2012. március 20., kedd

Futós kedd

Úgy látszik, hogy keddenként valamiért jól megy a futás! :)

Tegnap még pihentem a hétvégi futásokat, csak felsőtest tornát csináltam este + háterősítőt, miután letettem Bennyt aludni. 50 perc torna meg is lett így a tegnapi napra.

A torkom még fáj, de fura, mert főleg reggel és este durva, napközben nem gáz. Néha úgy érzem, hogy nem is a torkom fáj, hanem valami a szájpadlásomnál, számban, de nem látok semmit... holnap reggel viszont a dokinál kezdek, miután Bennyt elvittem az oviba, mert a házidoki 9-től van, megnézetem már, hogy mi ez.

Viszont ma nem volt semmi tervem délelőttre, így hazajöttem, és mivel megéreztem a jó idő illatát :)))) , már a lábam zsibogni kezdett, futni akart. :)))) Tegnap sikerült a hoferben (otthoni aldi) kompressziós futózoknit beszereznem, egy fehéret és egy feketét 5-5 euróért, gondoltam, ma kipróbálom. Már régóta szemezek velük, de 15 ezer forintot egyenlőre sajnáltam rá és láttam, hogy itt akciós lesz hétfőtől, gondoltam, egy próbát megér, hogy egyáltalán rámegy e a vádlimra. :)))

A feketét vettem ma fel, tényleg tök jól tartja a lábat, P szerint viccesen néztem ki a futószerkómban, de nem baj, a lényeg, hogy hatékony. :) Háromnegyedes futógatya volt rajtam, fekete, hozzá ez a fekete-fehér térdig érő zokni, futópoló és a futódzsekim + a fejpánt, ami végülis azt a célt szolgálja, hogy ne essen ki a fülhallgató a fülemből. :)

Gondoltam, futok egy lazát, amennyit birok a torkommal, majd figyelek a levegővételre, kényelmes tempóval kocogok. Lementem, elindultam, szólt a zene, tök jó idő volt, útközben összetalálkoztam megint Benny egyik ovistársának az anyukájával, aki vasárnap szintén ott volt a versenyen. :))) Kitapasztaltam, hogy 150-155-ös pulzusnál simán tudom orron át venni a levegőt, akkor nem volt gond a torkommal, így azzal a tempóval kényelmesen tudtam kocogni. Megtettem a szokásos körömet (8 km) lazán, gondoltam, még megyek valamennyit... a vége 12 km lett, másfél óra alatt. :) "laza futás..." :D :D Bírtam volna még, de szomjas voltam, nem készültem ilyen hosszú időre futni, így nem vittem vizet, úgyhogy hazajöttem, letusoltam, nyújtottam, ittam egy csomót. :)

Most érzem a térdemben, de csak úgy, mint a múltkor, tehát holnap délutánra már nem lesz gondom szerintem. :) Délután még játszótereztünk két és fél órát, olyan szép idő volt, míg a nap sütött, utána már picit hűvös van, akkor már általában hazajövünk.

Holnap és holnapután délutános leszek, pénteken pedig hazamegyünk a hétvégére, meglátjuk, hogy majd milyen mozgások férnek bele a napokba. Csütörtök délelőtt az adóvisszatérítés miatt megyek egy helyre, ahol segítenek kitölteni a papírokat, így a délelőttöm ott bukik, holnap házidoki. Odamegyek már nyitásra, hátha még időben bejutok, hogy utána még legyen időm másra is munka előtt.

Ma kinyomtattam a wink maraton jelentkezési lapot, a jövő héten szerintem elküldöm a félmaraton távra a jelentkezésemet. Május 19 lesz az én napom. :) Ma a futópéldaképem, Panni azt írta, hogy higgyem el, az első félmaratonnál nem az idő lesz a lényeg, hanem az, hogy megcsináltam! :) És ezt én is így gondolom. Ő már csak tudja, a hétvégén élete első félbalaton futását teljesítette, minden elismerésem az övé! :) Tényleg bármit el tudunk érni, ha kellően akarjuk.... a jó példák már előttem is itt vannak! :))

3 megjegyzés:

ókidli írta...

NAgyon tetszik, hogy ilyen lelkesen futsz. Régen is szerettél futni, mármint a meghízásod előttre gondolok. Én soha nem szerettem, a férjem mindig áradozik, de én nehezen venném rá magam. Tudom a súlyom miatt várnom kell még, de a kérdésem Te hány kg-al kezdted el és milyen módszerrel, mármint mennyit futottál először, stb. Komolyan kedvet kaptam a futáshoz, bár ez még tettekben nem nyilvánult meg.
Tényleg erről jutott eszembe Catherine, ő is nekiveselkedett a futásnak, nem tudsz valamit róla, mert nem tudok belépni hozzá...

Üdv Ildikó

Ágibági írta...

Jól nyomod! Egy kis laza futás Nálad 12 km.... :) Simán menni fog a félmaraton, afelől nincs kétségem!

Angi írta...

Hát sok sikert!! :) Jövő nyáron már remélem, hogy én is csatlakozom :)) Veroca is most megy félmaratonra, nem vagytok semmik, szurkulok mindkettőtöknek!