2012. március 6., kedd

Futásrekord!!!!

Eddigi leghosszabb lefutott távomat döntöttem meg ma! :)

Az úúúúúúgy volt, hogy elvittem Bennyt reggel az oviba, már futócuccban mentem és utána indultam is tovább a Hauptalleera futni. Amit nem kalkuláltam bele a számításokba, hogy reggel elég lassan lehet haladni az autópályán, mert a rövidebb út elvileg az autópálya felé van odafele. Mindegy, azért aránylag lehetett haladni, de jó tíz perccel tovább tartott így az út.

Fél 10 előtt értem oda, leparkoltam, felszerelkeztem futáshoz (sapka, telefon, fülhallgató, papírzsepi stb. :) ) Már elég sokan kocogtak, sétáltak, a nap is már erősen sütött, pedig csak 4 fok volt a kocsi hőmérője szerint.

Aztán elindultam a rövidebbik szakasz felé, mert a kocsi a terület kb. 3/4-énél állt, így először a kisebb szakaszt akartam megnézni és úgy lefelé  a hosszabbon futni. Először betonon kezdtem, de aztán észrevettem, hogy egész jól ki van már taposva a beton mellett az út, ott is sokan kocogtak, nordic walkingoltak, így lementem én is és onnantól még jobban ment a futás. Az első pár percben kicsit fáztam, de utána már nem volt ilyen problémám. :))))

Nézelődtem, élveztem a "szabadságot" , a természet nyugalmát a zenémmel, jó volt nagyon. A nap is jó erősen sütött, most este vettem észre , hogy kicsit meg is kapta az arcomat. :)

A kisebb szakasz könnyen ment, így elindultam a hosszabb táv felé lefelé, az is rendben ment. A teljes hossza 4,4 km, így egyik oldalon fel, a másikon le, pont egy kör, 8,8 km. Tökéletes kör szerintem. :)

Ezt kb. 1 óra alatt kocogtam le, akkor tartottam kb. két perc szünetet, ittam a kocsinál vizet, megettem egy energiaszeletet és mivel még volt kedvem, erőm és időm is, gondoltam, kocogok még kicsit, megnézem, hogy mennyit bírok. :)

Elindultam megint a rövidebb szakaszon, picit éreztem csak a lábamban, hogy már egy órája kocogok, de a derekamnál pl. nem éreztem semmi fájdalmat szerencsére. A pulzusomat végig tartottam 155-160 között, ez kényelmes tempójú futás. Versenyeken azért ennél feljebb van, akkor megtáltosodok. :))))

A kisebb szakaszt is lekocogtam, még mindig nem fáradtam, gondoltam, akkor irány lefelé a hosszabb szakaszra, lesz , ami lesz, meglátjuk.... :)

Mikor már mondta a telefonomon a cardio tréner program, hogy 13 km, akkor úgy voltam vele, hogy lehet, hogy le tudnám most kocogni a két kört (18 km), de ne akarjak rögtön ilyen nagy távokat, inkább hetente egyszer egy-egy hosszabb táv, de ne vigyem túlzásba. Belőttem az előttem lévő villamos végállomást, hogy addig még lefutok, aztán visszafordulok és megyek vissza a kocsihoz, mára elég lesz a futás. :)

A kocsihoz érve 14,88 km-t mutatott a gps, 1035 kalóriát égettem el ma, 1 óra és 42 perc alatt. :)))) Szuper futás volt, nagyon élveztem! :) Nyújtottam jó pár percet, ittam, pihentem, és büszke voltam, hogy újabb távrekordot állítottam fel. :)

Futás alatt többször eszembe jutott Panni futós ismerősöm, hogy mennyire örülök neki, hogy az ő eddigi futásai példamutatóak mások számára, hogy az, ahogy ír a futásairól, mennyire fel tudja tuningolni a kezdő vagy hobbifutókat is. :))) Elég nagy szerepe van abban neki is, hogy ennyire megszerettem a futást, és már nagyon várom a májusi wink maratoni versenyt, ahol végre megismerhetem és együtt futhatunk egy kis részt (mert ő ott is már a maratoni távot fogja futni). :)

Most estére azért kijött rajtam, kellemesen fáradt vagyok, picit a térdeimen érzem, hogy ma adtam a kilómétereknek, de a derekam szerencsére nem fáj. Holnap délelőttös leszek, este itthon tornázok majd valamilyen Péntek Enikő tornát szerintem.

De már várom a jövő hetet, hogy megint beiktassak egy ilyen hosszabb futást, mert ez végre egy kihívás, ami érdekes, és most nagyon tetszik. :))))))

5 megjegyzés:

Mrita írta...

Gratulálok a fantasztikus eredményedhez.

martinelli írta...

Nagyon ügyes vagy. Mindig felnézek rád a futásért.

Ágibági írta...

Azta!!! Le a kalappal!
Ahogy olvastam a bejegyzésed szinte gondolatban Veled futottam! Köszi az élménybeszámolót! Nagyon ügyes vagy!

Angi írta...

Ezek után még számolod, hány kalóriát égettél el? Mit számít, ha most megehetsz egy csomó sajtos perecet???? Ügyes vagyok nagyon, csak így tovább !!! :)

Süviandi írta...

wow! ennyit még szerintem én sem futottam egyszerre. én a csípőmnél érzem a terhelést általában nem a térdemnél.