2015. március 24., kedd

Stagnálás

Még mindig a 70-es rabságában....

Kezdem elveszíteni a türelmemet és a kitartásomat, mert a mérleg még mindig nem akar barátságosabb számot mutatni, egyszerűen nem mozdul a 70-es környékéről.... minden nap mást mutat, de 70-nél kevesebbet soha... :( 

Illetve egyszer láttam, de az sem itthon volt, hanem anyáéknál múlt hétvégén, futás után, reggel, akkor 69,4-et mutatott... örültem is nagyon. :) erre hazajöttem és azóta megint 70,4 vagy 70,2.... de semmiképp sem 6-ossal kezdődő. :( 

Nem értem én ezt... nem eszek félre, mozgok, mindent úgy csinálok, mint 5 éve. De valami mégsem megy úgy.... anno ennyi idő után már bőven lentebb voltam a 70-nél. Március elejére terveztem a 70 alá menni és most már mindjárt vége a márciusnak is még ugyanott toporgok. :( 

Egy valamit nem csinálok úgy, mint régen, ezt most probálom javitani, nem iszok eleget... de most komolyan ezen múlna?? És talán nem pihenek annyit, nem alszok annyit. A fene tudja... futni futok újra egész jól, itthon tornázok, bár picit kevesebbet, mint régen. De a kajára figyelek azóta is... 

Kicsit demotiváló ez a helyzet.... mert amig legalább dekánként is megy le valami, akkor van motiváció. De amikor lemondok az édességről, a rágcsákról stb...-ről és nem megy le semmi, akkor nehéz tartani magamat fejben, hogy márpedig megyek tovább ezen az úton. :( 

A héten háromszor tervezek futni. Egyet holnap, oviból haza reggel, aztán holnapután, szintén ugyanígy, de csak laza átmozgató lesz mindkettő, mert szombaton elmegyünk Zsoltival egy futóversenyre Bécs mellé. Ő 6 órát fog futni, én 3-at. Nem tervezek nagy hajrát magamnak, csak azért neveztem erre a távra, mert ezen a kettőn van érem. :) És érem az kell, ha már versenyre megyünk :D Majd szépen komótosan elkocogok három órát. 

Aztán jövő héttől, ha még mindig 70-et mutat ez a ****** mérleg, akkor bevetem újra a búvárruhát, az izzasztógatyát... abban fogok futni. Mindjárt április, a szülinapom, és még mindig dagadt vagyok. :(  És perszer az Ultrabalaton is a nyakunkon, ahol nekem 35 km körül futnom kell(ene)... és addigra mindenképp 65 kg körül tervezek lenni, hogy minnél kevesebb súlyt kelljen cipelnem majd futva. 

Ha van tippetek, akkor ne habozzatok, írjatok, hogy mi lehet a baj, mivel tudnám kicsit beindítani újra a fogyást!!! Mert az öt évvel ezelőtti jól bevált dolgaim kezdenek idén megbukni valahogy. :(

13 megjegyzés:

Bogesz írta...

Nekem ötletem sincs és 3 napja most nem is figyelek, mert felhúztam ugyanezen magam! Lehet kéne egy elengedős nap.... és utána beindulna... nem tudom!
De ráadásul mindjárt húsvét...a ch-ja nem durva na de a húsvét kalóriaértéke... na ez kemény lesz!

Jaaaa kérlek okosan fuss 3 órát, tudom azt mondod komótosan aztán elkap a gépszíj és majd akarsz 30 km-t vagy tudom is én milyen őrültséget! Ebben nem hasonlítunk én nem vagyok ilyen szempontból motivált, de te őrült leszel ha megérzed a PB szagot a levegőben! okosan!

Vándormadár írta...

Dobd ki a merleget :D :D . A centiket merd, ne a kilokat :). Amugy viccet felreteve, kell 1-1 pihenonap, amikor "jo szenhidratokat", pl. fekete csokit is ehetsz :). Sok sikert a versenyekhez :) .

Bambi1978 írta...

Nem akarok 30 km- t futni, mar a 25 km is nagy öröm lenne ;) de a cél az, hogy jo pulzussal tudjak 3 órán át kocogni. :)

A mérleget pedig tényleg kidobom!!!!

Bambi1978 írta...

Köszi Vandormadar, a fekete csokit megpróbálom es lehet elkezdek ujra centizni is, hogy legalább az motivaljon :)

Vacy írta...

"mindent úgy csinálok, mint 5 éve." "Egy valamit nem csinálok úgy, mint régen, ...
- nem iszok eleget...
- talán nem pihenek annyit...
- tornázok, bár picit kevesebbet, mint régen."

Ezek mellett 5 évvel tapasztaltabb vagy, teljesen új élet élve. Szerintem ne pörögj rá a 6x-re ennyire, jönni fog hidd el! Élvezd a futást, az új ízeket, a pillanatokat. Nagyon jó most a 100 napos sorozatod! :)

Nem biztos, hogy jó lesz ez a 3 órás most. Bogi leírta, egyet értek vele és ha elkap a "PB szag", akkor májusban ne kerülj a szemem elé! ;)

Bambi1978 írta...

