2012. július 16., hétfő

Negatív kontra pozitív

Negatív futóélmény után ma jött egy pozitiv :)

Tegnap motiváltan, eltökélten öltöztem be a futócuccomba, terveim szerint egy hosszabbat készültem futni, de az első öt percben egy hülye gyerek keresztül húzta a számításaimat...

Lassan már három éve futok, de még semmilyen negatív dolog nem ért, itt kint Bécsben kifejezetten barátságosak a többi futók is, köszönnek, intenek, mosolyognak, legyen az korán reggel, napközben vagy este. Soha nem gondoltam arra, hogy bármikor is történhet valami, ami megzavarná azt a kikapcsolódásomat, amit egy-egy futás alatt élek át.

Na, tegnap ez is eljött, ugyanis még vaciláltam, hogy merre induljak, hogy legyen a nagy kör, így először egy tókörrel kezdtem, onnan terveztem lekanyarodni a nagyobb köröm felé. Még a felénél sem jártam, kb. hat perce futottam, mikor előttem ment egy kb. 20 év körüli gyerek, aki furcsán sandítgatott hátra, de nem foglalkoztam vele, elfutottam mellette. Illetve futottam VOLNA, ha a gyerek nem áll neki velem futni.. jött mellettem és közben oda-odafordult hozzám.... Na, remek. Először próbáltam ignorálni, hátha lekopik, aztán megálltam a buszmegállónál, ő is megállt, elindultam, ő is elindult, átmentem a másik oldalra, ő is átjött, visszamentem, ő is visszament. Gyorsítottam, ő is gyorsított.... na, akkor már agyaltam, hogy mit is csináljak, persze senki olyat nem láttam, aki segített volna. Jött egy rész, ahol jobbra ment befelé egy utca, ott megálltam és ránéztem, mondtam neki, hogy most már elég lesz, mehet a dolgára. Nézett rám hülyén a bamba fejével, hogy mi lesz elég??? Mondtam, hogy nem kérek kíséretet, mehet a dolgára. Erre a nulla IQ-jával mondta, hogy úgyis lekanyarodik jobbra és egyébként ő egy boxoló. Na, és akkor mi van?!?!? Elindult jobbra, de előtte még megfogta a seggemet és még visszaszólt, hogy jóóóó, jóóóóó baby! A marhája, komolyan felhúzott. Már majdnem hazajöttem, de közben arra gondoltam, hogy nehogy már egy ilyen kis majom elrontsa a futásomat, úgyhogy maradtam, de nem kanyarodtam le a nagy kör felé, mert pont abba az irányba indult a kis hülye gyerek, nem akartam vele újra összefutni a másik oldalon. Úgyhogy maradtam a tó körül, így is 9,55 km-t sikerült 1 óra 5 perc alatt futnom.

Utána még bringával mentem dolgozni, így 5,5 km tekerés is volt tegnapra oda-vissza.

Ma vaciláltam, hogy menjek futni vagy ne, de mivel kedden és szerdán délelőttös leszek, így ott eleve kiesik a futás, úgyhogy Bennyt elvittem oviba, bevásároltam és utána beöltöztem megint a futócuccba, és irány a nagy kör, remélve, hogy ma nem rontja el semmi az élményemet.

Az utóbbi időben a "búvárruhában" futok, érzem is a hatását, szerintem szépen alakul megint a problémás területeken a "puding testem." :))) Az új cipőm egy álom, annyira jól megy benne a futás, hogy tényleg mindig többet és többet akarok kihozni magamból. Ma az időjárás is kellemes futóidő, nincs dög meleg, kicsit hűvös van,  a végére picit az eső is elkapott, de legalább felfrissültem. :)

Jó tempóval voltam végig, 160 körül volt a pulzusom végig és jól bírtam szusszal is. Ezt a kört már régen futottam, de tudtam, hogy meg van a 10 km, ezért akartam ma mindenképp végig futni. Végül 1 óra 4 perc lett az időm és 10,62 km, elégedett vagyok. :))) régen futottam már ilyen jól versenyen kívül, itthon mindig kényelmes tempóval szoktam kocogni, de ma beleadtam apait-anyait és talán a tegnapi nap negativ élménye is kicsit bennem volt, amit ma kiszaladtam magamból. :))))

Megint egymásra hangolódtunk a futással, alig várom, hogy húzhassam a cipőmet és induljak! Ez köszönhető az új cipőmnek, a DK futóközösségnek és az újra fogyatkozó súlyomnak, mert most az a célom, hogy egy hónap múlva Szigligeten ugyanúgy álljon rajtam ez a lila gatya, mint két éve, amikor is 62 kg voltam. :))))
Most ez a motivációs fotóm, kint van a hűtőajtón. :))))



8 megjegyzés:

Ágibági írta...

El fogod érni ezt a súlyt, sőt még jobban is fog állni a naci! :)

pkata25 írta...

De jó olvasni, hogy megint így belejöttél! Tuti sikerülni fog! :)

Tényleg ennyire látod a változást a búvárruhától? Tudod, nekem csak ilyesmi övem van, de talán annak a számlájára írható, h kevesebb, mint 2 hónap alatt a derék+has részről (tudod, a mumusom :)) lement 7-8 centi, míg mondjuk csípő, combról csak 0,5-2 körül max. De most, hogy nálad is olvastam, h tényleg ez a búvárcucc lehet az ok, fontolgatom, h én is beszerezzek egy ilyen nadrágot.

Ezt a követős kis majmot meg lecsapnám... Nekem is volt ilyen, ott röhögött rajtam a srác, ahogy futott mellettem, de szerencsére rólam kb. fél perc után leakadt a szemétláda. Az a lényeg, hogy nem vette el a kedved, nem is szabad az ilyen hülyéknek. :)

martinelli írta...

Azt hittem csak nálunk vannak ilyenek, mindig is irigyeltelek azért, mert nyugodtan tudtál futni. Remélem nem találkozol vele többet.

A képen nagyon jól néztek ki! Ne hagyd magad, eléred a célod.

Lila Kancsó írta...

Jaj, ne mondjátok már, hogy ennyi ilyen idióta van... :S Én ezektől nagyon félek! Remélem soha nem találkozom ilyenekkel...
Csodálkozom, hogy ti nem paráztok be tőlük...hanem "csak" idegesítőek...

kovtama írta...

Legközelebb mondd, hogy te meg fekete öves karatés vagy.:D Na, komolyan én tuti belerúgtam volna, vagy az is lehet, hogy másnap nem mertem volna lemenni. :( Mindenhol vannak hülyék.

kismazsi írta...

NAgyon ügyes vagy Bambi, és a kép szuper, csinosak vagytok!!Biztos sikerül újra elérned ezt a formádat, hisz nagyon belendültél!!
Ne vegye el a kedved az ilyen hü..e zaklató, de az biztos jobb elkerülni őket!! Bevallom, én beijedtem volna kissé, és lehet más terepet választok futásra, nehogy összefussunk!! Persze tudom, nem ez a jó megoldás!!
Legközelebb, azért vigyél magaddal egy súlyzót, edzésnek kitűnő, a molesztálónak pedig csak oda kell legyinteni, s lehet, hogy legközelebb nagy ívben elkerül!!!

Katuska írta...

Végre olvashatlak!
Változatlanul azt mondom, hogy ha lecsapod, csak rosszabb lett volna.
Pedig én szeretem osztogatni a parasztlengőket.

Úgy örülök, hogy ilyen jól vagy végre!!!!
Mi az a búvárruha?

Bambi1978 írta...

Köszi Csajok, most már el is felejtettem azt a kis hülye gyereket, ma pl. a rácalmási Duna parton futottam egy jót. :))) itt csak a kutyákra kell figyelnem. :D

Kata, a búvárruhának nevezem a decathlonos izzasztó gatyámat, térdgatya és mell alattig ér fel, nagyon jól izzadok futás közben. Eleinte kicsit furi benne futni, de hatásos!!!! persze versenyen azért nem ebben futok. :D