2010. október 31., vasárnap

Sajtos zabpelyhes tallér


Nemrég egy fórumon egy finomnak tűnő ropogtatnivaló receptjére bukkantam, amit azon nyomban ki is próbáltam és azóta is nagy kedvencem lett, bár azért arra figyelni kell, hogy főleg délelőtt nassoljon belőle az ember, mert teljesen nem diétás. :)

Sajtos zabpehelytallér

20 deka teljes kiörlésű zabpehely vagy zabkorpa
2 tojás
3 evőkanál tejföl vagy joghurt
20-25 deka nagylyukún lereszelt aromás sajt (Emmentali pl.)
5 evőkanál teljes kiörlésű liszt (lehet tk rozsliszt is)
1/2 csom. sütöpor
kiskanál só
bors

A zabpelyhet kézzel elmorzsoljuk apróbbra vagy egyszerüen zabpehely-zabkorpa keveréket használunk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, borsot, majd a sajtot, vegül a tojásokkal és a tejföllel összeállitjuk (nem kell gyúrni). 2 órát hütöben pihentetjük, de lehet egész éjszakára is.
Utána kivesszük, jo kemény massza lesz. Kanállal kiszedegetünk belöle 1-1 tallérnyi adagot és sütöpapiron szétnyomjuk jó laposra. Minél laposabb, annal ropogosabbra sül.
Kb. 200 fokon 12-15 percig sül. Akkor a legfinomabb, ha jó ropogós (kicsit barna a széle).
Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések: