2011. augusztus 29., hétfő

Új hét, régi kerékvágás

Vége a lazaságnak, indul az új hét, jön az ősz, én is újra összeszedem magam! :)

Még a hétvégét ellazáskodtam a nyaralás után, de mától újra indul az odafigyelés, a futás, mozgás. Bár reggel elég nehezen indultam neki, de utána már szuper volt a futás, bírtam volna még simán tovább is, de itt, anyáéknál nincs olyan jó futóterep, úgyhogy 5,5 km-t kocogtam le kb. 35 perc alatt. Ma nem siettem, több nap kihagyás után általában mindig csak lazán kezdem újra. Este még tervezek szobabringázás Barátok közt alatt, holnap reggel pedig egy picivel több futást. Most megint úgy szeretném, hogy két nap futás, egy nap szabad rendszer alakítanék ki, meglátjuk, hogy sikerül e így véghez vinni. Heti pár tornát is szeretnék újra, bár R.R.-t és N.-t valahogy már nem bírom hallani sem, azt hiszem, hogy áttérek Alexandrára, a múltkori Nyerj időt tornája amúgy is tetszett nagyon és Rezsi is nagy kedvenc. :)

Szombaton Pesten voltam, a fb-os életmódos lányokkal taliztunk, de sajnos a végére elég kevesen maradtunk, attól függetlenül viszont jó kis nap volt, főleg, hogy megismerhettem végre Kismazsit és Fülikét is személyesen, és nagyon aranyos, jó fej csajszik, pont, amilyennek a blogjuk alapján képzeltem őket. Kismazsit szívesen elfogadnám Benny ovónénijének, szerintem egy gondunk sem lenne a beszoktatással egy ilyen kedves óvónénivel. :) Fülike pedig szintén egy nagyon ari csajszi, tényleg örülök, hogy végre személyesen is tudtunk találkozni! Mi sajnos nem tudtunk annyira sokáig maradni, mert este grillparty volt itthon, és segíteni kellett előkészülni stb, de így is jót ebédeltünk és starbucksoztunk együtt a csajokkal a Westendben. :)

Hazafelé még beugrottunk a Savoya parkban lévő Auchenbe, tudtam volna nézelődni ott nagyon, ha nem siettünk volna. Az üzletsoron volt Biotech bolt is, ott vettem megint fehérjeturmixot, ma reggel már a citromos joghurtosból ittam a futás utáni adagomat és nagyon finom volt.

Ma is elég sűrű napunk lesz, nemsokára viszem Bennyt fodrászhoz, utána míg ő alszik beugrok a csontkovács ismerősömhöz, hogy picit helyrerakja a hátam, vállam, este pedig kozmetikushoz megyek 6-ra. Pénteken a fodrász is jól sikerült, ugye az én fodrászom megégette az ujját és nem tudott vállalni, SOS-ben kellett egy új fodrászt találnom, de nagyon tetszik a végeredmény, szerintem szuper lett az "új fejem". :))))

Holnapra még nincs fix programunk, de a decathlonba szeretnék beugrani valamikor, kellene egy őszi futógatya, mert most még nyári, térd feletti gatyákban járok, és ilyen 3/4-es nem igen van, a legközelebbi gatyám már egy bélelt, teljesen hosszú nadrág, úgyhogy még egy átmeneti futónadrág jó lenne, azt szeretnék nézni. Bennynek pedig a futóbringákat szeretném megnézni, mert háromkerekűt már nem akarunk neki venni, inkább futóbringát, több értelmét látom.

Szerdán pedig irány Bécs, hogy Benny kicsit tudjon az ovi előtt aktimalizálódni, mert hétfőn egy új fejezet kezdődik az életében, az életünkben, amit már kiváncsian várunk. :)

2011. augusztus 26., péntek

Újra itthon!

Próbálok kicsit jelentkezni, mert közben zajlanak az események, most éppen már a szüleimtől, Magyarországról jelentkezek.

11 után értünk ide, igyekeztem már a déli nagy meleg előtt ideérni, hogy ne az autópályán érjen minket a dél... Benny alszik, délután beszaladunk boltba, este pedig már fodrászhoz megyek. (vadiúj fodrász, az enyém sajna megégette az ujját, kötözésekre jár, úgyhogy kiváncsi leszek az eredményre este....)

Az elmúlt napokban nem unatkoztam, kedden értünk haza Szigligetről , azóta ment a mosógép, tegnap este még vasaltam a kb. 30 fokos lakásban, pakoltam stb.... tehát unalom megint nem volt.

A nyaralás amúgy nagyon jól sikerült, sosem lehet megunni Szigligetet, aki egyszer beleszeret, az már mindig vissza fog járni. Mi lassan szerintem 15 éve is van, ha nem több, hogy lejárunk oda, rengeteg szép emlék köt oda minket és nincs nyár szigligeti nyaralás nélkül. :)

A kocsit nem sokat használtuk, inkább bringákkal jártunk, jó áron sikerült a bringákat kölcsönözni egész hétre, és Benny is nagyon élvezte. A kajálásokra aránylag figyeltem, de nem voltam brutál szigorú magamhoz, amit megkívántam, azt meg is ettem. Jártam futni is, szuper volt a balatoni napfelkeltével együtt futni, lefotózni és figyelni az embereket, a házakat, ahogy ébredeztek. :)

Jártunk Keszthelyen a kastélyban és update boltban ( :D ) , Tapolcán többször is voltunk, vitorláztunk, kávéztunk, limonádéztunk a vár kávézónál, egy szuper pincészetnél is vacsoráztunk a családdal, tehát nem unatkoztunk. Az idő is kegyes volt hozzánk, panaszra nincs okunk. :)

Mindig fájó szívvel jövünk el onnan, és nagyon remélem, hogy most nem kell egy egész évet várnunk, hogy újra meglátogathassuk a kedvenc helyünket. :)

Hazaérve Bécsben is hőség fogadott minket, és egy kisebb bosszúság, mert lelopták a kedvenc ajtódíszemet a bejárati ajtónkról. Pár éve Mariann barátnőmtől kaptam, nagyon szerettem, de ezek szerint másnak is tetszett.... legyen vele boldog a tolvaj, bár kedden kicsit csúnyábbakat is kívántam neki!!!!!!!

