2015. január 16., péntek

Jól eltűntem... :(

Majdnem fél éve nem írtam...

Annyira durva, ennyi kihagyás még sosem volt... bár tény, hogy nem is igen volt miről írnom, mert nem igazán éltem példás életet, időm sem volt blogolni (bár tudom, mindenkinek arra van ideje, amire szeretne... ) , de most talán nekem is szükségem van arra, hogy újra kiírhassam a gondolataimat, a kajáimat és erőt gyűjtsek (ha van még kitől) kicsit a továbbiakhoz.

Helyzetjelentés:

Nyár óta + 10 kiló, december óta folyamatosan betegek voltunk, hol Benny, hol én, aztán megint Benny, aztán megint én... most talán már múlik, hála az antibiotikumoknak és a köhögős szirupoknak. Szeptember óta új munkahelyem van, egy Nike üzletben dolgozok, ahol főleg futós cuccok vannak. Szeretek ott dolgozni, jó a csapat és jó dolog futásról tanácsokat adni kezdőknek vagy futós élményeket megosztani egymás között a vásárlókkal. 

Mióta külön lakunk és a Nike - ban dolgozok kevesebb időm/lehetőségem volt futni, mert munka után rögtön rohanok az oviba Bennyért, és onnantól már velem van, egyedül még nem hagyhatom sehol (nem is akarom). Eddig itthon tunyultam, amire nem vagyok büszke, a kajára sem figyeltem és meg is lett az eredménye, a ruháim már igencsak bénán állnak rajtam. :( 

Nem érzem jól magam a bőrömben, úgyhogy nemrég óta újra figyelek aránylag a kajára és hétfő óta tornázok, mozgok is többet. Ha nem jutok le futni, akkor itthon tornázok minimum fél órát. Ez vagy a Norbi Betyár tréning volt, hol erősítő felsőtest edzés, hol alsótest edzés vagy törzserősítő. 

Vettem Biotech Ultra loss shake mintát, ma megittam tizórainak az epreset, hát nagyon édes volt, majdnem összeragadt a szám. :( 
Ami nálam a legnagyobb hibaforrás, az esték, olyankor jött rám mindig az ehetnék az elmúlt hónapokban. Most probálok erős maradni és vagy jó időben lefeküdni aludni, hogy ne hivogasson a hűtő és a konyha :D , vagy mint ma is, nagy adag salátát vacsoráztam füstlikarikákkal. 

Igyekszek visszatalálni az egyszer már bevált úthoz. Csak tudnám, hogy miért olyan nehéz másodszor, harmadszor, sokadszor??!?! :( Ha egyszer ment, akkor miért nem megy máskor olyan könnyen? :( mi hiányzik? 

Pedig mennie kell, mert mindjárt itt a tavasz és nem lesz mit felvennem. :( 

Elkezdem majd írni a kajákat is, magamnak. Legalább látom, hogy miket eszek össze egy nap... 

Kaptam karácsonyra apukámtól egy nagy üveg nutellát. Amit elvileg nem szeretek.. de ha van itthon, addig eszem, amig van. :))) 
Úgyhogy kiadtam Bennynek, hogy dugja el, nem akarom tudni, hogy hova. :)))

Már több napja mondogatta, hogy csináljunk nutellás sütit... egy ideig el tudtam terelni a gondolatait, de tegnap már muszáj voltam neki valamit csinálni. :) Igy lett nutellás muffin, de reformosított. Kicsit átalakítottam a receptet. :) az eredeti recept ez volt: http://www.nosalty.hu/recept/nutellas-muffin-flora-konyhajabol  

Én így alakítottam át: 
eleve fél adagot csináltam, hogy ne legyen kísértés :D 

100 gr. kókuszolaj
1 tojás
100 gr. édesítő (xilit)
75 gr. joghurt
3 ek tej
160 gr. tönkölyliszt
2 tk sütőpor

Összekevertem a hozzávalókat, a muffinformák feléig kanalaztam mindegyikbe a tésztából, rá egy-egy teáskanál nutella, aztán rá megint a tészta és pici csokireszelék a tetejükre és 180 fokon megsütöttem.

Benny benyomott kettőt este, én kibírtam, hogy egyet sem, reggelire ettem egyet és ennyi volt. :) Sütiben nem is olyan finom a nutella. :D :D 

11 megjegyzés:

Joyo írta...

De jó, hogy visszatértél!!! :-)

kovtama írta...

Írj! Mindig néztem mikor lesz új bejegyzés és ha írogatod a kajálásokat, meg recepteket, meg a futásokat, tornát akkor jobban is megy, tapasztalat.

Kalóriabázist nem használod? Ott is kordában tarthatod a napi dolgokat.

A blogomon ma csináltam egy nem hizlalós spenótos cuccot, esetleg nézd meg, ha szeretitek a spenótot, laktató és van benne minden. Írj gyakrabban.

Bambi1978 írta...

Aranyosak vagytok, köszönöm! :) Már nem is igen reménykedtem benne, hogy Bogeszon kívül még benéz ide valaki. :D

Igérem jövök többet!!! :)

Bogesz írta...

Pedig láááátod.... és én is mindig beugrottam eddig is! De legalább most van miért! ;)

Vacy írta...

Én is, én is ....
De mindig csak a szél fútta ördögszekereket találtam.:)

Bambi1978 írta...

és még Vacy is itt van, aztaaa. :) Érdemes volt újra írnom, jól van, örülök nektek. :D

Ágibági írta...

Már nagyon hiányoztál!!!

ni9 írta...

jo, hogy itt vagy ujra :-)

Pötipite írta...

Én is olvaslak Anita és drukkolok nagyon! :)

Bambi1978 írta...

De aranyosak vagytok, köszönöm nektek! :)

Vándormadár írta...

Orulok, hogy jobban vagytok a kisfiaddal :). Sok sikert a helyes eveshez es mozgashoz is, tuti hamar formaba fogsz jonni :).