Vacy, kiragadtad a lényeget... tényleg mégsem csinálok mindent úgy, mint 5 éve. :))) Fenébe... akkor mégis bennem van a hiba, jobb lesz rendet rakni a fejemben.

Nem kap el a PB szag, az UB lebeg majd a szemem előtt, mert ott egy csapat számít rám, nem sérülhetek le. :(

Köszönöm, hogy olvasol és figyelsz a háttérből!!!! ;)

Réka írta...

Mész minden nap nagyvécére?es miket eszel vajon nem az van h túl keveset eszel es inkább tartalékol a szervezeted?
Egyébként meg valami van mert régen nekem is volt h egyből fél kg ment le,ha jól csináltam most meg uvyanaz es 10-20dekákkal megyek lejebb kéthetente..

Bambi1978 írta...

Sajnos nem járok minden nap nagy wc-re, amint odafigyelősen eszek máris szenvedek a wc-vel, mint régen :(
Nem eszek keveset , 1200-1500 kcal között es 100-140 ch, naponta változó.

Szerintem öregszünk, az van...

Livia írta...

Épp tegnap olvastam Sasa bejegyzését pont erröl a témáról:

"Azt már említettem, hogy testsúlykilónként 23 kcal-t használ fel a test páfrányként vegetáló állapotban. Fekszel az ágyban nem gondolkodsz bonyolult dolgokon, csak vagy. Egy alacsony és vékony csaj esetén legyen mondjuk 45 kg, ez a páfrányként vegetálás 1035 kalóriába kerül. 50 kilónál 1150 kcal, 55 kg esetén 1265 kcal, 60 kilónál 1380 kcal.

Még egyszer, ez egy vegetálás, nem agyalsz, csak vagy. Ebben az állapotban egy 60 kilós nő esetén csak az agy behúz 345 kcal-t!

Szellemi munka esetén, ez a szám hihetetlenül megugrik, folyamatos agyalás, odafigyelés mellett ez akár 50%-kal is emelkedhet. Arról nem is beszélve, hogy fizikai aktivitás mellett már jóval több kalóriát igényel a tested. Itt most első sorban csak arra gondolok, hogy élsz, mászkálsz, eszel, elmész dolgozni, csak úgy szimplán a napi rutin. Ha még edzenél is mellette, akkor pláne emelkedni fog ez a szám.

Az edzés hatására ugyanis növekszik az izomtömeg, aminek hatására növekedni fog a kalória igény és felhasználás is. Fél kiló izomnak 50 kcal-ra van szüksége csak ahhoz, hogy megmaradjon.

Bár ezek száraz tények, de mégis kurva fontosak, ha a kajálást akarod megérteni.

A legtöbb ember képtelen felfogni, hogy lehet egy nap 3-4-szer is étkezni és nem csak kétszer, amikor jól bezabál. Hogy lehet megenni 1800-2000 kalóriát, miközben ő kevesebbtől is hízik.

A nem elegendő mennyiség, mindig is hízáshoz fog vezetni! A test raktároz és csak egy részét használja fel a bevitt kalóriának, így próbálva meg tartalékot képezni. Túlélésre játszik. Ezért is nagyon nagy üzlet a különböző diétás fórumokon és kész kaja forgalmazóknál az, hogy alacsony kalóriatartalommal 1200-1500 Kcal-lal hirdetik a kajájukat. Sokan még abban a tudatban élnek, hogy ez fogyaszt. Jelzem sosem fogyasztott, izom vesztéshez segít hozzá, ami a mérlegen jól mutat, a hálóban meztelenül meg kurva szarul. Ez az a kategória, mikor a tükörképed is lehányna."

GeGe007 írta...

Ez nalam is igy van. Lehet van benne valami. Mert ugy en elvagyok ket kaveval meg egy pohar vizzel egesz nap... :( Es en is stagnalok mar egy ideje.

livia írta...

Az izzasztógatyának semmi értelme nincs. Az izzadás célja a test hütése és ennek során a test VIZET párologtat. A zsír attól még ott marad. Az elveszített folyadékot pedig úgyis pótolni kell. Nem az izzadás "égeti"a zsírt, hanem a kemény edzés.

livia írta...

Az izzasztógatyának semmi értelme nincs. Az izzadás célja a test hütése és ennek során a test VIZET párologtat. A zsír attól még ott marad. Az elveszített folyadékot pedig úgyis pótolni kell. Nem az izzadás " égeti" a zsírt, hanem a kemény edzés.

Bambi1978 írta...

Livia, köszönöm a tippeket, majd figyelek erre! Az érzés a jó amúgy az izzasztógatyában való mozgás után, mert jól megizzaszt. :)

Gege, Te is ihatnál többet, de persze én itt most vízre gondolok! :P :D