Szerdán P anyukája jött kicsit unokázni, Opa kiküldetésben van a Johannitás elsősegély céggel Olaszországban, így Oma csak egyedül jött, én pedig elszaladtam a mamámnak szülinapi ajándékot venni a szintén 35 fokban... remek volt, de igyekeztem klimás üzletekben tölteni az időt. :D

Tegnap készülődtünk, pakolásztunk, vasaltam este, Benny festett egy képet a dédijének, aranyos volt, nagyon élvezte. :)

Tornázni a héten nem sokat tudtam, mert még Szigligeten Bennynél egy kisebb nátha kezdődött, így vasárnap éjjel alig aludtunk valamit, úgyhogy hétfőn nem futottam, a hétfő már egy fokkal jobb volt, de még éjjel többször be kellett menni hozzá, és kedden ugye jöttünk vissza Bécsbe, szerdán inkább az alvást választottam reggel, napközben pedig örültem, hogy élek, nem tudtam volna elképzelni, hogy 40 fokban még tornázgassak, tegnap viszont erőt vettem magamon reggel (bár nehéz volt nagyon) és mentem futni, ami utána már nagyon jól esett és 53 perc alatt futottam le a 9 km-es körömet. Volt már jobb is, de rosszabb is, úgyhogy annyira sokat nem "felejtettem" el a pár nap kihagyás alatt. :))))

Egyébként ez a nehéz, hogy ha kimarad pár nap, akkor sokkal nehezebb erőt venni magunkon a folytatáshoz... észrevettem magamon, hogy max. két nap maradhat ki, különben kezdek eltunyulni, úgyhogy holnap futás lesz reggel remélem. :) vagy legkésőbb vasárnap. :)

Kaja terén még lazáskodok, majd jön a katt, szerintem a kánikula végével újra figyelni fogok, egyenlőre nincs erőm hozzá. Nem azt mondom, hogy annyit eszek, de mindenfélét és össze-vissza, úgyhogy majd erre figyelni kell. De most még kihasználom az utolsó hosszabb itthonlétet (5 éjszaka), mert ősztől ovi és nekem is meló, maradnak a hétvégi hazaruccanások majd.

Holnap Pesten leszek, újabb tali lesz az életmódos csajokkal, már nagyon várom, mert végre megismerhetem Kismazsit és Fülikét is, ők a múltkor nem tudtak ott lenni, de ami késik, nem múlik és holnap együtt töltjük a napot!!! :) Már várom nagyon! Amint látjátok, megint nem fogunk unatkozni itthon, de úgy jó az élet, ha zajlik, nem? :))))

2011. augusztus 24., szerda

Nyaralás képekben :)

Még mindig nem érek ide bővebben írni,
de addig is hoztam egy kis összefoglalót a nyaralásunkról Nektek :

2011. augusztus 23., kedd

Élek! :)

.....és ragadok. :))))

Megérkeztünk ma délben Bécsbe, 35 fokban, remek ez a nyár! :))))) 

Szuper volt a nyaralás, végig jó időnk volt, két viharral tarkítva, de nem panaszkodok, mert nagyon jól éreztük magunkat!

Igyekszem magam utol érni, mivel a gépemről is eltűnt minden, újra lett telepítve, így most pótolom a régi programjaimat, képeimet stb... hamarosan jelentkezek bővebben!
Remélem, hogy Ti is jól vagytok és kihasználjátok még az augusztus utolsó napjait a strandolásra, mert most aztán nem panaszkodhatunk arra, hogy nincs meleg.... ;) :))))

Addig is egy kis előzetes a nyaralós fotókból: 




2011. augusztus 16., kedd

Vihar után

Tegnap brutális vihar volt éjszaka, rendesen belerezegtek a falak, ablakok, a tesómmal nem aludtunk valami sokat.... ami viszont jó, hogy Benny nem érzékelt semmit, úgy aludt, mint a bunda. A vihar vége felé egyszer felsírt, bementem hozzá, de álmában sírt, mert csukva volt a szeme, megsimiztem, picit ott maradtam vele, figyeltem, ahogy alszik (édes volt nagyon!!!!!), aztán mentem a másik szobába aludni és reggel az órám ébresztett 6-kor, mert ma is futás volt tervben.

Tegnap reggel már elkezdtem a "kezdjük a napot balatoni futással" nevű projektet és meg kell mondanom, hogy nagyon tuti!!!!! :))) Igaz, hogy Szigligeten nehéz sík terepet találni, így volt hegymenet-völgymenet is a futó útvonalamon, volt, mikor kiköptem a tüdőmet majdnem és volt, mikor alig bírtam magam fékezni, de az adrenalinom kellően feltöltődött ezzel az ébresztővel. :)

Voltam a molón is, ahol gyönyörű volt a badacsony mögül kibukkanó, felkelő napot nézni, le fogom még fotózni valamelyik reggel, mert érdemes!!! :)))) A pecások voltak csak kint, egyébként rajtam kívül csak pár ember sétált vagy kocogott olyan korán, még csend volt és nyugalom. :)

Utána még elfutottam friss kalácsért reggelire, így tegnap egy órát, ma pedig 45 percet futottam. Ahogy lemértem az endomondo.com oldalon, a tegnapi táv majdnem 10 km, a mai 7 volt.

Tegnap még elhoztuk a két bringát a kölcsönzőből, Benny már nagyon rá volt izgulva a bicajozásra, nagyfiúként türte, ahogy beállították az ülését, ahogy bekötöttük, ahogy a fejére igazgattuk a sisakot és nagyon cukin üldögél mögöttem, miközben tekerünk a falun belül. :)

Este is, vacsora után elmentünk egy körre, nagy vagányan beindultunk a 71-es út melletti balatoni bringaútra, hogy ott körbetekerjük Szigligetet, de aztán már annyira érkezett a vihar előszele, hogy tényleg rá kellett kapcsolnunk, hogy időben hazaérjünk, néha durván meg-megdobta a szél a bicajokat. Jobban elfáradtam a 45 perc tekerésben, mint a reggeli futásban, de a lényeg, hogy este már nem áztunk el, az eső csak később érkezett, de akkor bőségesen...

Ma délután majd strandra készülünk, délelőtt Keszthelyen voltunk, sétáltunk egy nagyot, megnéztük a Festetics kastély parkját, ott is sétáltunk, fotóztunk, egyszerűen nem tudom megunni azt a helyet, szerintem én előző életemben Sissit is ismerhettem. :))) Bennynek nagyon bejöttek a szökőkutak, nagyokat szaladgált, és hazafelé még a keszthelyi update pékséget is lecsekkoltuk, mert épp útba esett.
Péksütit nem vettünk, mert azok nem voltak szimpik, egy jana ízesített vizet vettünk, mert nagyon szomjasak voltunk (bár ez nem update és érdekes módon cukor is van benne, de azért finom volt). Vettünk két doboz fagyit, hogy megkóstoljuk, nem rosszak, de azért van áruk. Nézegettem még a nasikat, sós rágcsákat, de drágállom a kis dobozosokra kiadni a nem kevés pénzt, úgyhogy azt inkább nem vettünk.

Annyit viszont megjegyeznék, hogy sokkal jobban fel volt töltve ez az üzlet, mint anno az érdi, bár nekem valahogy az az érdi üzlet egy nagy mumus , mert mindkétszer csalódás volt, mikor arra jártam. A sárváriban a péksütik is guszták voltak, az eladó is kedves volt, ez a keszthelyi is oké szerintem.

De még mindig azt mondom, hogy előbb bemennék egy fitt food pékségbe, (ha lenne itt a közelben) mert ott egy csomó választék van, nem csak update-re koncentrál a bolt, hanem más, szénhidrátcsökkentett termékek közül is választhatnék. Mindegy, örüljünk, hogy ilyen lehetőség is van, ha nem tudunk mit kezdeni a pénzünkkel... :))))))

Már most érzem, hogy megint jó meleg lesz délutánra, nagy szerencsénk van az időjárással, remélem, hogy meg is örzi az elmúlt évek tendenciáját és ismét szuper tíz napot tudunk itt tölteni és csokibarnán térünk majd vissza Bécsbe. :)

Holnapután Badacsonyban V.Cs., már nagyon várom és jó lenne pénteken is átmenni, akkor pedig Wolf Kati és Király L. Norbi koncertezik és még sokan mások. Programok tehát vannak, unatkozni itt nem lehet, az tény. :)))))

2011. augusztus 14., vasárnap

Hurrá, nyaralunk!!!!

