2012. január 30., hétfő

Új hét

Újult erő! :)

A hétvégi kudarcba fulladt modell diétám után ma új erővel ébredtem és visszatértem inkább a régi kerékvágásba, a megszokott kis kajáimhoz, odafigyeléshez.

Folytatom a kcal programban a kaják vezetését és figyelek arra, hogy igyekezzek napi ötször enni és elegendő folyadékot inni.

Ma 66 kilót mutatott a mérleg, annyira nem gáz a helyzet, de észnél kell maradnom!

Mivel Benny még beteg és ma nem ment oviba, ezért a napunkat is rendesen meg kellett szerveznünk P-vel, aki reggel korán elment konditerembe, de sietett vissza, hogy én 11-re kezelésre tudjak menni. Így mi lesétáltunk boltba Bennyvel, szerencsére szépen sütött a nap, nem volt annyira csípős a hideg. Negyed 11 körül befutott P, ő lett az ebédfelelős, sonkás-tejfölös tésztát csinált (schinkenfleckerl itt, imádjuk!), először rábolintott, hogy nekem csinál külön a dia well. tésztámból, de végül rájött, hogy túl körülményes (pasi!!! :D ), így normál tésztából főzött, úgyhogy abból nem ettem egy egész adagot inkább. De így is jól laktam.

A kezelés ma elég káoszosra sikerült, valami nem működött rendesen a rendelőben, hol a recepciós osztotta be rosszul az embereket, hol az ott dolgozó terapeuták morogtak valamiért. Nekem 11-re volt időpontom, egyszer a recepciós beküldött kb. negyed 12 után egy kabinba, ahol már feküdt valaki... utána pedig már majdnem fél 12 is volt, mire be tudtam feküdni egy kezelőbe. A srác szegényke nem nagyon tudott németül, de próbálkozott jópofizni, ami kicsit félre sikerült, de azért kedves volt, a szándék a fontos. :))))) Úgyhogy éppen hazaestem ebédre.

Mivel holnap délelőttös leszek és Benny nem megy oviba, így P-vel indul a napja, aztán jön az apósom, aki addig itt lesz, míg nem érek haza. Hogy legyen ebéd, már ma megfőztem Bennynek a krumplifőzeléket, és tegnap annyira belemerültem Maimoni blogjába, hogy meg is találtam a tökéletes ebédre valót holnapra, egyben sült fasírt.  Én tojás nélkül csináltam, de így is nagyon finom lett, még Bennynek is ízlett, már este megevett másfél szeletet belőle paprikával. :))))) Csak ajánlani tudom Mindenkinek!!!! Én majd párolt zöldséget tervezek mellé enni, de magában is isteni!!! Hidegen, melegen, bárhogy! :) És ami a legjobb, hogy az egész fasírtban összesen 20,5 ch van!!! Jól hangzik, nem? :)

Vacsorára pedig megint újítottam, mert már unalmas volt a felvágott, abonett, virsli felhozatal, ezért végre hasznossá is vált az egyik nemrég vett könyvem (Napi 1200 kalória az ideális testsúlyért a címe), amiben most egyre jobb recepteket találtam. Elsőre a sonkakrémet csináltam meg, ez volt a vacsorám és nagyon finom volt! Pikk-pakk elkészül és mégis más, mint a megszokott vacsora:

1 adaghoz a hozzávalók:

4 dkg sonka (én pulykasonkát vettem)
fél dl joghurt
vöröshagyma
mustár
fekete bors.

A sonkát apró kockákra vágjuk (vagy ledaráljuk). Hozzáadjuk a joghurtot, reszelt vöröshagymát, borsot, mustárt, majd az egészet kikeverjük jól. (én még tettem bele egy gerezd fokhagymát is)

Pirítóssal írja a könyv, de én négy rozsos abonettel ettem, és úgy is nagyon finom volt!

Lehet variálni, bármilyen felvágottat bele lehet keverni!!! Én még biztos, hogy csinálok majd ilyet, mert tényleg nagyon finom!!!

A mai kajám végül így nézett ki:
Reggeli: 1 tejeskávé (1 dl zsírszegény tejből)
Tízórai: 1 jogobella almás fahéjas light joghurt
Ebéd: egy kisebb tányér sonkás-tejfölös tészta
Uzsonna: két vékony szelet pulykasonka, egy szelet fasírt
Vacsora: 4 rozsos abonett, egy adag sonkakrém

Összesen: 121 ch.

Ma is sikerült a két liter folyadékot meginnom, fél liter sima viz, fél liter stevita mandarinos ital és egy liter roiboos tea volt.

Torna is pipa, este valami könnyebbet, de átmozgatót akartam a terápia után, így Leslie Sansone 3 mérföldjét csináltam végig, kellően lezártam a napot. :)

Holnap reggel negyed 7-kor már dolgozok és szerdán is délelőttre megyek, úgyhogy megint K.O. leszek a nyugtalan alvástól, de majd bepótolom hét második felében az alvást. :) most megyek is gyorsan tusolni és próbálok még 23 óra előtt ágyba kerülni... Jó éjszakát Mindenkinek!!!

Nincsenek megjegyzések: