2011. március 12., szombat

Túrós pogi

Ezt a recit is Nonó blogján olvastam, és mivel volt itthon túró, gondoltam egyszer megpróbálok pogácsát is sütni, nem csak valami édességet.... az eredmény nem okozott csalódást, nagyon finom, ropogós pogikák lettek, a végére már ráéreztem arra is, hogy mekkorára kell kinyújtani a tésztát, hogy formás kis pogácsáim legyenek. :))) Ilyenek frissen kisülve:


És ilyenek tálalásra készen:


Én is fél adagot dagasztottam be, mint Nono anno, csak én kilófaló lisztkeverékből csináltam, tehát nálam így nézett ki a recept:

Hozzávalók:

25 dkg kilófaló liszt
15 dkg margarin
25 dkg zsírszegény túró
kb. 1,5 dkg só (de elég az 1 dkg is, mert nekem picit sós lett :) )
1 csomag sütőpor
sajt a szóráshoz
1 tojás

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. Hozzágyúrjuk a túrót és a margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihentetjük. (én elfelejtettem pihentetni :D )
Kinyújtjuk lisztezett asztalon 2 cm vastagra, és kiszúrjuk 3-4 cm átmérőjű kiszúróval.
A kiszúrt pogácsákat lekenjük egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal.

Sütőpapíros tepsibe rakjuk a nyers pogácsákat, majd kelesztés nélkül 180 C-os sütőben kb. 15 perc alatt kisütjük.

Nyami , nyami, nagyon finom lett a végeredmény. :))))

1 megjegyzés:

martinelli írta...

Nagyon jól néz ki, de visszafogom magam, a héten már 2 sütit sütöttem, és ma csokiztam is, meg volt 1 ujjnyi pezsgő is.

Ügyes vagy.