Üdvözletem küldöm Szigligetről Nektek!!!!!

Tegnap érkeztünk és meghoztuk a jó időt, ma már strandolni voltunk! :)

Egyszerűen nem lehet megunni ezt a helyet, nincs nyár Szigliget nélkül és idén sem unatkozunk. :)

Holnaptól bringákat bérelünk, azzal fogunk közlekedni ide-oda, kevésbé strandidő esetén tervezzük a környező településekre bringázást, kirándulást.

Az elmúlt három napban nem volt sport (Martinelli, ezt neked is üzenem a táblázatba ;) ), mert enyhe fejfájással járt a piros betüs napok érkezése, de szerencsére mindig időben elcsíptem a migrén közeledtét és gyógyszerrel le tudtam tompítani, így nem dőltem ki. :)))

Holnap reggelre viszont már be van állítva az órám 6-ra, már alig várom, hogy az ébredező Balaton mellett kezdhessem futócuccban a napjaimat..... :)

Sajnos a mobil internet nem működik olyan jól, így rendesen harcolni kell egy-egy erősebb jelért, úgyhogy nem igazán tudok netezni, de nem is baj, legalább megpróbálok egy kicsit net nélkül is létezni, ami egyenlőre még elég nehéz, de majd pár nap múlva biztos jobb lesz. :)))))

Szép napokat Nektek, élvezzétek ti is a napsütéses hetet! :)))

2011. augusztus 11., csütörtök

Szünet

Tegnap este elszállt a fele gépem, elég komoly hardver problémát ír ki..... :(

Mivel nem szeretném, hogy teljesen elvesszenek a dolgaim, így inkább nem használom sokat a gépet és hétfőn keresek egy szakszervízt Tapolcán, ahol megnézetem.

Ha valakinek van esetleg Tapolcán ismerőse, vagy egy tuti tippje, ahova le tudnám adni megnézetni, megköszönném!!!!!!

Igyekszek majd vissza, addig is 

kellemes napokat Nektek!

Bambi

U.i.: azért ezt még lejegyzem ide, hogy ma sikerült a 10 km-t 58 perc alatt lefutnom!!!!!! :))))))) 

2011. augusztus 10., szerda

24. nap

SZERDA

Napi motiváció:
"A leckék mindig akkor jönnek, amikor készen állsz a befogadásukra,
és ha figyelsz a jelekre,
mindig mindent megtanulsz, amire szükséged lesz a következő lépéshez."
(Paulo Coelho: A Zahír)

Futás után:
1 adag Biotech Ulra Loss étcsokis shake 1,5 dl szójatejjel és 1 dl vízzel

Reggeli:
1 light áfonyás joghurt (aldis, new lifestyle)

Tízórai:
2 frissen sült kakaós csiga

Ebéd:
chilis bab bulgurral
Uzsi 1:
1,5 db kakaós csiga

Uzsi 2:
1 diétás starbucks áfonyás muffin,
közepes tejeskávé zsírszegény tejjel
Vacsi:
1,5 kakaós csiga
Folyadék:
1 liter zöld tea, 4 dl emotion ízesített víz, 1 liter sima víz

Mozgás:
61 perc futás (10 km)

Összegzés: ez nem egy példamutató nap volt!!!!! :) Viszont Orsi kiszámolta, hogy egy csigában kb. 80 kcal van, ha összeadnám a napi kajámat, nem is lenne annyira rossz, de mégis szénhidrát volt szinte végig, ami azért nem a legjobb.... de néha belefér, és ma ilyen nap volt. Majd holnap lefutom reggel. :))))

Sikerélmények! :)

És még dél sincs, de ma nagyon jó napom van!!! :)

Igaz, hogy nem aludtam annyira jól, mert negyed 4-kor "látogatóm" volt egy éjszakai, fekete lepke szerűség személyében, akit tegnapelőtt akartam lecsapni, de olyan sikeresen elbújt, hogy sejtettem én, hogy még itt van a lakásban. De mivel azóta nem láttam és nem hallottam, reménykedtem abban, hogy kirepült vmikor az ablakon ugyanúgy, ahogy bekavargott hozzánk.

Úgyhogy éppen kellemesen aludtam, mikor egy repülő hangját véltem hallani a fülemnél és oda is ért az arcomhoz.... a frász kapott el, felugrottam hirtelen, egyből tudtam, hogy "Ő" van itt megint.... villany fel, lestem, hogy merre van, de megint szórakozott velem, végül az ablaknál a reluxához szorult, ahol meg tudtam fogni zsepivel és kidobtam az ablakon... röhögtem is magamban, hogy a tesóm tuti sikítva rohant volna kifelé a szobából és felkeltette volna talán még Bennyt is P-n kívül, hogy fogják meg a repülő valamit. :)))))))

A nagy izgalom után szerencsére vissza tudtam aludni, viszont 5:40-kor egyszer átfutott az agyamon, hogy inkább alszok, de aztán győzött az akaraterő és öltöztem a futáshoz, mivel tudtam , hogy ma sütni akarok, így előre le akartam már dolgozni egy kis kalóriát, hogy ma lazáskodhassak. :))))

Elég hűvös volt reggel, de már a kedvenc nordic walkingolós nénim is épp kezdte a reggeli körét, mindig integetünk egymásnak. :) Nehezen indultam a futással, totál nem voltam ráhangolódva, de aztán egyre jobban éreztem magam és a végén annyira beálltam a kényelmes tempóra, hogy még ráhúztam egy km-t a szokásos nagy körömre, ugyhogy 61 perc alatt lefutottam 10 km-t kereken. :) Jól esett nagyon és még 7 előtt itthon voltam, a fiúk aludtak, tudtam nyugiban tusolni, hajat mosni és meginni az étcsokis fehérjémet, majd indulhatott nap. :)

Tegnap a csajok fb-on kioktattak elméletben, hogy kell az élesztőt felfuttatni, mire kell használni a meglévő tupperware edényeimet stb... chilis babtól indult a téma, de a végén már ismét Szila isteni kakaós csigájánál  kötöttünk ki. :)))) Már hetek óta nem hagy nyugodni, de eddig erős voltam, viszont az is igaz, hogy a kelt tésztákkal eddig mindig idegenkedtem, viszont nagyon tetszettek más honlapokon az eredmények, képek, így csak vágyakoztam, hogy egyszer én is ilyen ügyes leszek.

Szeretnék Bennynek olyan anyukája lenni, aki finomságokat süt-főz, szeretném, hogy a kisfiam ne mindig bolti kajákat vigyen uzsonnára, hanem anyukája finomságait, ezért kell legyőznöm az élesztős cuccoktól való félelmemet és egyre bátrabban nekik ugrani. A múltkori kenyerem már az első lépés volt a sikerélmények között, ezért a tegnap esti csajos duma party hatására, ma reggel nekiálltam a kakaós csigáknak. :) én is dia well sütőlisztből csináltam, mindent úgy tettem bele, ahogy Szila írta.

Tupperware gyorskelesztőben kelt a tészta egy órán át, érdekes, hogy több éve tele van a konyhám tupper cuccokkal, aztán azt sem tudom, hogy mire valók. :))))) tipikus én.... :D :D

Egyet rontottam el, nagy izgalmamban kihagytam első körben a cukrot a tejből az élesztőhöz, de időben kapcsoltam és nekifutottam másodszor is. :)))) Jó trutyis lett a teteje, akkor még azért kértem egy kis segítséget online, hogy biztos, ami biztos legyen a történet és hajrá. :))))

Könnyen ki lehetett nyújtani, nem spóroltam a kakaóval (ez tényleg kell!!!!!), feltekertem szorosan, szeletekre vágtam és rápakoltam a tepsibe és irány a sütő. Pont 25 perc alatt sültek meg és az eredmény magáért beszél!!!!! Isteni finom, puha, ropogós, pont,  amilyennek lennie kell!!!!! Már hármat megettünk ebéd előtt, de nem számít! :) Ma megérdemlem, mert egy újabb lépést tettem a konyhatündérkedésben. :)))

Bennynek is ízlik, aranyosan kukkolta ő is a sütőn keresztül a "csigabigákat" és alig várta, hogy megkóstolhassa. :)

Ebédre chilis babot csinálok bulgurral, de Bennynek már kiszedtem egy kis fazékba még a chiliporozás előtt. Ma nagyon szorgalmas vagyok, és még hol van az este??? :) bár este vasalnom kell, azt nem szeretem annyira, de mindegy, néha azt is kell.

Délután megyek ortopédiára vissza, utána egy magyar barátnőmmel kávézunk, anyósomék lesznek Bennyvel, ki akarják használni vele a délutánt, mert ugye szombaton megyünk Szigligetre, így nem találkoznak egy darabig, és mondták, hogy nem kell hazasietnem, unokázni akarnak. :))))) Egye fene, megoldom valahogy a délutánomat. :)))))

Végezetül egy kis virtuális kóstoló Nektek is! :)


2011. augusztus 9., kedd

23. nap

KEDD

Napi motiváció:

"Ne feledd: a mai nap hamar elrepül!
Most van itt a pillanat, hogy jól érezd Magad!"
(R.S.Marston, Jr.)

Reggeli:
dia wellness tejberizs megszórva kis cicás kakaóval

Tízórai:
nem volt, nem voltam éhes, eltelített a tejberizs

Ebéd:
Tonhalas, paradicsomos tészta
(dia well fodros nagykocka tészta)

Uzsi 1:
pár kocka dinnye, pár szem teljes kiörlésű almás keksz

Vacsi:
mozarella paradicsommal és két szeletke sonkával,
rajta apróra vágott bazsalikom, meglocsolva pici tökmagolajjal

Folyadék:
3 liter sima víz, 3 dl emotion ízesített víz

Nasi:
2 mini balisto csoki

Mozgás:
Béres Alexandra Nyerj időt tornája + az extra popsi rész is
50 perc

45 perc kényelmes tempós bringázás a donauinselen
(kipróbáltuk a gyereküléses bringázást és nagyon tuti volt!!!!!)

2011. augusztus 8., hétfő

22. nap

HÉTFŐ

Napi motiváció:

"A világ legtöbb fontos dolgát olyan emberek érték el,
akik akkor is tovább próbálkoztak, amikor már semmi nem segített."
(Dale Carnegie)

Futás után:
1 adag Biotech Ulra Loss étcsokis shake 1,5 dl szójatejjel és 1 dl vízzel

Reggeli:
4 mini szelet kenyérke (az utolsó darabjai a kenyeremnek)
kenőmájas, sajtos felvágott, egy szelet sajt, 1 mini gyerekvirsli

Tízórai:
1 marék diákcsemege

Ebéd:
1,5 csikecomb fóliában sütve paradicsom-, paprika-, hagymakarikákkal
tepsis krumplival

Uzsi :
1 tejeskávé, 1 marék diákcsemege

Vacsi:
2 szelet gouda sajt

Nasi:
4 db teljes kiörlésű almás bio keksz,
pár szem teljes kiörlésű kakaós keksz Bennytől

Folyadék:
6 dl cola light, 2 liter sima víz

Mozgás:
55 perc futás ( 9 km )

3. hét után

Ismét eltelt egy hét, és bár elég lazára sikerült, azért mégsem vagyok annyira elégedetlen az eredménnyel. :)))

Végülis hét napból ötször futottam, abból négyszer 9 km-t, egyszer pedig majdnem 15-öt. Egyszer vettem rá magam felsőtest gyakorlatokra is, és a kajára aránylag figyeltem, de voltak kilengések, zabarohamok is... és ugye a kenyérke. :)))) De sebaj...

Szóval ma, a 4. hetet megkezdve így indultak a centik és kilók:

Súly: 62,8 kg futás előtt, reggel 5:40-kor ( 3 hete 64,8 kg volt)
Testzsír % : 23, 4
Súly futás és reggeli wc után: 62,3 kg ( 3 hete 64,2 kg volt)

Centik:
Mell: 83 cm
Csípő: 92 cm
Derék: 72 cm (-2 cm múlt hét óta, -4 cm a 3 hét alatt)
Comb: 51 cm
Kar: 26 cm ( - 1 cm múlt hét óta)
Vádli: 34 cm

Múlt hét óta is ment le pár deka, úgyhogy annyira nem is volt gáz a helyzet, és ha most hétfőre nem is, de talán Szigligetre meglesz, hogy 61 kg körül legyek, akkor pedig elégedett leszek. :)

Még egy kis odafigyelés és a lelkiismeretem tiszta lesz, jöhet a nyaralás. :)))) Pénteken sütni szeretnék zabpelyhes kekszet, a volt osztálytársam, Tubi, megsütötte az áfonyás kekszemet reszelt almával és nagyon dícsérte, úgyhogy szeretném én is kipróbálni és leviszem a Balcsira majd szombaton azt is.

Ma elég borongós idő van, féltem, hogy elmossa az eső a futásomat, de szerencsére csak szemerkélt, így végig tudtam futni a 9 km-t. Rá akartam még húzni egy tókört, de már nagyon kellett wc-re mennem, így inkább siettem fel. :))))) Még nem tudom, hogy mi lesz a mai programunk, P szabadnapos, de elvileg megy bringázni két haverjával, ha az időjárás is úgy akarja....

Kellemes hetet Mindenkinek, dolgozóknak jó munkát, nyaralóknak jó pihenést! :)))))

2011. augusztus 7., vasárnap

Pipa

de csak halkan írom le, mert még alvásig elcsúszhatok, de nem szeretnék. :))))

szóval ma gyümölcsnapot tartottam, hirtelen ötlettől vezérelve, mivel P egész nap dolgozik és ilyenkor nincs nagy kísértés. Egész jól bírtam, egyszer lettem csak gyenge, mikor Bennynek a FINOM KENYÉRKÉMBŐL csináltam májkrémes kenyeret sajttal, és nem ette meg az egészet.... de végül legyőztem a mohóságomat és ettem egy almát. :)

Holnap új hét, az utolsó napok a nyaralás előtt, kiváncsi leszek, hogy változott e a súlyom, mert az elmúlt napokban eléggé lazára vettem a dolgokat, viszont talán időben kapcsoltam és a futás is segít, hogy ne felfelé menjen a mutató a mérlegen. :)

