2011. június 15., szerda

Ez finom lett!!!

Tegnap már nem értem ide, mert fürdőt takarítottam, pótoltam a netes lemaradásaimat és tornáztam ebéd után és este is. :) Lassan érik a futás, de még köhögök, így este egy step aerobikot választottam mozgásnak, 50 perc pont elég volt. Így tegnap szorgalmas voltam torna terén, mert ebéd után pedig egy 20 perces Réka has tornát is megcsináltam.

Délután picit lent voltunk, de Benny elég nyűgös volt, így nem sokáig bírtuk a lenti nyavajgást, úgyhogy utána itthon voltunk, amit én kihasználtam annyiban, hogy összedobtam mára egy kis tésztasalátát, teljes kiörlésű tönköly spirál tésztából, kukoricából, paradicsomból, toast sonkából, lilahagymából, bazsalikumos, fokhagymás, naturjoghurtos öntettel. Nagyon finom lett, már várom az ebédet. :)))))

Mivel már nagyon régóta ki szeretném próbálni az update kolbászos pogit is (egészen pontosan a Hal a tortán óta, mikor Norbi ezt csinálta a vendégeinek), így végre sikerült minden hozzávalót beszereznem az elmúlt napokban és este még azt is begyúrtam. A master mix dobozán van egy recept, aszerint indultam neki, picit variálva.

Először is azt, hogy csak fél adag tésztát kevertem be, ami jó választás volt, mert így is 45 darab pogim lett, a duplája azért tényleg sok lenne nekünk. :)  Így csináltam:

Hozzávalók a tésztához:
160 gr master mix
5 gr édesítő (most süssinát használtam)
15 gr só (himalaya só)
Kb. 200 gr. fehérliszt BL55 (először 160 gr-t tettem bele, de kellett még pótolnom picit)
25 gr élesztő
Kb. 60 gr gyulai lángolt kolbász
110 gr. kocka margarin
210 gr 1,5 %-os tej (még sosem mértem grammra tejet, ezen meglepődtem :D )
75 gr. alacsony zsírtartalmú tejföl
1 tojás

A hozzávalókat összegyúrtam, és betettem éjszakára a hűtőbe. (a recept legalább 10 óra hűtőben pihentetést írt, azt kivártam).

Reggel felkeltem 7 előtt, újra átgyúrtam a tésztát és kb. 1 cm-re kinyújtottam, kiszaggattam őket és egy sütőpapíros tepsibe pakoltam őket. A tetejüket lekentem tojással, megszórtam sajttal vagy szezámmaggal őket és kb. 35 percig még kelesztettem őket. Addig melegedett a sütő, 180 fokon kisüttem őket kb. 25 perc alatt, szép barnák lettek.



Nagyon finom lett, még P is több darabot benyomott belőlük, ami már nagy elismerés, mert nem igazán rajong a reform cuccokért, bár most nem kérdezte az összetevőket. ;) :)))) Bennynek is ízlik, úgyhogy jól sikerült a reggeli sütésem. :))))

Akartam még cseresznyés pitét is csinálni, de azt majd inkább holnap próbálom, mert így is elég nagy kihívás, nem felfalni az egész tál pogit. :))))) Délután jönnek P szülei, ők vigyáznak Bennyre, míg én életem első szülői értekezletén leszek, így el fog fogyni a pogácsa remélhetőleg. :)

Most megyünk postára, boltba, ebéd után pedig torna és Barátok közt nézés. :))) Szép napot Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések: