vizzel kell feloldani).

Délután játszótereztünk Bennyvel és Alexa barátnőmmel, este pedig kismamásan kirúgtunk a hámból Robi barátnőmmel, először egy grill étteremben vacsoráztunk, utána átmentünk a helyi kávézóba (ide jár szinte mindenki, mert nincs nagyon más) és ott bámultuk az embereket. :)))) Ittunk tejeskávét, vitamin koktélt, mogyiztunk, ropiztunk, tudunk élni, mi? :))))) Este 10 körül viszont már kezdtünk ásítozni (hiába, elszoktunk már az éjszakázástól :) ), úgyhogy fél 11 után már itthon voltam. :)

Ma almavirág fesztivál lesz itt a városban, délelőtt és délután is készülünk majd le. Szerintem ebédelni is ott fogunk, és ha jó illata lesz a kürtös kalácsnak, akkor azt is megkóstoljuk. :) szeretem az ilyen banzájokat, csak a tömeget viselem nehezen.

Szép napot Nektek is, kiránduljatok, sétáljatok, pihenjetek! :)

2011. május 6., péntek

Hétvége

Megint hamar elrepültek az itthoni napok, már péntek van....

Még három napunk van Magyarországon és hétfőn irány haza. Mindig olyan gyorsan eltelnek a napok, annyi tervem van, aztán csak azt veszem észre, hogy már hétvége és hamarosan vége az itthonlétnek.

Mondjuk általában egy hét után már hiányzik Bécs, P, Gabi barátnőm, a tó, a környezetünk stb... jó itthon, de már hiányzik az otthon is. :)

Tegnap szinte egész nap Benny kis barátnőjével Pannával és anyukájával, az én barátnőmmel, Robertával voltunk, délelőtt náluk voltunk, délután pedig játszótéren. A két gyerkőc nagyon egymásra talált, pedig tudni kell, hogy az én törpém elég félénk más gyerekek társaságában, de Pannával valahogy nagyon egy hullámhosszon vannak. :))) Imádnivalóak voltak tegnap is, ahogy kézenfogva sétáltak már hazafele a játszózás után. :)))

Most fodrászhoz, kozmetikushoz megyek, a reggeli futás helyett Réka tornák már kipipálva, ma erősítéssel kezdtem a napok, 20 perc popó és 20 perc has a 2008-as dvd-ről.

Rohanok is reggelizni, majd délután jelentkezek!

Szép napot Mindenkinek! :)

2011. május 4., szerda

Szemeket kinyitni! :)

Hétfőtől május 15-ig az ország több pontján Benny és a húgom mosolyoghat Rátok. A húgom egy pályázatra jelentkezett a fotójukkal, engem akartak meglepni és a zsűri őket is beválasztotta azok közé, akiknek a fotójából óriásplakát lett és több helyen közvetíti az üzenetet nekem. :))))) Íme a nyertes kép, ez már a dunaújvárosi óriásplakát, de van még Budapesten rengeteg helyen, Pécsen, Szegeden, Szombathelyen, Zalaegerszegen, Tatabányán, Kecskeméten, Békéscsabán, Miskolcon, Székesfehérváron, Győrben, Debrecenben, Szolnokon, Egerben, Salgótarjánban, Kaposváron, Nyíregyházán, Szekszárdon, Veszprémben. :)



 Járjatok nyitott szemmel két hétig! :)))


Köszi Tesó! :))))

Gyors életjel

Ma zsúfolt nap volt, hulla lettem estére

Sok minden történt ma, visszakaptam a kocsimat, voltam decathlonban, könyvesboltban, délelőtt felsőtest tornáztam, délután motoroztunk Bennyvel és a húgommal a Duna parton, vacsi után pedig beugrottam spinningre, de előtte bemelegítésnek futottam a futógépen negyed órát. A spinningen patakokban folyt rólam a víz, sztem 3 litert tuti kiizzadtam. :)))) Szuper volt, ez a csajszi tényleg jobb, mint akinél először voltunk, de keményebb is az órája. Kár, hogy nem tudok minden héten eljárni hozzá, azt hiszem, hogy hamarabb lennének gyönyörű combizmaim. :)))

Holnap majd írok bővebben, most alvás, mert reggel viszont futás, ma volt a futómentes napom, viszont helyette még többet tornáztam, mint szoktam. :))) Sebaj, ilyen is kell.... holnap babázós nap lesz, délelőtt és délután is, meglátjuk, hogy Benny hogy bírja, megint elég nyafis napjai vannak, ha gyerekeket lát... :((( Én bízok a legjobbakban, rajta múlik a holnap....

Jó éjszakát! :)

2011. május 3., kedd

Új hét

Tegnap jó szaladgálós napunk volt, ma már nyugisabb lesz...

Tegnap még volt kocsim, így reggel Bennyvel és anyával kiugrottunk a Park Centerbe és vettünk Bennynek egy újabb játszós cipőt, mert kezdi szétnyúzni az egyetlen sötét cipőjét, utána beugrottunk az Aldiba vásárolni, aztán mentünk a mamámhoz anyák napi meglepire. Csak mi voltunk hozzá bejelentkezve, de meglepetésként megjelent az unokahugom is a családjával, pici babájával, így a dédit meglepték a dédiunokák anyák napja alkalmából. :) Csináltattunk neki egy anyák napi fotót kerettel a két prüntyivel, örült neki nagyon. Ott is ebédeltünk nála, bár nem volt olyan jó a kaja, éhes maradtam, de a szándék a fontos. :)))

Reggel megint futással kezdtem a napot, 35 percet voltam, ami 4,3 km volt, de csöpögött az eső, viszont nem adtam fel, mentem egy kört. Szerencsére utána már nem lett nagyobb eső, így meg lett mentve a nap. Délután itt sétáltunk a környéken, egy ismerősünknél megnéztük a húsvéti nyuszikat, bár Bennyt inkább a labda érdekelte, a nyuszikra csak oda-odalesett. :)))) Aztán mire lebeszéltem, hogy bemegyek este spinningre, addigra hívott az ismerősöm, hogy akkor vihetem a kocsit átnézésre és elviszi műszakiztatni szerdán, úgyhogy spinning sztorno (pedig az ismerősöm még gálánsan fel is ajánlotta, hogy eljön értem és vissza is hoz, de addigra már anyáéknak is dolga akadt és nem akartam kavarni). Átvittem az autót, megvacsoráztunk és a Barátok közt alatt tekertem 40 percet a szobabringán spinning helyett. Azért az is jól esett. :)

Tegnap abonettet reggeliztem és vacsoráztam kőrözöttel, nagyon finomat csinált most anya, alig lehet abbahagyni. :) Szerintem még ma reggel is azt fogom enni, nyami.

Ma reggel is már letudtam a futást, ma 40 percet voltam , 5 km. Ma tuti melegebb lesz, mert már most lehetett érezni, kicsit melegem volt a dzsekimben. Mivel ma nincs autóm, így délelőtt játszótéri bandázás van tervezve Zita barátnőmmel és Szila is kinéz a kisfiával lehet. Délután pedig majd jön a húgom az autóval a munkából és esetleg elugrunk valahova, a gyerekülést direkt kivettük, hogy legalább egy kocsival majd tudjunk ugrálni délutánonként. A héten kell majd mennem bioboltba is, elfogyott a xilitem + szeretek ott körbenézelődni, mindent megfogdosni, átböngészni. :))))

De most megyek is, mert reggeli van, aztán kezdődik a nap.

Napsütéses napot Mindenkinek! :)

2011. május 1., vasárnap

Kitartó április

Egy kis összegzés

Egy szóval kifejezve: stagnálás

Bővebben: nem úgy alakult, ahogy terveztem, de talán a május majd jobb lesz, maradok a csapatban. :))))

A súlyom kitartóan tartja magát a 63 kg-nál, kivétel volt a modell diéta után, akkor lement 60,5-re, de azt tudtam, hogy nem lesz tartós, hiszen ahogy eszünk újra, máris visszajön valamennyi. De büszke voltam magamra, hogy végig csináltam másodszor is, néha tényleg jó az ilyesfajta méregtelenítés, tisztítás a szervezetnek.

Próbáltam a tornákat lecsökkenteni, áprilisban inkább csak a futás volt és egy-két erősítő torna, de nem lett nagy változás, úgyhogy májusban több Réka tornát szeretnék majd újra, mert még van mit formálnom magamon és a puding testemen. :) Maradnak a reggeli futások, az ahhoz kell, hogy a napjaim jól induljanak, frissebb, fittebb legyek egész nap és nem utolsó sorban a jó kondi tartása miatt is. Imádom, szeretem így kezdeni a napot.

Fülikénél olvastam egy hónapja az online edzésnaplóról, a múlt hónapot már ott vezettem végig és tök jó átlátni az egész hónapos mozgásomat, csak még arra nem jöttem rá, hogy a táblázatot hogy tudom ide másolni, majd kérek segítséget Fülikétől. :) Azért annyit leírok, hogy én is meglepődtem, mert összesen 138 km-t futottam áprilisban, ami 18 óra és 2 perc volt összesen, mellette 6 erősítő aerobicot csináltam, ami összesen 6 óra és 2 perc volt és egyszer tekertem a szobabringán 40 percet. :)) Összesítve egész hónapban 24 óra 44 perc sportolásom volt, ami megint több, mint egy egész nap. :))) Jó dolog ez az online naplózás, egy csomó dolgot lehet dokumentálni, örülök, hogy rátaláltam. :)

Májusra új erővel, kitartással készülök, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz a vége. :) Remélem, hogy egy újabb lépés a bikiniformához. :) A héten majd megyek bioboltba, elfogyott a xilitem is és szeretnék majd vitaminokat, l-carnitint is venni, mert néha érzem, hogy picit meghúzódik a lábam futás közben, így elkezdek szedni calciumot, magnéziumot is, hogy védjem az izületeimet. Ma kaptam jó kis tippeket, hogy mit érdemes nézni, majd körbenézek és veszek magamnak.

Mióta itthon vagyunk, minden reggel voltam futni, 30-40 perceket, ma éppen esőben, így csak fél óra lett, de kitartottam. Ha már felkeltem, felöltöztem, nem akartam visszajönni, így egy kisebb kört megtettem. Holnap elvileg spinningre is készülök este, reggel pedig megint kocogás. Szerencsére már elfogyott a húsvéti csokim (és Bennyé is :D ), talán most már kisebb lesz a kísértés és én is jobban tudok figyelni arra, hogy mit és mikor eszek...

Úgyhogy hajrá május, hajrá májusi lányok!!!
A célunk megvan, már csak a kitartó munka hiányzik hozzá,
de azzal sem lesz gond,
megcsináljuk!!!! :)

Anyukámnak!!!

Szavak nélkül....