2012. augusztus 28., kedd

Hurrá, nyaraltunk! :)

Újra Bécsben...

Nagyon szuper két hét van mögöttünk, az időjárás nem okozott csalódást, eddig minden évben kifogtuk a jó időt, ez idén sem volt másképp. :) 

14-én mentünk le a Balatonra, már akkor alakult a meleg, de reggelente még picit hűvös volt. A Balaton akkor még 23 fokos volt, elsőre picit hideg, de mikor már bent voltunk egy ideje, kellemes lett. :) 

Első nap nem strandoltunk, pakolásztunk, Tapolcán bevásároltunk, feltöltöttük a hűtőt, másnap elhoztunk megint két bringát + egy gyerekülést, amit az egész ottlétünk alatt használtunk. Az autóval nem sokat mentünk, csak ha muszáj volt, mindenhova bringával tekertünk el, ami Szigligeten még kisebb comberősítéssel is felér, ugyanis alig akad olyan hely, ahol nincs domb. :)))) 

Bennynek is nagyon tetszett egyből minden, emlékezett szerintem tavalyról a házra, a kikötőre és sok mindenre. Feltalálta magát, sokat volt az udvaron, szinte mindenhol mezitláb szaladgált, néha csupa kosz volt, de sebaj, nyaraltunk!!!! :) 

A napjaink általában úgy néztek ki, hogy délelőttönként valamit megnéztünk a közelben vagy bringáztunk, ebéd valamelyik étteremben, majd a fiúk aludtak és délután strand. Este tusolás, átöltözés és bringával eltekertünk vacsorázni valahova. (általában a kikötőbe vagy a strandra :) )

Voltunk bringával Balatonedericsen az Afrika múzeumban és Badacsonyba is bringával mentünk át, több távot is bevállaltam volna, ha a saját bicajom lett volna ott, de a bérelt bringával nem annyira volt élmény Bennyvel a hátam mögött tekerni, mert elég kicsi mountain bike volt. Már nézegetem az új autóra a bringatartókat, jó lenne egy olyat beszerezni és legalább az én bicajomat magunkkal vinni majd a következő nyaralásokra. 

Néha csak az volt a délelőtti program, hogy kitekertünk Szigliget egyik oldalán, végigtekertünk a bringaúton és visszatekertünk a másik oldalon. Ez is jó egy órás túra volt, tele dimbes-dombos résszel. Nagyon jó színünk lett, bár főleg trikóban, mert a strandon inkább árnyékban voltunk, mert nagyon meleg volt. 

Találtunk egy éttermet bent Szigligeten, ahol még sosem ettem, de láttuk, hogy van délben menü és mivel első próbálkozásnál nagyon finomat ettünk, utána már a legtöbb  napon ott ebédeltünk. Én általában Bennyvel osztottam el az adagomat, ő is jókora adagokat bevágott, de le is rohangálta napközben. :) 

A strandon egyszer kóstoltunk lángost, de valahogy nem voltam elájulva tőle, megvagyok nélküle is. Amin csodálkoztam, hogy valami tizeniksz féle lángost lehetett kapni, szalonnást, virslist, LEKVÁROST (még belegondolni is rossz :D ), és hasonló érdekességeket... nekem a lángos csakis sajtos-tejfölös lehet, máshogy el sem tudom képzelni. De vitték az emberek ezeket a furcsaságokat, mint a cukrot....

Én inkább fagyiztam, kürtös kalácsoztunk, főtt kukoricát végül nem ettem, de azért nem fogtuk vissza magunkat és ha valamit megkívántam, azt megettem. Egyszer nyaralunk a Balatonon egy évben, azt pedig nem fogom végigkoplalni és salátákon élni. Amit mondjuk nem is igen lehet, mert a strandi büfék nem igazán híresek a diétás kosztról. :)))) 

Az eredmény + 2,5 kg, amitől nem vagyok meglepve, de elkeseredve sem, mert lemegy itthon simán. 

Ott háromszor voltam végül futni, inkább aludtam nagyokat reggel, és bringáztunk szinte minden nap. Voltunk hajókázni is és a nagybátyám vitorlásával is ki tudtunk még menni utolsó délután, nagyon jól éreztük magunkat. 

