2013. június 20., csütörtök

Kényszerpihenö

Ha lehet ilyet mondani, még jókor is jött...

Àprilis óta szenvedek egy izomhuzodással a lábamban, a lábszáramnál indult, megeröltetés lehet, de nem vettem komolyan, ezért igy futottam le a Vienna City Marathonon a félmaratont és rá pár hétre Siófokon a WINK-en is még egy félmaratont. Májusban 130 km körül futottam, ami nálam már sok, olya n100 körül szoktam. Mindezt fájós lábbal, ami hol erösebben fájt, hol gyengébben. 

Ìgy utólag nem is bánom, hogy sokan voltunk az Ultrabalatonos csapatunkban is, mert az a 26 km két részletben pont elég volt, hajnalban már nagyon fájt a lábam. Meg is beszéltem vele, hogy ezután pihentetni fogom. UB utáni nap alig birtam felemelni a bal lábamat, már a felsöcomb-csipö környéke is fájt, tehát nincs mese, pihenön vagyok. Persze hiányzik nagyon, de pont jókor jött ez a kánikula, mert ilyenkor amugy is szenvedösen szoktam futni.... nyáron nem megyek versenyekre, ezt is eldöntöttem tavaly, sosem felejtem el a tavalyi julius elsejei erdei futást, ahol az a 8 km életem leghosszabb futása lett..... Egyetlen esemény van tervben, de még nem jelentkeztem, a Suhanj alapitvány éjszakai futása, éjféltöl reggel 6-ig tart, párosban szeretnék rá menni, augusztus 11-én. Aztán majd összel szépen lasan a többi, de óvatosan. Eddig egy 8 km-es versenyre jelentkeztem, ez már fix, a Reebok Women`s Run, a többi majd mindig utolso pillanatban döl el. Esetleg novemberben a kétnapos maraton Siofokon, de ez még kerdöjeles...

Szoval most pihentetés van, ami a futást érinti, attól még mozgok szorgalmasan, már kétszer bringáztam egy nagyot (50 km és 52,5 km) hétvégén, kedden pedig végre eljutottam a fitnessterembe, ami nemrég nyilt a közelünkben, direkt a bejárata elött rak le a metro, igy ovi elött simán van egy orám bentre. Tudok erösiteni, kardiozni és vannak cyberedzések is, amiket valaki nagyon okos talált ki, mert megsporolják az edzöket, virtuálisan megy az egész egy nagy kivetitön, egy valaki mutatja végig a feladatokat és hajrá!

Van spinning, vibrotréning, köredzés és még egy csomo minden, amivel ismerkednem kell, de láttam már step aerobicot is az egyik cyber teremben. Ezek a cyber edzések külön kis termekben vannak, a nagyobb falon megy a kivetitön a feladatsor, mi pedig csináljuk. Benny ovistársának anyukája Zsófi (ök is magyarok, idén jöttek az oviba) ajánlotta ezt a termet, már amugy is gondolkodtam a tagságin, de Zsófi nagyot lökött rajtam. Ö föleg a vibros edzésre jár, és tetszik nagyon neki. Kedden a Has-Láb-Popó vibrost csináltam vele meg + 15 percet az eliptikus tréneren levezetésképp, ma pedig felkeltem 5:20-kor és negyed 7-kor már a teremben voltam, megint végigcsináltam egy fél órás vibros tréninget és tekertem 20 percet a bringán. Jó volt, egyböl felébredtem. :)))

El fogok járni heti háromszor mindenképp, régen is szerettem konditerembe járni. Tegnap sajnos a konditermet fogorvosra cseréltem, mert egy ideje már érzékeny volt az egyik fogam és tegnap már a fájdalomcsillapito sem hatott, igy telefonálgattam és egy nagyon jo fogászati rendelöben kaptam azonnal helyet a munkahelyem közelében. Gyökérkezelés lett a vége, jövö csütörtökön mehetek újra. De elégedett vagyok velük, igy most rendbe rakatom az összes fogamat, ha már egyszer elmerészkedtem egy fogorvoshoz...

Szóval nem unatkozok, idöm nincs sok a gép elé ülni, mindig van valami.... :) De a lényeg, hogy annyira nem rossz a helyzet , mint gondoltam volna, most a meleg kicsit segit abban, hogy ne hiányozzon annyira a futás. :)

Nincsenek megjegyzések: