2011. március 17., csütörtök

Akire nagyon büszke vagyok

A barátnőm, Zitus!!!!!

Igen, megérdemel egy posztot ő is, mert annyira büszke vagyok rá, hogy mert lépni, mert elindulni egy kemény úton a célja felé és már nagyon ügyesen halad, -30 kg-nál jár!!!!!

Zitust 17 éves ismerem legalább, egy középiskolai osztálykirándulásra jött velünk és azóta tart a barátságunk. Voltak idők, mikor a távolság kicsit messzebbre lökött minket egymástól, de utána ugyanott tudtuk folytatni, ahol abbahagytuk. Tinikorunkban együtt jártunk bulizni hétvégente, egyik télen pár km-re dolgoztunk egymástól a tiroli hegyekben és a babavárásunk időszakában megint sűrűsödtek az üzenetek, esti skype-partyk stb... , ami újra összehozott minket. :)

Zitus mindig is dundi lány volt, így ismertem meg őt, és szerettem, hogy mindig is vidám, jókedvű csajszi volt, jókat fagyiztunk, cukrászdáztunk együtt. :))) Aztán megszületett az ő kisfia is, és rajta is maradt még bőven felesleg, de sosem cikizte érte senki, ő is elvolt egy darabig vele...

Aztán nála is elindult a bogár..... mi van, ha ő is le tud fogyni? Milyen lehet vajon pár kilóval kevesebbnek lenni? És döntött.... és AKARTA.... és nekiállt....

Első körben ő is hasonlóan az én történetemhez, elhagyta a kenyeret, fehérlisztet, cukrot, édességet, édes üdítőket, ügyesen reformosít mindent (amit irigylek nagyon, mert ő szakács is, ezért szuper dolgokat tud kreálni :) ), már a családját is kezdi meggyőzni az egészséges(ebb) kajákról, nyitott az új dolgokra, ő is törzsvásárló lett a helyi bioboltban, otthon dvd-kre kezdett tornázni, szobabringázik, most már heti kétszer legalább zumbára jár és tegnap mesélte büszkén, hogy már -30 kgnál jár!!!!!!! Nagyon büszke vagyok rá, mert ő is kisgyerek és a vállalkozása mellett figyel a tornákra, a kajálásra, nem sanyargatja magát éhezéssel, nem szed csodabogyókat, hanem egészségesen, mozgással vegyítve harcol az álomsúlyért!!!!! Hogy mi az álomsúly, egyenlőre ő sem tudja, ahol már jól érzi magát a bőrében. Biztos vagyok benne, hogy a kitartásával simán beér engem is, ha akar és azt hiszem, hogy akkor ő maga is nagyot fog csodálkozni, hogy mit el nem érhetünk, ha AKARJUK!!!! A kulcsszó mindenkinél az akarat.... Tenni kell érte, sajnos tény, hogy nem mindig egyszerű, neki is vannak laza napjai, de emberek vagyunk, ennyi kell.... viszont tudja, hogy már nem csak a kilók miatt, hanem az egészsége érdekében sem a legjobb a sok cukros kaja, és ő is időben változtatott, így a kisfia már ebben az új életmódban nő fel, ami példaértékű.

Ami még a lényeg, a 30 kg fogyás után is ugyanaz a vidám, vicces csajszi, egyre csinibben öltözik, élvezi, hogy bókokat kap, fiatalodott jó pár évet és élvezi újra azt, hogy NŐ! :)

És hogy miért írtam le mindezt? Mert nekem két barátnőm nyitotta fel a szememet egy éve, hogy ha ők megcsinálták, akkor én miért nem tudom???? Zitusnak az én példám (is) segített elindulni ezen az úton és lám, ő is meg tudja csinálni. :) Példaképek mindig jól jönnek, segítenek elindulni, vagy átlendíteni egy holtponton... mert ha ő(k) meg tudta(k) csinálni, akkor mi is meg tudjuk!!!!!

“Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá!
A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.” (Goethe)

6 megjegyzés:

pipacs írta...

Nagy gratula Zitusnak így ismeretlenül is! :) Köszi, hogy megosztottad velünk az ő történetét is! :)

Marti M írta...

Én is csatlakozom és gratulálok! Ezek a példák engem mindig motiválnak és minden elismerésem azoké, akik ennyi sok kilótól képesek voltak megszabadulni. Gratula Zitusnak!

Unknown írta...

Végre idejutok válaszolni:)
Mint mindennap feljöttem belesni a blogodra...és ez a bejegyzés talált...mondanom sem kell vagy 10 percig potyogtak a könnyeim...Ez egy igazi barátság,nincsen irigykedés,rosszallás,ahogyan azt tapasztalom!Te mindig mellettem voltál,és bizton állíthatom,ha TE nem vagy,akkor már rég feladtam volna,vagy el lazáskodtam volna:)Persze,mint mindenkinek vannak nehezebb napjai,amikor már minden mindegy,de másnap már figyeltem keményen:)
Egyet ígérj meg Csajszi,az esti skype beszélgetésünk alkalmával nem beszélünk kajákról::D:D nem linkelgetünk be recepteket,mert éhesebben fekszek le:D
Egy szó,mint száz NAGYON NAGYON KÖSZÖNÖM NEKED A TÁMOGATÁST,AZ ÖSZTÖNZÉST,MINDEN JÓ ÉS ROSSZ SZÓT,NAGYON SOKAT JELENT NEKEM!!!!!!!!!
Valamint Drága Martinelli és Pipacs Nektek is,ismeretlenül is nagyon jól esett:):)
(nem tudok az én fiókomról bejelentkezni,máséról viszont igen:P)Zitus voltam:D:D

Szila írta...

Ez nagyon szuper eredmény Zita!!!!!!Gratulálok és így tovább,puszi

Zitus írta...

Szila,köszönöm szépen!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Névtelen írta...

Sziasztok! Hát, én is ismerem Zitát. Most is és a ,,múltjából" is. A múlton a dundi Zitát értem. Mit dundi, inkább divatosan duzzadt :D. DE mára megváltozott. Nagyon! Hetente legalább 1x találkozunk valahol zumbán, és esténként csevegünk egy közösségi oldalon. Nagyon jó, ahogy egymást támogatjuk, lelkesítjük. Jó látni az is, hogy az a sok duci hölgy, akik járnak zumbázni, hétről hétre egyre formásabb csinibb. Zita csak így tovább, sok kitartást!
Judit