2011. december 13., kedd

Készülődés

minden téren....

Megvagyok, minden rendben van, csak így karácsony előtt sűrűsödnek a programok, elintéznivalók, vásárolnivalók és a legtöbb esetben csak délelőtt van időm ezekre, mikor Benny oviban van, délután pedig vagy vele vagyok, vagy dolgozok. Még a héten a munkahelyen is lesz egy kis hajrá, aztán jövő héttől lassulunk és 24.-étől zárva lesz a hotel egy hétig, de akkor is csak négy napra nyitunk ki, szilveszterre, utána még egy hetet kapunk a pihenésre. Nekem ez tökéletes így, mert Bennynek ott pont két hét szünet lesz az oviban, és nem lesz gondunk, hogy mit csináljunk vele, mert én is szabin leszek, szilveszterkor pedig a tesóm jön majd besegíteni. :)

Már egész jól bedolgoztam magam a hotelbe, szeretem, hogy itt van a szomszédban, autóval öt perc alatt ott vagyok, nem kell korán kelni, este pikk-pakk itthon vagyok, a kollégáim jó fejek, a fönőknő is rendben van, vannak bogarai, de hát kinek nincsenek? Jó újra dolgozni, emberek között lenni, normális(abban) felöltözni, kicsit kiszabadulni a hétköznapokból. Most elég sok munka is van az advent időszak miatt, a hétvégék telt házasak, és hétközben is sok az üzleti útra érkező vendég. Ma lesz az évzárónk, a főnökasszony nagylelkű volt szerintem, mert fél 5-re megyünk mindannyian a Bécsben nemrég óta nyílt Madame Tussauds házba, végre nyugodtan és bohóckodva végig nézhetem megint a figurákat. :) Utána pedig vacsorázunk egyet valahol közösen. :)))

A karácsonyi ajándékokkal aránylag jól állok, P-nek még könyveket rendelünk az Amazonról a héten, az mp3 lejátszót már megvettük neki. Én szépen felszereltem már az új telefonomat, lassan az előlap is megjön, úgy lesz teljes a készlet. :) Anyósomék ajándéka is már egy ideje a szekrényben lapul, tesómé is, anyáéké a múlt héten érkezett meg, még valami apróságot nézek, a legnagyobb bajban a nagymamámmal voltam, mert neki nem egyszerű vásárolni. :))) Már napok óta céltalanul bolyongtam a bevásárlóközpontba, de úgy, hogy ötletem sem volt, elég nehéz ajándékot venni, ráadásul utálok is így bóklászni, elfecsérelt időnek tartom... Végül ma azért végre találtam pár jó dolgot, így ő is lassan ki lehet pipálva. :) Benny ajándéka is már mind el van dugva, még a szomszéd néninek szoktam venni apróságot, kis figyelmességet, mert mindig átveszi a csomagjainkat, vagy éppen figyel a lakásra, ha nem vagyunk itthon, mivel ő már nehezen mozdul ki, csípőproblémája van.

Amivel nem állok viszont jól, azok a kilóim száma, de egyenlőre parkolópályára tettem őket.... viszont januárban újra a tettek mezejére lépek, két éve is akkor dőlt el minden a fejemben és most is érzem, hogy az lesz az én időm megint. Most is figyelek már pár napja, de még nem annyira szigorúan, inkább az esti nassolást szeretném első körben kiiktatni és azt, hogy napi minimum 20 perc torna mindig bele kell , hogy férjen. Tegnap este álltam neki tornázni, akkor egy Réka dvd-ről a csípő, popó részt tornáztam, ma pedig Péntek Enikő "virgácsos" videója volt a befutó, három kört csináltam végig, utána rendesen remegtek a lábaim. Úgyis van kicsi izomlázam a tegnapi popó torna után most a sejhajomban, ma legalább majd az enyhül, mert a combom fog bedurranni. :)

Pénteken megyek vissza az ortopédiára, remélem, hogy most már kiderül, hogy hogyan tovább... nagyon nagyon szeretném, hogy kezeléssel tudjanak segíteni, ne kelljen abba hagyni a futást, mert már most is nagyon hiányzik. :( Viszont, mivel úgy vettem észre, hogy a hosszabb távoknál jön elő a fájdalom, tervben van, hogy ezután is heti párszor kocogni fogok, de csak akkor max. 5 kilométereket, vagy fél órát. Kényelmes tempóval, főleg a kikapcsolódás miatt, mert olyan jó volt futással kezdeni a napot, hiányoznak ezek a napkezdések. :)

De arra rájöttem, hogy nem szabad, hogy elhatalmasodjon rajtam a tétlenség, siránkozás nem segít. Ha nem futhatok ezentúl, akkor keresek más motiváló mozgást, de hiszem, hogy teljesen nem kell abba hagynom, max. oda kell figyelnem ezután, hogy mennyit és milyen terepen futok.

Az elmúlt hetekben teljesen céltalanul teltek a napjaim, nem érdekelt sem a mozgás, sem az okos kajálás, ennek meg is lett az eredménye, amire nem vagyok büszke, de ez is én vagyok. Néha jöhetnek a hullámvölgyek, hiszen emberek vagyunk, néha megbotlunk mi is. Ami fontos, hogy tudni kell időben észrevenni és változtatni rajta!!!! A hétvégén a szüleim megjegyezték, hogy kigömbölyödtem... hát bevallom, nem esett jól, de igazuk volt, mert tényleg a problémás helyeken (comb, csípő, derék, has) szépen "bepudingosodtam" megint... láttam én már, de azt hittem, hogy a struccpolitika mindenben segít. Mindig ráfogtam arra egy-egy esti kilengést, hogy most semmi nem érdekel, majd hétfőtől odafigyelek, de aztán hétfő lett és én megint nem voltam elég erős ahhoz, hogy változtassak.... Viszont most már, hogy a ruháim is kezdenek kényelmetlenek lenni, észhez tértem, nem ezért cseréltem le a ruhatáramat az elmúlt hónapokban, hogy mindent tönkre tegyek!!!! A régi ruháimból már egy darab sincs meg, mindent elajándékoztam, hogy ne legyen itthon semmi, nehogy visszahízzak... igaz, hogy jön a karácsony, de most már oda fogok figyelni és január elejétől megint keményebben is figyelek. Most első körben arra, hogy kevesebb adagokat egyek ebédre, vacsorára, kenyér max. reggelire nagy ritkán, az is teljes kiörlésű, amúgy pedig abonett. Este semmi nass, semmi kaja 6 után, max. víz. Napközben sok folyadék és napi minimum 20 perc torna. Ez az első kör... a többi majd januárban. :)

6 megjegyzés:

Macska írta...

Hajrá!! Szerintem ezzel a pár megszorítással már nem is kell januárban erősítened, mert addigra visszaáll minden ;-)

Irigykedem, hogy megvannak az ajándékok, nálunk még semmi nincs meg...

Jó pihenést a 2 hétre!

Bogesz írta...

A lényeg hogy látod a problémát... onnan már könnyebb. Ez a majd hétfőn majd elsején meg ugye az a taktika ami sosem jött be, ezért bolt nekem is lehetetlen időpontban a KATT. csak így működik!
Nem lesz baj, jó lesz a mostani ruhatár! ;)

kismazsi írta...

Hajrá Anita!
Nem kételkedek benne, hogy ismét sikerül elérned a kívánt súlyt!
Hisz amit Te eltervezel, azt véghez is viszed!

Névtelen írta...

Velem van a baj?? Nekem nem jó ez a betűtípus, végig sem bírtam olvasni :(.
Vica

Miss_Sugar_Oi írta...

AZ életmódváltás előtt nekem főleg a Te blogod volt a mankó, az inspiráció, mert láttam a képeidet, ahogy cserélődnek a ruháid. Már az nlc-n is követtelek. Szóval miattunk, olvasók miatt sem ér rosszalkodni.:)) Ha tetszik, ha nem, Te már példakép vagy.;)

Bambi1978 írta...

köszönöm szépen a soraitokat, nagyon jól estek, hogy továbbra is hisztek bennem!!! Ígérem, nem okozok csalódást sem nektek, sem magamnak!!!! :)