Hazaérkezve majdnem 20 fok hőmérsékletváltozás fogadott minket, mivel Bécsben éppen szeles, hűvös idő köszöntött be, ami engem ki is ütött, két napig migrénnel szenvedtem, ilyen már régen volt, hogy időjárás váltotta ki, de nagyon kiütött... futás és gyümölcsnap is sztornózva lett, pedig nagyon rákészültem mindkettőre. A nagy hőségben már annyi főtt kaját ettünk, hogy P-vel épp azt beszéltük, jó lesz hazajönni és megint kicsit könnyedebb kajákat enni. Én a gyümölcsre voltam kiéhezve, mert a tescoban sosem találtam olyan gyümölcsöt, amit meg is ettem volna, máshova pedig nem mentünk nagyon vásárolni.

Még annyit leírok a nyaralásos beszámolómba,hogy a strandon néha csak üldögéltem és figyeltem az embereket, gyerekeket. Rengeteg duci gyerek volt a strandon és amit szomorúan néztem, hogy főleg csak a sok édes cuccokon éltek, mint pl. ice tea, fagyi, jégkása, jégkrém, palacsinta, lángos, gumicukrok, chips. Voltak olyan gyerekek, akiket a szüleik "lepasszoltak" a homokozó résznél, folyt az orruk, nyáluk, sehol a szülő, de a chips a kezükbe lett nyomva, hogy "foglalják el magukat" a kedves gyerekek... szomorú... Benny is rákapott a palacsintára a kikötő étteremben, de mindig csak akkor kapott, ha megette a vacsoráját vagy ebédjét és akkor is úgy csináltuk, hogy az egy adagot , ami két darab volt, elfeleztük. Egyet evett ő, egyet vagy P vagy én. Mikor hogy.... sült krumplit egyszer evett vacsorára a strandon, de meg is fogadtuk, hogy nem lesz belőle rendszer, mert a strand büfés olajsütők sem arról híresek, hogy sűrűn cserélik bennük az olajat. Úgyhogy inkább rizst evett utána köretnek a legtöbbször. Inni vizet ivott, már azon is reklamált, ha visegrádi ásványvizet kapott, amiben enyhén lehet érezni pici buborékokat. :))) natur aqua viz volt a nyerő nála, mást nem is iszik meg. :) 

Arra is rájöttem megint, hogy rajtunk kívül senkit nem érdekel, hogy hogy nézünk ki. Sok duci nő volt bikiniben, és némelyiknek esküszöm, hogy nagyobb kisugárzása volt, mint akár nekem. Mert az a legfontosabb, hogy elfogadjuk magunkat, és merjünk mosolyogni és bármilyen ruhában jól érezni magunkat.

Elvittem a lila gatyámat, azt "A lila gatyát" , amibe az elmúlt hetekben belefogytam. Az elején nem volt rajtam, egy hét után pedig először nem mertem felpróbálni, mert féltem, hogy már annyit ettem, hogy nem fogom tudni begombolni. Aztán Keszthelyre indulva óvatosan elővettem és belebújtam, örömmel vettem észre, hogy annyit nem ettem, hogy ne jönne rám. :)))) Úgyhogy Keszthelyen már abban feszítettem a fotókon. 

Most megint odafigyelés következik, van pár őszi gatyám, ami még jó lenne, ha kényelmesebben állna rajtam, mire munkahelyet váltok. :) Ma már nem fáj a fejem, este szeretnék futni is, hiányzott a megszokott kis környezetem + jövő vasárnap Nike félmaraton, ahol Bogesszal futunk váltóban, addigra újra formában kell lennem. :) 

És végül pár kép az elmúlt hetekről: 

Reggeli futás közben fotóztam az ébredező kikötőt


..és az ébredező Badacsonyt 


ez is Badacsony, csak egy másik szögből fotózva


Bringával érkeztünk Badacsonyba


kilátás a szigligeti várból

amit sosem lehet megunni :) Benny fotózta, bringa szünet alatt :) 


Keszthely, egy örök szerelem :) 


"a lila gatyában" :) 


Nagyon szép lett a keszthelyi főtér


Elmaradhatatlan csöpögős balatoni naplemente :) 


Sümegen :))) 


Sümegi vár


Szigligeti vitorlás kikötőben

szintén elmaradhatatlan pózolós :) 


Nincs nyár Balaton nélkül,

nekem a Balaton a riviéra... :)))) 


1 megjegyzés:

Ágibági írta...

Szuper kis nyaralás, szuper képekkel! Csini vagy a lila naciban! :)
Szombaton Balatongyörökön strandoltunk, onnan jól lehet látni Badacsonyt, a szigligeti várat, meg is emlegettelek. :)
Én is csodálkozva néztem a strandon, hogy még a kislányok is narancsbőrösek, tömik magukba a chipset és minden felesleges vackot. Sok nőnek hatalmas önbizalma van, irigylem is őket, mert lehet hogy ducik, de ragyognak.