2012. január 17., kedd

Úsztam!!!!

Győzött a kiváncsiság, és nem bántam meg!!! :)))

Már pár napja játszottam a gondolattal és Martinelli adta az utolsó lökést ahhoz, hogy a terápia mellett valami könnyed mozgásformát keressek magamnak, ha már a futást most visszább kell vennem, míg nem erősödök meg kellően.

Az úszást többen is ajánlották, de elég nehezen vettem rá magam, ugyanis nem is az úszással van a gondom, hanem az előtte és utána lévő "macerának", átöltözés, hajszárítás, tusolás, felöltözés stb... :) Igaz, hogy rövid a hajam és nem szoktam nagyon bedugni a fejem a víz alá, de akaratlanul is vízes lesz, tehát kell a hajszárító.

Tegnap úgy mentem aludni, hogy meglátjuk, hogy milyen idő lesz, tényleg megjön e a nagy havazás, amit ígértek, de ha nem lesz gond, akkor szerintem elmegyek úszni. :) Reggel kinézve az ablakon havazás fogadott, az autót nem láttam, úgyhogy gondoltam, akkor el is van intézve az úszás kérdés. :)Gyors reggeli (1 szelet slimm kenyér dia well baracklekvárral + egy fél adag kávé) után, Bennyt is busszal vittem oviba, mert becsapós volt fentről nézve a hóhelyzet, de már a buszmegállóig érve láttam, hogy nem kell megijedni, az utak már tiszták, nem esett annyi hó, hogy ne tudjak autóval közlekedni. Azért elbuszoztunk az oviba, utána hazajöttem, és összepakoltam az úszós cuccomat. Még akkor sem volt sok kedvem, de azért kiváncsi voltam. :)

Ami egy kicsit dobott a kiváncsiságomon és az elszántságomon, hogy reggel ráálltam a mérlegre és végre már nem 67-et láttam, hanem 66,6-t... kis sikerélmény, ami megint erőt adott, hogy ne adjam fel. :) Úgyhogy letakarítottam a havas kocsit és célba vettem az uszit. Oda jártunk Bennyvel babaúszásra, nem egy nagy uszi, de a célnak megfelel.

2,5 órás jegyet vettem,  szerintem nem volt vészes az ára, 3,90 euró. Átöltöztem és mentem a medencéhez. Egy sport medence van, egy családi, ami derékig ér, egy pancsoló és egy jakuzzi féleség. Úgy tűnt, hogy nincsenek sokan, de azért úszás közben kicsit néha összejöttek az emberek egy-egy helyen, az picit zavaró volt.

Az volt a baj, hogy a medence kb. egy harmada le volt választva az iskolás gyerekeknek, akik jöttek úszni. Tehát maradt nekünk a 2/3, de abban úszott 4 profi úszó, akik gyorsban, háton, pillangóban úsztak, tehát nem igen figyelték a többieket, nekünk kellett rájuk figyelni. (ahogy hallottam, az egyik az ironman versenyre készült, szép menet lesz. :D ), aztán a medence szélén úszkáltak a nyugdijas nénik úszógumiszerűséggel, csiga tempóval, egymás mellett és közben beszélgettek, hogy miket főznek stb... volt még pár nyugdíjas, akik azért egész jó tempóval úsztak, volt egy-két fiatalabb is, akik úsztak volna, de szinte minden hossz után megálltak beszélgetni a medence végén. Tehát eléggé kellett szlalomozni és figyelni, és végig csak mellúszásban tudtam haladni, különben nem láttam volna semmit. 9 óra 45-kor kezdtem el, elsőnek a fél órát lőttem be, hogy annyit tuti, kibírok.

Picit unalmas volt, hiányzott valami zene :D , de aztán kikapcsoltam az agyam, nézegettem az embereket, így elment az idő. Mivel még fél óra után is bírtam, így belőttem a 3/4 órát. Közben azért kétszer már gondoltam rá, hogy befejezem, mert néha zavaró volt ez a szlalomozás, de aztán kitartottam. :)

45 perc után már úgy voltam vele, hogy még öt perc, aztán még öt, aztán pedig már úgy, hogy akkor legyen kerek és lesz egy óra. :) Végül egy órát úsztam egyfolytában, kb. max. 2 percet pihentem összesen az egy óra alatt, amúgy végig úsztam, átlagos tempóval. Kiszámoltam, hogy 5 perc alatt 7 hosszt úsztam, itthon megnéztem, egy hossz 25 méter, tehát egy óra alatt 2100 métert sikerült megtennem. Nagyon tetszett, rendesen megdolgozta a felsőtestemet.

Utána a tusolás, hajszárítás, öltözés sem volt annyira macerás, mint ahogy emlékeztem rá, úgyhogy megyek majd még mindenképp. :) Holnap sajnos csak déltől lesz nyitva, így nem tudok menni, csütörtökön kezdődik az első kezelés, pénteken délelőttös leszek, úgyhogy majd jövő héten kerül újra sor az uszira. :) legközelebb viszek majd könyvet is, mert kedvem lett volna még az úszás után kicsit a pihenőszékben feküdni, olvasgatni. :)

Úgyhogy a délelőttöm nagyon jól telt, utána bevásároltam, ebédre saláta volt (jégsali, uborka, lila hagyma,paradicsom tökmagolajjal meglocsolva) és füstli.


 2-re mentem Bennyért, aki ma aludt az oviban és nagyon ügyes volt!!!! :) Délután sétáltunk egyet hármasban, kávézóba indultunk, de ma szünnapos volt, útközben esett le, hogy ma kedd van és ilyenkor zárva van, úgyhogy egy étterembe sétáltunk tovább, én ott tejeskávét ittam, jól felmelegített és hazasétáltunk. :) P bolognai spagettit vacsorázott (rászokott ő is a teljes kiörlésű tésztára :D ), én tojásrántottát csináltam pici hagymával, két vékony pulykasonkával, fél marék reszelt sajttal két tojásból még 6 előtt. :)

Folyadékivás is ma jól ment, két liter vizet és egy liter roiboos teát ittam meg, ezt jó lenne tartani. :) Azt hiszem, hogy most ért oda az agyamba rendesen a katt, igaz, hogy két hét késéssel, de legalább itt van. :) és minden egyes minusz deka csak erősít abban, hogy ne adjam fel, mire jön a tavasz, lekerülnek a ruharétegek, addigra én is visszanyerem a régi vagy még annál jobb ;) formámat. :))))

2 megjegyzés:

martinelli írta...

Örülök, hogy rávetted magad és annak még jobban, hogy tetszik. Ott pihenés közben akár zenét is hallgathasz. Kiváncsi vagyok lesz holnap izomlázad?
Ügyes voltál.

Vajda Enikő írta...

Húúú de jó az úszás,én szeretem,csak a városkánkban nincs :(.
Milyen érdekes,hogy már 2 kor elhozod a kisfiad...nálunk az alvás fél 4-ig van :),és 4 után lehet értük menni.
Sok sikert,és kitartást neked is,és köszönöm a biztató szavakat!!!