2015. február 15., vasárnap

Heti összegzés

Elindultak a kilók lefelé, juhéjjjj! :)

Azt hiszem, hogy köszönetet érdemel a Nike, hogy a szürke gatyát akarta ránk adni a következő fél évre munkaruhának, mert eddig semmi nem adott akkora fejbekólintást, mint ez a tudat, hogy nekem szürke cicanaciban kell hamarosan dolgoznom. :D 

Igaz, ez pénteken változott, ha nem akarjuk felvenni azt a megadott szürke gatyát, akkor választhatunk bármilyen feketét, szóval egy kis könnyítés, de a pulcsihoz, amit kapunk csak inkább szűk gatya illik, melegítő nem annyira. Úgyhogy én majd futógatyát fogok próbálni hozzá, azt hiszem, majd holnap meglátom, hogy mi passzol.

Viszont ettől függetlenül az elmúlt héten már nagyon ott voltam fejben az odafigyelésen. Két hete találkoztam Edit barátnőmmel egy kávéra, ő volt az egyik, aki anno 5 éve olyan szépen lefogyott és akinek a példáján felbuzdulva én is nekiálltam, mindig összeülünk egy-egy kávéra, megbeszéljük az élet dolgait és siránkozunk, hogy milyen vékonyak voltunk és hogy mostantól aztán majd tényleg odafigyelünk... aztán persze nem történt semmi... :(

De most Edit egy olyan diétát mesélt, amivel az unokatesója fogyott és elég bírhatónak találtam, fehérje alapu diéta, gondoltam belevágok.

A reggeli tojás, tízórai fehérjeshake zabpehellyel, az ebéd 4 dkg rizs megfőzve és 10 dkg csirkemell és bármennyi zöldség, uzsonna ugyanez, vacsora pedig túró édesen vagy sósan. Hasonló, ahogy régen is ettem, kevés mennyiségű szénhidrát, sok fehérje.

Nem teljesen tartottam így, de a napi ötszöri kajálást igen, és mivel reggelente nincs sok időm tojásrántottákat gyártani, így legtöbbször egy natur joghurtba tettem egy marék zabpelyhet, belekockáztam almát vagy egy fél banánt, egy pici méz és ezt reggeliztem. Beérve a munkába ittam egy tejeskávét, aztán délben megettem a rizst és a csirkét, néha vittem még karikára vágott répát hozzá, aztán 3-kor, amikor végeztem csináltam egy fehérje shake-et, ezt megittam az oviig, és hazaérve este ettem megint csirkehusit salátával , néha rizzsel. Ha közben éhes voltam esetleg, akkor ettem pár falat sajtot.

Édességet nem ettem kb tíz napja, most már kétszer is elhárítottam, ha kínáltak, mert tudom, hogy elég egy falat ahhoz, hogy újra kívánjam a cukros, édes ízét, úgyhogy inkább egy kockát sem eszek. Az egyetlen édesség a fehérje shake, amit délután szoktam elkortyolni. A biotech ultra losst vettem megint.

Töltögetem a kaloriabázison a napi kajáimat, tényleg jó így esténként látni, hogy milyen ügyes vagyok. :))) 

75,5 kg voltam február elején, ma 73,6-ot mutatott a mérleg. Messze még a cél, de legalább beindult... Jövő héten már futni is lesz megint időm, az már hiányzik nagyon. Majd felpörgeti az is a fogyókúrát.

A plank challenge tök jól megy, ma már 90 másodperc volt, durva, de birom. És vicces, mert Benny is csinálja velem, tök élvezi. :) Esténként ő szól, hogy ma még csinálnunk kell a támaszkodást. :D :D 

Február végére szeretnék 70 kg alá menni. Ez az első cél. Aztán szépen lassan a többi... Most már menni fog, mert az agyam átállt és rajta vagyok az úton. :)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezt nagyon jól megírtad. :( Én is azt hittem, hogy ha lefogyok, akkor aztán hű de megváltozik az életem...! Lefogytam, és szinte semmi nem változott, sőt - még csak nem is voltam teljesen elégedett az alakommal. Vissza is híztam egy csomót azóta, és már nem is nagyon érzek késztetést, hogy újra belevágjak az önsanyargatásba, mert nem igazán látom értelmét. :(

Bambi1978 írta...

Nekem is jo ket evig nem volt kedvem ujra figyelni a kajàkra, semmi nem motivalt, még az sem, hogy igy lassabban vagy neha sehogy sem tudok futni... 😒 Most viszont ujra esznel vagyok, mar elfogadtam hogy nem jön semmi flash ha 65 kg alatt lesz a sulyom, viszont a regi ruhaimat ujra tudom majd hordani. :)

Talan ujra vekonyan tudom majd jobban ertekelni önmagamat...