2012. január 19., csütörtök

Óvatos kezdés?

legalábbis első kezelés után még sokat nem tudok mondani róla, ugyanis mint kiderült, kb. negyed órás egy -egy ilyen alkalom.

Fél 11-re mentem, egyből mehettem a kezelő kabinba, ahol bugyiig le kellett vetkőznöm és hasra kellett feküdnöm egy kezelőágyra. Először 4 perc ultrahangos kezelést kaptam, ami nagyon kellemes volt, körkörösen mozgatta az ultrahang fejet a csajszi a derekamnál, utána pedig áramos kezelést kaptam, a térdemnél és a derekamnál. Ez tíz percig tartott. A csajszi azt mondta, hogy bizsergést kell éreznem, miközben állította be a gépet. Anno a térdemmel néha nagyobb bizsergést is éreztem, ezért nem tudtam, hogy pontosan milyet. Végül egy enyhe bizsergésnél szóltam, hogy bizsereg, így ez az erősség maradt...

Tíz percre ott hagyott, kellemeset pihentem, majdnem el is aludtam. :) Közben bizsergett a derekam és a térdem, de nem volt vészes. Aztán lejárt az idő és végeztem... szóval az első kezelés kellemes volt, egyenlőre ebből még nehezen tudom elképzelni, hogy hatásos is lesz, de aztán arra gondolok, hogy két éve a térdem is rendbe jött tíz kezelés után, pedig még gugolni is csak nagy nehézségek árán tudtam, annyira fájt. :( Szóval reménykedek és megyek jövő héten is háromszor kitartóan... gondolom, hogy akkor majd hatásosabb lesz, ha mellé jön még a gyógytorna.

Azért reggel, még gyorsan a kezelés előtt ugrálóköteleztem 25 percet, mert nem tudtam, hogy utána fogok e tudni mozogni :D vagy sem, de mivel nem volt vészes, így most este még 10 percet tornáztam a derékra 2 kilós súlyzókkal, dőlés ide-oda és forgás ide-oda. Amúgy annyit éreztem csak kezelés után, hogy mikor ebédelni mentem a közeli bevásárlóközpontba, akkor picit szúrt a derekamnál, de érdekes módon a másik oldalon, mint ahol a kezelést kaptam. :) De ebéd után elmúlt. :D

A kajálásban csak az ebédet csinálnám ma másképp, azt kicsit benéztem véletlenül, de mindegy, azért sztem nem volt annyira gáz.

Reggelire két szelet dia well baracklekváros slimm kenyeret ettem (még nem unom!!! :D ), fél csésze tejeskávét ittam hozzá, aztán elvittem Bennyt az oviba, bevásároltam és hazajöttem picit. Ugrálóköteleztem 25 percet a kedvenc zenéimre (láttátok már Wolf Kati új számát amúgy???? Szerintem szuper lett, főleg a videóklipje ;) ), gyors tusolás és irány kocsival a kezelés, ami szerencsére csak pár háztömbnyire van tőlünk, de azért mentem kocsival, hogy onnan egyből mehessek tovább a közeli bevásárlóközpontba, ahol ebédelni készültünk a barátnőmmel.

Mivel elég hamar végeztem, így már 11-kor ott voltam, de fél 12-re beszéltük meg, úgyhogy benéztem egy üzletbe és vettem Bennynek két hosszú ujjas felsőt tavaszra, le volt árazva. Fél 12-kor aztán megjött a barátnőm, kisebb gondolkodás után végül az egyik olasz étterem mellett döntöttünk, bár a szívem inkább a kedvenc western éttermembe vezetett volna óriás cheeseburgert enni fokhagymaszósszal és dollárchips-szel, de végül az eszem nyert, az olasz étterem, ahol saláta is van. :D A burger még megvár, majd ez lesz a jutalomfalatom mondjuk 62 kilónál. :D

A kedvenc salátámnál variáltak kicsit, mióta nem jártunk ott, valami mangószeletes szósz volt hozzá írva, rólam pedig köztudott, hogy szeretem a gyümölcsöket, de nem együtt a kajákkal, így végül addig addig variáltam, míg menüt kértem, de nem hallgattam meg rendesen a felszolgáló srácot és csak a halat hallottam, így azt kértem, a barátnőm pedig bécsi szeletet sült krumplival. Finom májgombóc leves volt pici csészében, aztán jött a kajám, rántott halszeletek (3 db) krumplipürével és vegyes salival. Na, én + a rántott cuccok... mivel éhes voltam nagyon, így eszegettem, de nem volt akkora nagy szám szerintem, úgyhogy legközelebb rendesen oda fogok figyelni rendeléskor. :))))

Utána még kávéztunk egyet a starbucksban, mert mindketten nagy rajongói vagyunk és utána indultam Bennyért az oviba. Én csak sima tejeskávét ittam, míg a barátnőm az én régi kedvencemet, caramel machiattot. Érdekes, hogy az sem hiányzik most és a gusztábbnál gusztább sütik sem hatottak meg annyira..

Egész délután viszont olyan szinten szomjas lettem, hogy legalább 3 liter vizet megittam szerintem, ha nem többet... biztos úszni akartak a halacskák. :D :D a gyomrom sem volt az igazi, éhes sem voltam, csak ittam, ittam, ittam. :) most persze járok pisilni sűrűn, de ez van... :D

Vacsorára azért ettem kb. 10 dkg pulykasonkát 2 db. főtt tojással, elég is volt. Még mindig szomjas vagyok. :)))))

Levezetésnek este 8-kor csináltam 10 percig derékgyakorlatokat, 2 kilós súlyzóval ide-oda dőlést és forgást.

Holnap korán kelek, mert délelőttös leszek, utána gyors haza, valamit ebédelek (még nincs ötletem nagyon), aztán 2-re megyek Bennyért és még meglátjuk, hogy mi lesz a program. De mozgás biztos, hogy lesz benne, most megint újra rátaláltam magamra és ez jóóóó. :)))

1 megjegyzés:

Bogesz írta...

Remélem, hogy segít a kezelés... nekem sajnos nem tett csodát a derekammal.
Pillanatnyilag jó volt de pár hónapon belül kezdődött elölről
Utána mentem a Kiropraktőrhöz... ennek már 2 éve és azóta (kopp-kopp) oké vagyok!