2015. február 1., vasárnap

Kihívások

Tele van a facebook mindenféle kihívással, persze engem is megfertőzött...

Először is van ez a 100happydays projekt, nem tudom, hogy ismeritek e. (http://www.100happydays.com/hu/#what)

Tavaly már végig csináltam egy ilyen 100 napos programot, érdekes volt a 100. nap visszanézni, hogy mennyi minden történt velem abban az elmúlt több mint 3 hónapban. Pont március elején kezdtem el, így volt benne válóper, futóversenyek, barátok, költözés, új szerelem....  Sikerült átvészelni a nehezebb időszakomat.

Idén újra elkezdtem... mert észrevettem, hogy sokszor csak keseregni tudtam, a régi pozitiv énem egyre szürkült, próbálom most előcsalogatni és talán ez a kihívás is segit kicsit abban, hogy igenis örüljek annak, amim van és ne azon keseregjek, amim nincs és amim sosem lesz. Vagyis olyan nincs, hogy sosem lesz, mert soha ne mondd, hogy soha, ugye! :)

Második kihívás ma kezdődött, ez a plank challange. 
Ha fent vagytok facebookon, akkor biztos láttátok, nálunk már a helyi újságban is írtak róla, hogy milyen sokan jelentkeztek rá. Eleve nem árt a törzserősítés nekem, úgyhogy a mai nap már megcsináltam a mai napi adagot: 20 mp-ig kellett tartani magam, nekem 30 ment. :) 
Nem bánnám, ha menne majd több, kiváncsi leszek, hogy mennyit lehet ezzel fejlődni.

Aztán ma belefutottam egy újabb kihívásba, a 28 nap alatt lapos has projektbe. :))) 
Na, nem mintha elhinném, hogy 28 nap alatt bombanő lehetek kocka hassal, de rámférne egy étrend és feladatok, amiket az orrom alá tolnak nap mint nap. Szóval megnézem, hogy ez milyen lesz, jelentkeztem rá. :)

Csütörtökön megyek ortopédiára, remélem hogy ott is tud segiteni rajtam a doktornő és hamarosan újra futhatok (kocoghatok). 

Akinek már nagyobb gyereke van, mesélje már el nekem, hogy hogyan tudja a diétát betartani??? Mert azon gondolkoztam, hogy egyszerűbb volt 5 éve fogyókúrázni, Bennynek bármit elé tehettem, vagy vettem üveges kaját, így magamnak csináltam a diétás cuccokat. Most az van, hogy nem eszik meg mindent, válogat, és nekem a halálom az, ha ki kell dobni a kaját. Így néha "megrendeli" vacsorára a szendvicset, jó gusztát meg is csinálom és a felét ott hagyja... nincs szivem kidobni. De mi lesz akkor vele?? Hát igen, megeszem... :( 
Pedig már nem is veszek itthonra kenyeret, zsemlét, csak neki egyet estére és egyet reggelre az oviba. Sütit is nagyon ritkán sütök itthon, inkább veszünk egy-egy nasit, hogy hamarabb elfogyjon. A karácsonyra kapott nutellát is eldugta tök jól, hogy ne is tudjam, hogy hol van. :D 

Most egy hétig nem lesz itthon, megy P-vel üdülni, én csütörtökig szinte végig dolgozok, legalább majd figyelni tudok a kajára. Kiváncsi leszek, hogy így tényleg könnyebb lesz e. 

Vettem szerdán Biotech ultra loss shake-et is, azt majd esténként fogom inni, étcsokis, a kedvencem. :) veszek majd répát, almát, azt viszek dolgozni rágcsának. És tudom, inni kell(ene) többet. Ez még, amire újra vissza kell térnem. 

És eleget aludni.... mert néha az is kevés. De majd kevesebbet netezek, nem fog hátrányomra válni. :D



3 megjegyzés:

Joyo írta...

Szia! Sok kitartást szeretnék kívánni a kihívásokhoz! :-) Nekem is kedvet adtál hozzájuk. Legalábbis belekukkantok... nem árt fejleszteni a kitartást... :-)
Mindig várom a bejegyzéseidet...

Catherine írta...

A 100 nap boldogság nagyon jó. Mi egy zárt csoportban csináljuk, már másodszor. Ebben az a jó, hogy minden napra teszek fel egy képet, és nem kell mindenkinek fotózni, elég csak leírni ami aznap jó volt. Mert sokszor nincs nálunk fényképezőgép, vagy csak nem olyan dolog, ami közben fényképeznénk. De a boldogságok minden napra összegyűjtve ott vannak nekünk. :) Tényleg sokat számít a pozitív gondolkodásban.

Diéta nagyobb gyerek mellett? Ha nagyon elszánt vagy, akkor megy. Én először akkor kezdtem bele, amikor egy és négy évesek voltak a fiúk, és egy év alatt értem el a kívánt eredményt. Kőkemény elhatározás és elszántság kell hozzá. Én azóta főzök úgy, hogy bele sem kóstolok az ételbe.

Bambi1978 írta...

Joyo, hajrá Neked is! :) Ma már a második napi plankon vagyok túl, ez még könnyű :D :D
Köszi, hogy olvasol! :)

Cath, szerintem is jó a 100 happy days, én is másodszor csinálom már és kezdek visszarázkódni a régi énemhez, nem morgok talán annyit. De még van 71 nap, szóval alakulok. :D

diéta ügyben azért lassabban alakulok sajnos... :/