Egyre jobban ráérzek a futásra, már érzem, hogy melyik a kényelmes tempóm, amivel szerintem bármeddig el tudnék futni és melyik az, mikor kicsit jobban meghajtom magam, felpörgetve a pulzusomat. :) Ma még bónusz futásom is volt, mert Bennyvel délután átmentünk a kedvenc botanikus kertünkbe, nem mertem messzebbre merészkedni, mert egész nap be volt borulva, bizonytalan volt, hogy lesz e eső vagy sem, így csak eddig mentünk át. Egy jó órát tudtunk sétálgatni, Benny játszóterezett, mikor megérkezett az eső, csöpörögve. Na, gyorsan bepakoltam a babakocsiba, és spuri haza. :)))) crocs volt rajtam, leggings, gondoltam csapjunk egy jó murit, kocogni kezdtem a babakocsival, kihasználva, hogy futásra is alkalmas járgányt vettünk. :))))) Bennynek annyira bejött, hogy mikor picit lassítottam pihenni (mivel azért a crocs nem teljesen ér fel egy nike free cipővel :D ), akkor a hajcsárom egyből szóvá és tette és mondta, hogy "anyaaaa, fut! " :)))))) és így tovább, mindig, mikor lelassítottam. Kacarászott nagyokat, bejött neki a dolog. Még reklamált is a lépcsőház előtt, hogy "anyaaa, fut noch!" (valamiért a "még" szót csak németül mondja még :D )

Úgyhogy ki akarom majd próbálni, hogy rendes futócuccal is tetszik e neki ennyire a dolog.... mert akkor néha lehetne egy -egy tókört ( 2 km ) beiktatni a pihenős napjaimba. :)

Egyébként, ahogy beértünk a lakásba, szakadni kezdett az eső, tehát megérte futni, különben szépen szétáztunk volna... érdekes egy nyár ez. :((( de megnéztem a köpönyeg.hu oldalon, ott végül a szigligeti időszakra nem is ír rosszakat, szóval én még reménykedek, hogy tudunk fürdeni a Balcsiban. :) Kiváncsi vagyok, hogy Benny mennyire emlékszik a tavalyi nyárból a kedvenc helyeinkre, már számolom a napokat, hogy mikor indulhatunk. :)

A hét kicsit sűrű lesz megint, hétfőn, kedden P szabadnapos, bár holnap elvileg jó idő esetén két haverjával mennek bringázni a duna szigetre, keddre még nincs nagyon programunk, szerdán délután ortopédiára megyek vissza a leletemmel, csütörtök még passz, pénteken pedig Gabi barátnőm kislánya, Stella lesz 3 éves, az ő zsúrjára vagyunk hivatalosak. :) Össze szeretnék addigra már pakolni, hogy másnap, szombaton reggel már csak a kocsiba kelljen lepakolászni, aztán irány a holiday. :)

Viszem a futócuccomat is, tavaly is olyan jó volt az ébredező Balaton mellett futni reggel, míg el nem kapott minket egy hasmenés-hányós vírus és végig nem ment az egész családon... :((( Remélem, hogy idén ezt megússzuk, ilyen módon inkább nem kívánok súlyt veszteni.

De azt már eldöntöttem, hogy bármilyen is lesz az időjárás, a lényeg akkor is azon lesz, hogy Szigligeten vagyunk, ahol mindig sikerül feltöltődnöm, ahol már egy séta is teljesen más, mint itthon, a kikötőben üldögélve ebédelni, vacsorázni megunhatatlan és a legjobb gyömbéres limonádét a Vár kávézóban árulják. :)))) Úgyhogy azt hiszem, már érthető, hogy miért is várom már nagyon a szombatot..... :)


Pár kép tavalyról, hamarosan lesz 2011-es videó is. :)))))

21.nap

VASÁRNAP

Napi motiváció:
"Ne várj! Az időzítés sosem lesz tökéletes.
Kezd onnan, ahol éppen állsz: használd a meglévő eszközeidet, és meglásd,
munka közben elő fognak kerülni a jobb eszközök."
(Napoleon Hill)

Futás után:
1 adag Biotech Ulra Loss vaniliás-epres shake 2,5 dl szójatejjel

Reggeli:
közepes tálka görögdinnye

Ebéd:
3/4 fürt (nagyobb) fehér szőlő, görögdinnye

Uzsi 1:
görögdinnye, 1,5 db zöldalma

Vacsi:
1 alma

Folyadék:
8 dl sima víz, 1 liter zöld tea, 0,5 liter citromos víz,

Mozgás:
53 perc futás ( 9 km )

2011. augusztus 6., szombat

20. nap

SZOMBAT

Napi motiváció:
"Ha igazán őszintén és elfogulatlanul , gondosan megvizsgálunk minden helyzetet,
akkor rájövünk, nagy mértékben mi is felelősek vagyunk az események alakulásáért. "
(Dalai Láma)

Reggeli:
3 nagyon vékony szeletke saját készítésű kenyér (isteni!!!!!!) light vajjal

Tízórai:
pár kocka dinnye, 1 mini diós kocka

Ebéd:
tengeri halfilé tejszínes, brokkolis öntettel (Hofer), bulgur

Uzsi 1:
2 saját készítésű jégkrém: light gyümölcsjoghurt lefagyasztva ikeás fagyivarázslóban :)
pár szem szőlő

Vacsi:
1 mini gyerekvirsli, 2 vékony szeletke kenyér
(na, ezért veszélyes ilyeneket sütni!!!!!!),
két szelet sovány sonka, 1 vékony szelet sajt

Nasi:
1 marék diákcsemege 2 előtt

Folyadék:
1 liter zöld tea, 1 liter sima víz, 4 dl cola light

Mozgás:
50 perc felsőtest edzés
Réka edzéskártyákból a mell, tricepsz, bicepsz, pici váll és kis törzs

2011. augusztus 5., péntek

az első...

kenyérkém, amit én sütöttem sütőben, nem a kenyérsütő masinában!!!!!!


Az úúúúúgy volt, hogy délután sütöttem egy kalácsot, illetve akartam egy kalácsot sütni, mégpedig azt a kakaósat, amit idén már húsvétkor megsütöttem a kenyérsütő masinában. Igen ám, csak húsvétkor mindent a recept szerint csináltam, most pedig variálni akartam mastermix-szel, édesítővel stb... az eredmény (mondanom sem kell) elég gáz lett, egy fojtós, tömör akármi, ami sok lekvárral és sok vízzel csúszott csak le. Kicsit el is kenődtem, hogy ennyire kétbalkezes konyhatündér vagyok és mennyire irigylem azokat az anyukákat, akik jobbnál jobb dolgokat varázsolnak a konyhában a gyerkőceiknek, míg én örülök, ha az ebédet nem rontom el. :))

Aztán este megittam a kis shake-emet, de valamelyik szomszéd annyira jó illatú akármit főzött vagy sütött, hogy az egész lakásban fokhagyma illat terjengett és totál éhes lettem. Agyaltam, agyaltam , hogy mit egyek, vagy mi legyen, mire eszembe jutott ez a kenyér recept, amit a napokban nézegettem. :)

Minden volt hozzá itthon, dia wellness sütőliszt is, hát gondoltam, mit veszíthetek? max. ez is repül majd, ha mégsem sikerül....

Először rányomtam a teljes programot, 3 óra 50-et a kenyérsütő gépben, aztán addig tárgyaltunk a kenyér témáról  fb-on a csajokkal, hogy meggondoltam magam és a kelesztés után kivettem a gépből, megformázgattam, bevágtam, megkentem tejjel és a sütőben megsütöttem kb. 25 perc alatt, mivel ez picike kenyér. :))))

Isteni illatok terjengenek a lakásban, visszaadtam a kedves szomszédnak most a kora esti illatfelhőt. :)))) Szerintem P is rá fog repülni, ha hazaér, mert épp a napokban jegyezte meg, hogy már unja a barna, magvas kenyeret, amit venni szoktam, de én ugye fehér kenyeret nem igen eszek, viszont így, a szénhidrátcsökkentett lisztből készült saját kezű kenyérből én is fogok reggelizni. :))))

Úgyhogy most nagyon boldog vagyok, még ha már éjfél is van, de legalább mégis sikerélménnyel fekszek majd le a délutáni, elbaltázott kalács után. :))))))

Holnap nem akartam futni, de lehet, hogy egy 40 percre lemegyek, mert este kicsit eszegettem, így nem igen lesz meg hétfőre a 62 kg alatti súly... :/

Mindegy, a lényeg, hogy szép kenyerem lett, most már azt hiszem, bátrabban fogok nekiállni a kakaós csiga projektnek is.... :))))))

19. nap

PÉNTEK
Napi motiváció:
"Az élet egy nagy kaland, és a problémák csupán lehetőséget kínálnak számunkra,
hogy megmutassuk, hogy mire vagyunk képesek."
(Kerstin Gier)

Futás után:
1 adag Biotech Ulra Loss étcsokis shake 1,5 dl szójatejjel és 1 dl vízzel

Reggeli:
2 wasa rozsos abonett, 4 papírvékony pulykamell sonka,
1 szelet zsírszegény sajt, fél paradicsom

Tízórai:
1 lidl-s almás-körtés müzlis diétás joghurt

Ebéd:
Nonó féle paradicsomos-bazsalikomos csirke pár szem tepsis krumplival

Uzsi 1:
3 vékony szelet saját készítésű szénhidrát csökkentett kalácsnak nevezett valami :D

Vacsi:
1 adag étcsokis Biotech ultra loss shake 2 dl szójatejjel és 0,5 dl sima vízzel
Folyadék:
6 dl emotion ízesített víz, 1 liter zöld tea, 6 dl sima víz

Nasi (délelőtt):
1 tábla diétás milka
(khm...a mértékletesség még mindig nem megy, pedig próbáltam :/ )

Mozgás:
55 perc futás ( 9 km )

2011. augusztus 4., csütörtök

18. nap

CSÜTÖRTÖK

Napi motiváció:
"Az emberek nem lusták.
Egyszerűen nincs olyan céljuk, ami motiválná őket."
(Anthony Robbins)


Reggeli:
1 lidl-s diétás müzlis joghurt

Tízórai:
1 tejeskávé

Ebéd:
mustáros pácos csirkekockák pirítva, vegyes saláta ágyon
(jégsali, uborka, lila hagyma, paradicsom, pici reszelt mozarella, tökmagolajjal meglocsolva)

Uzsi 1:
2 kisebb zöldalma

Vacsi:
1 adag Biotech ultra loss eper-vanilia shake 2,5 dl szójatejjel

Nasi:
sótlan mogyoró, pár szem teljes kiörlésű kakaós keksz Bennytől

Folyadék:
5 dl ízesített emotion víz, 1,5 liter sima víz

Mozgás:
51 perc futás ( 9 km )

Rosszul indult nap...

....de aztán lett happy end. :))))

Tegnap sikeresen elbuktam ugye a gyümölcsnapot, így ma reggel mindenképp tervben volt a futás, úgy mentem aludni, hogy reggel kelek 5:40-kor. Amúgy is futónap volt tervezve, mert most próbálok beállni a két nap futás, egy nap pihi rendszerre, tegnap pedig meg volt a pihenőnap, bár azért hiányzott, hogy reggel nem kellett mennem, de kell a szervezetnek is a nyugalom, a pihentetés.

Egyszer hajnalban megébredtem, kezdett feltámadni a szél, de akkor még nem esett az eső, így mikor 5:40-kor szólt a telefonom, nagyon meglepődtem, hogy szakad az eső!!!! De rendesen, durván! Mert ha még csak csepergett volna, akkor simán lemegyek, attól nem szoktam megijedni, de ez most nagyon esett sajnos, úgyhogy dühösen visszafeküdtem aludni.

6:40-kor arra keltem, hogy P már ébren volt, azt hittem, hogy Benny is felkelt, de akkor még ő aludt. Addigra már nem esett annyira az eső, P konditerembe készült, de mondta, hogy menjek le nyugodtan futni, ha akarok .De nekem rá kell hangolódnom, abban a pillanatban azt sem tudtam, hogy hol vagyok, így nem mentem. Ő elment kondizni, mi pedig ébredeztünk lassan Bennyvel. Az eső hol elállt, hol újra rákezdett, én pedig fortyogtam magamban, hogy már megint milyen napunk lesz és hogy az eső elrontotta a reggeli futásomat is. :((((

Megreggeliztünk Bennyvel, de én még pizsiben voltam, kicsit lustálkodtunk a nagy ágyban, ott talált minket P, mikor hazaért, nevetett is, hogy micsoda lusta népség vagyunk, épp kisvakondot olvasgattunk. :))))) Szerintem látta rajtam P, hogy eléggé motiválatlan vagyok, így inkább lement Bennyvel boltba, legalább addig eljutottam, hogy mi legyen az ebéd....

Mikor lementek, kinéztem az ablakon és láttam, hogy elállt az eső, épp megcsináltam a tejeskávémat, de inkább felöltöztem futócuccba és pár perc múlva már lent voltam. Olyan dühös voltam az időjárásra, hogy sokkal gyorsabb tempóban futottam, mint szoktam. Éreztem, ahogy megy ki a feszültség és szépen, lassan kezdek lenyugodni, és feltöltődni!!!! Dög meleg volt, mert az eső arra volt jó, hogy "jó kis" párát csináljon, de nem adtam fel, a nagy körömet tettem meg, ami 9 km volt. Javítottam is az eddigi legjobb időmön, most 51 perc alatt futottam le végül. Jól esett nagyon, és megmentettem a napot!

A kedvem visszatért, már nem láttam annyira borúsan az időjárást. Kicsit ez meg is ijesztett, lehet, hogy függővé válhat az ember a futástól vajon?!!? elvonási tünet vagy mi a fene lehet ez???? Furcsa....

Viszont ma aránylag jól zártam a napot is kaja ügyileg, csak picit nassoltam, de az is teljes kiörlésű, bio keksz volt. :) Még innom kell ma egy jó liter vizet, mert azzal nem voltam ma ügyes, de este behozom. :))))

Délután a "csodás" időnek hála, plázázni mentünk, már készültem a bioboltba sótlan földimogyorót venni nassnak és diákcsemegét, + már fogyóban a himalája só is itthon, azt is vettem. Igaz, ez kb. 15 euronyi összeg volt a bioboltban, amiért indultam, de ennek a többszörösét hagytam végül a plázában, mert akkor már vettem Bennynek pár "őszibb" cuccot a nagy nyárban.... és a geoxban egy tök jó árra leértékelt vízálló cipőt is neki, ami még őszre is jó lesz elvileg.

Úgyhogy eredményes és költséges délutánunk volt, de sebaj.... én nyárra készültem jövő héttől a Balatonon, de azért be kell készülni pár melegebb cuccal is és a tavaszi ruháit Benny már majdnem mindet kinőtte, úgyhogy ráfért a frissítés. :)

Holnap remélem, hogy jobb idő lesz, nem tervezek újabb pénzt költeni, jó lenne csak valahol parkozni, sétálni stb... és reggel FUTNI, mert holnap futónap. Korábban szeretnék menni, hogy egy plussz kört rá tudjak húzni, hogy meglegyen a 10 km is, de majd meglátjuk.... Én mindenesetre beállítom az órámat reggel 5:40-re.... :))))

2011. augusztus 3., szerda

17. nap

SZERDA

Napi motiváció:
"Az olyan helyekre vezető utakat, ahová érdemes eljutni, nem lehet lerövidíteni."
(Helen Keller)

Reggeli:
1 banán, egy fél fürt szőlő

Tízórai:
2  kisebb alma

Ebéd:
1 tálka felkockázott görögdinnye

Uzsi 1:
kis tálka diákcsemege

Uzsi 2:
1 alma, 1 nektarin

Vacsi:
közepes tálka összevágott görögdinnye

Vacsi 2:
1 paradicsomos hering konzerv, 2 szelet párizsi
(elbuktam a gyümölcsnapot,
de már megtanulhatnám, hogy aznapra nem szabad terveznem, mikor este 11-ig dolgozok :( )

Folyadék:
2,5 liter sima víz

Mozgás:
Pihenőnap

Wellness nap

Szuper napunk volt tegnap!!!!

A tegnapi közel 15 km futás után kellemesen elfáradtam a nap végére. :)

Ebéd után összepakoltunk, megjöttek P szülei, mi pedig elindultunk a kedvenc fürdőnkbe, Oberlaaba, ahol a felújítás óta még nem voltunk, úgyhogy nagyon kiváncsian értünk oda. :) P szülei nagy szaunába járók, jó 30 éve minden pénteken ide járnak, megszokott kis társasággal, és csupa jókat meséltek a felújított fürdőről eddig is.

Tényleg gyönyörű lett, elég könnyen megtaláltunk mindent, érthetően ki van táblázva, feliratozva bent is, hogy mi hol van, tehát nem téved el az ember.

Lepakoltunk az egyik medencénél és elkezdtük körbe járni, minden medencét kipróbáltunk, megnéztünk, és el voltunk ájulva, hogy mennyi modern és szép hely lett. Nem is kell ezután Bécsből átmenni Burgenlandba, ha az ember egy jó kis wellness napot szeretne tartani, mert itt minden van.

Még egy csúszdán is lecsúsztam, mert imádom a bolond csúszdákat és itt van egy olyan, ahol nagy gumival lehet lejönni, naná, hogy kipróbáltam, jóóóóó volt. :D

Utána beszabadultunk a szaunába, ott töltöttük az idő nagy részét, én két kört voltam bent, P hármat, egyszer pedig a pihenőszéken olvasás közben jól elszundítottam egy fél órácskára. :) Nagyon jókat tudok aludni a szaunában, ez most is sikerült. :)))))

Délután, a szaunázás közben ittam egy vitaminkoktélt, alma-répa ízesítéssel, finom volt nagyon. Fél 6 körül jöttünk ki végül a fürdőből, de még egy csomó mindent akkor fedeztünk fel, úgyhogy megyünk majd még. Megbeszéltük, hogy havonta egyszer azért jó lenne eljutni, mert nagyon fel lehet töltődni egy-egy ilyen nappal. :)

Utána beültünk az ottani cukiba, ami KÖTELEZŐ, ha arra jár az ember, megvacsoráztam végül, mert egy toastot ettem és utána fagyikelyhet, úgyhogy bőven elég volt aznapra. :)

Kellemesen elfáradva értünk haza, este nem kellett altatni. :)))) Remélem, hogy hamarosan újra eljutunk, mert ennyit kell magunkra áldozni, hogy kicsit kikapcsolódjunk, feltöltődjünk. :)

2011. augusztus 2., kedd

16.nap

KEDD

Napi motiváció:
"Ha az élet dögunalom, nézd meg, mennyi energiát fordítasz rá!
Soha nem hallod, hogy valaki azt mondaná:
"hajnalban kelek, edzem a testem, tanulok, ápolom a kapcsolataimat,
teljes gőzzel dolgozom- és SEMMI JÓ nem történik az életemben."

Életünk egy energiarendszer.
Ha semmi jó nem történik benne, az a te hibád!
Ha majd egyszer felismered, hogy a befektetett energia alakítja a körülményeidet,
akkor már nem leszel áldozat."
(Andrew Matthews - Hallgass a szívedre )

Futás után:
1 adag Biotech Ulra Loss étcsokis shake 1,5 dl szójatejjel és 1 dl vízzel

Reggeli:
1 kis poharas light ananászos joghurt (aldis, new lifestyle-os)

Tízórai:
1,5 marék diákcsemege

Ebéd:
tejfölös zöldbabfőzelék, Low carb fasírt Emőke és  Bence oldaláról

Uzsi 1:
1 alma-répa vitamin turmix

Vacsi:
1 sonkás-sajtos melegszendvics, 1 karamell fagyi kehely
(khm.... nem lehetett kihagyni, egy éve nem jártunk ott :D )
Folyadék:
6 dl update málna szörp, 2 liter sima víz, 3 dl emotion ízesített víz

Nasi:
6 kocka diétás milka (mert ma megérdemlem a futás miatt :D )

Mozgás:
90 perc futás ( 14,75 km )

Futás rekord

Ma megdöntöttem a saját rekordomat a futó távolságból, ugyanis 14,75 km-t futottam, ha jól mértem le a neten. :) És az érdekes az, hogy még bírtam volna még, csak már kedvem nem volt egy újabb körhöz, de nem voltam annyira fáradt, mint vártam. :)

Már vártam a reggelt, hogy újra mehessek futni és éjjel többször is felébredtem, ránéztem az órára, hogy mikor kell már kelni. :))) aztán, csak tudnám hogy miért, megint V.Cs. volt álmaim főszereplője, de ma nem érdekelt annyira, mert mentem futni, úgyhogy megszakítottam az amúgy érdekes álmodozást. :)))) Tiszta hülye vagyok, hogy vele álmodok, pedig annyira nem is vagyok rákattanva, de elég, ha elolvasok róla egy-két cikket este, aztán éjjel felbukkan álmomban. :)

Reggel megittam az l-karnitinomat, és pár perccel 6 előtt már lent voltam a kiinduló pontnál. :) az elején szép, lassú tempóban futok mindig, hogy bemelegedjek és a tó kör felénél kezdek mindig picit gyorsítani. Ma is elég jó tempóban haladtam, így már éreztem a nagy kör végénél, hogy kipróbálhatjuk a távemelést, mivel P bevállalta reggel Bennyt, így nem kellett vissza sietnem. Az első nagy kör végénél újra elindultam a következő körre, ami érdekes módon meg sem kottyant. Hallgattam a zenémet, nem is fulladtam ki, simán tudtam tartani a kb. 150-es pulzust végig. A zsebemben volt egy müzlis energia szelet vésztartaléknak, ha éreztem volna, hogy száll el az erőm, de végül nem kellett. A nagy kör végén 91 percet mutatott az órám, és nem éreztem magam még annyira hullának, mint amennyire számítottam rá. :) Még bírtam volna, csak kicsit meguntam, ezért nem húztam rá, hanem inkább feljöttem. Mikor visszaálltam a sétára, akkor éreztem, hogy elfáradtam, de nem vészesen, csak kellemesen. :) Most mértem le a neten, 14,75 km volt így ez a kör, úgyhogy ügyes vagyok, vállonveregethetem magam. :)))))

Úgy érzem, hogy a tavaszi félmaratonnal nem lesz gond,mert ha változatos a terep, akkor le bírnám futni a 21 km-t is már lazán. Addig még szorgalmasan készülök rá és meg tudom csinálni! :)

Most az a tervem, hogy heti egyszer futok egy hosszabbat, a többi marad az egy órás kör. Holnap pihinap, csütörtök-péntek megint futás nap.

Ma wellnessezni megyünk P-vel, már nagyon várom, jó lesz kicsit bálnázni a vízben, szaunázni. :) Ma úgyis kitettem magamért a futásban, így ez a nap teljes wellness nap lesz. :)))) És még egy pozitivum a mai napban:
végre süt a nap!!!!!!!!!!!!!! az ember kedve is sokkal másabb egy kis napsütéstől. :)

2011. augusztus 1., hétfő

15. nap

HÉTFŐ

Napi motiváció:
"Megtanultam, hogy azok a források, amelyekre szükségünk van ahhoz, hogy valóra váltsuk álmainkat, bennünk vannak, csupán arra a napra várnak, amikor úgy döntünk, hogy felébredünk, és igényt támasztunk velünk született jogainkra."
(Anthony Robbins)


Futás után:
1 adag Biotech Ulra Loss étcsokis shake 1,5 dl szójatejjel és 1 dl vízzel

Reggeli:
1 szelet barna, magvas kenyér, 1 szelet sovány sonka, 1 szelet zsírszegény sajt, fél paradicsom

Tízórai:
pár szem szőlő, két szelet pulykamell felvágott

Ebéd:
1 közepes nagyságú fogas filé roston sütve,
paradicsom-hagyma saláta tökmagolajjal meglocsolva

Uzsi :
1 zöld alma

Vacsi:
felvágottak, paradicsom, uborka, sajt, pár karika virsli

Nasi:
4 kocka diétás milka csoki ebéd után

Folyadék:
2 liter sima víz, 0,5 liter citromos víz, 3 dl cola light, 1 liter zöld tea

Mozgás:
53 perc futás ( 9 km )
2 óra séta a városban ( jobban elfáradtam, mint futás alatt :D )
40 perc vasalás :D

Fuss!!!! :)

Ezt most olvastam facebookon, Kulcsár Enikő oldalán,
aki Szántó Dávid csapatát erősítve az őszi maratoni futásra készül fel éppen:

"Fuss a sportért! Fuss a szűk farmerért! Fuss a bikiniért!
Fuss a miniszoknyáért! Fuss a magabiztosságért!
Fuss Érte!
Fuss azokért, akik azt mondják, nem vagy képes rá!
Fuss az egészségedért! Fuss a kivágott felsőkért!
Fuss a testedért! Fuss, hogy jól nézz ki!
Fuss, mert meg tudod csinálni!
Fuss, hogy büszke legyél magadra!
Fuss, hogy elérd a célod!
FUSS MAGADÉRT!"
 
Hogy ez mennyire igaz..... :)

2. hét után

A felénél járok....

Nos, augusztus 13-ig még pont két hetem van, illetve már annyi sem, de 13 nap. :)))) Az elmúlt két hétben tényleg 90 %-osan odafigyeltem a kajára, a sportra pedig 100 %-osan, amikor tudtam, mozogtam mindig valamit.

Természetesen voltak lazább napok is, mint pl. a szombati tatárbifsztekezés, de néha ilyen is kell és ezt kiegyenlítve tegnap egy sikeres gyümölcsnapot zártam. :)))) Nehéz volt, főleg este, akkor már éhes voltam, de úgy voltam vele, hogy már nem rontom el az aznapi munkámat, ezért szadista módon inkább gasztroblogokat olvasgattam, a virtuális kalóriák nem hízlalnak. :))))))

Végre már alakulnak a kilók, centik is, most már látom, hogy érdemes kitartani, mert simán elérhető a bikinialak újra. :))))

Két hete reggel ezek voltak a méreteim:

Súly: 64,8 kg futás előtt, reggel 6-kor
Testzsír % : 25, 3
Súly futás és reggeli wc után: 64,2 kg
 
Centik:
Mell: 85 cm
Csípő: 94 cm
Derék: 74 cm
Comb: 51 cm
Kar: 27 cm
Vádli: 35 cm

Ma pedig ezeket mértem:

Súly: 63 kg futás előtt, reggel 6-kor
Testzsír % : 23,6
Súly futás után: 62,6 kg
 
Centik:
Mell: 83 cm ( -2 cm )
Csípő: 92 cm ( -2 cm )
Derék: 74 cm
Comb: 51 cm
Kar: 27 cm
Vádli: 34 cm ( -1 cm )

Tehát alakulok, alakulok!!! :)))) A következő minicél, hogy jövő hétfőn a futás utáni súly 62 kg alatt legyen! :) Illetve nem jól írom: a futás utáni súly 62 kg alatt LESZ!!!! :)))))

Erre a tervem a heti 4-5 futás (hétfő, kedd, csütörtök, péntek, vasárnap) és mellette minimum 1 hasazás, 1 felsőtest és 1 popó.

És persze továbbra is figyelek a kajára, ahogy eddig, talán jövő vasárnap megint belevágok a gyümölcsnapba, P úgyis egész nap dolgozni fog, akkor nincs kísértés. :) Mert tegnap is úgy volt, hogy nem lesz itthon délután, ezért mertem gyümölcsnapot tartani, erre lemondták a programját és isteni illatú tésztát főzött maguknak vacsorára és bizony elég nehéz volt megállni, hogy ne kóstoljam meg, mikor Bennyt etettem. (oké, bevallom , egyszer megnyaltam a kanalat :D )

Ma jó formában voltam a futásban, megint javítottam az időmön, 53 perc alatt futottam le a 9 km-t. Elvileg holnap maradok lent tovább, ha jól fog menni és P kel majd fel Bennyhez. Holnap 1-re pedig jönnek át  a szülei unokázni, mi pedig megyünk fürdőbe, már nagyon várom. Tuti, hogy szét fogom masszíroztatni magam a vízmasszázzsal, ha ilyen "remek" idő lesz, akkor pedig ki sem mozdulunk a szaunából. :)))))

Hihetetlen, hogy augusztus elsején a szaunára vágyok, legszívesebben mézeskalácsot sütnék és őszi ruhákban mászkálunk.... de én bízok még mindig a nyárban, és TUDOM, hogy Szigligeten is szuper napokat fogunk eltölteni csupa-csupa napsütéssel!!!!!!! ÍGY  LESZ és punktum!!! :)

 
(Nekem a Balaton a riviéra..... :))) )