2012. március 6., kedd

Sajtos perec

Már egy ideje fájt rá a fogam.... :))))

Mikor Zitus felrakta a blogjára ezt a receptet, akkor tudtam, hogy nekem ezt meg KELL majd sütnöm.... :))) Egyedüli probléma csak abból adódott, hogy nem volt pereckiszúró formám. :)))) Apukám nem értette, hogy miért kell nekem perecforma, mikor a perecet hajtogatni kell... hát ma sokszor eszembe jutott ez a mondata, mikor 55 db kisperecet szaggattam ki a perecformával. Még mindig hajtogatnám, ha nem lenne a forma. :D

Anno, mikor Sopronban voltam, néztem a tescoban és az intersparban is, de nem volt perecforma... aztán Zitus talált nekem Rácalmáson, és elküldte a szüleimmel a múltkor, mikor kijöttek. Már tervezgettem, hogy valamelyik nap megsütöm, de ma Benny elég bágyadtka volt és a fülét is fájlalta, így nagyon kis  nyüszi volt, gondoltam feldobom egy kis sütéssel, süssünk perecet. :)

Nagyon tetszett neki a dolog, szinte az összes perecet ő nyomta ki a formából, és még sajttal is segített megszórni őket a tepsiben. :) Legalább kicsit nevetett és játszott a kis betegem. :)

55 db perec lett ebből az adagból, tényleg kiadós kis rágcsa és nem is vészes, mert 2,5 ch és 34 kcal van egy db perecben. Most mondjuk lezártam a dobozt, mert isteni illata van, ne csalogasson a konyhába már ilyenkor! :))))) Majd viszek dolgozni holnap tízóraira. :)

Én amúgy dia well sütőlisztből csináltam, reszelt ementálit tettem bele és zsírszegény tejfölt. A teljes recept így volt, pirossal írom, amit én változtattam:

Hozzávalók:
25 dkg liszt (dia well sütőliszt)
12,5 dkg kókuszzsír
15 dkg reszelt sajt (ementáli)
1 dl tejföl
1 teáskanál szalakáli

A lisztet elkevertem a szalakálival, kókuszzsírral, reszelt sajttal, tejföllel, sóval, nyújtható tésztát kell kapnunk. Vékonyra kinyújtottam, és perec formával kiszaggattam. Lekentem a pereckéket felvert tojással, megszórtuk sajttal Bennyvel. :)
180 fokon (légkeverős) kb. 15-20 percig sütöttem, míg megpirultak szépen. :)

Nagyon finom, ajánlom Nektek! :)))



  

5 megjegyzés:

Mrita írta...

Még sosem készítettem perecet, nagyon guszták, ügyes vagy. Mentettem a receptet, s ha lesz perec kiszúrom én is elkészítem. Rácalmás nem messze van tőlünk.

Ágibági írta...

Imádom ezt a perecet, bár elég sunyi... :)

Bambi1978 írta...

Mrita, Te merre élsz, hogy nem messze van Rácalmás tőletek? Kicsi a világ, a végén kiderül, hogy "szomszédok" vagytok a szüleimmel? :)

Ági, tényleg becsapós kis pereckék, etetik magukat. :) azért tettem már rá a tetőt a dobozra. :D

Marti M írta...

Én is kérek belőle :)
Nálunk nagy hagyomány a perec, Édesanyám sokat sütött, de én még nem fogtam neki.

ókidli írta...

NAgyon gusztán néz ki, szívesen kóstolgatnám, persze csak így elméletben :)
Jó étvágyat hozzá :)