2012. november 5., hétfő

Mandulagyulladás és ami vele jár...

Nem úsztam meg az idei őszt/tél kezdetét sem betegség nélkül, ma jártam dokinál....


Múlt héten végre eljutottam futni csütörtökön, de azokban a napokban rendetlenkedett a gyomrom, így egy tó kör után fel kellett jönnöm, mert nagyon gyenge voltam, fájt a gyomrom, nem élveztem a futást, jelzett a szervezetem, hogy valami nem oké. Kicsit már akkor is fájdogált a torkom, de csak "mezei" megfázásnak hittem, kis torokkaparással, de mellélőttem, mert másnapra még durvább lett, hétvégére pedig tetőzött, és éreztem, hogy ez megint olyasmi lesz, mint tavasszal, mikor nem vettem komolyan, azt hittem akkor is, hogy csak mezei nátha, nem kúráltam ki és jó három hét után olyan szinten beállt a nyakam, hogy injekcióval lazította fel a doktornő és kiderült akkor, hogy torokgyulladásom volt, antibiotikumot adott rá és jobban lettem.
 
Na, kb. ugyanazok a tünetek voltak most is, de ez főleg bal oldalon, pénteken cataflammal dolgoztam végig, hétvégén is csak azzal voltam aránylag jobban, úgyhogy ma mindenképp el akartam menni a dokihoz, hogy időben kezelve legyen. Jó is , hogy elmentem, bal oldali mandulagyulladásom van, megint antibiotikumot kaptam, + egy iszonyat rossz ízű szopogatós gyógyszert + krémet a nyakamra az izomhúzódásra. Ki akart írni betegállományba, de azért annyira nem vagyok rosszul, hogy ne bírjak elmenni dolgozni, amúgy is csak a holnapi napom van 4-ig + szerdán egész nap, de az nem vészes, szombatra pedig már jobban leszek.
 
Viszont így a héten futni szinte semmi esélyem, nem akarom rontani az állapotomat, ami azt is jelenti, hogy a jövő heti siófoki futás végleg elszállt, nem fogok tudni indulni rajta. Akármennyire is szerettem volna ott egy szezonzáró félmaratont futni, nem leszek eléggé felkészült rá, így feleslegesnek tartom a 8500 ft-ot kifizetni egy rossz eredményért. Ma döntöttem, nem fogok futni.
 
De ha jó idő lenne, akkor a tesómmal és Bennyvel készülünk vasárnap lemenni a többieknek drukkolni,fura lesz nem futócipőben a többiekkel versenyezni, de első az egészség és még rengeteg verseny vár rám , most az a legfontosabb, hogy újra rendbe jöjjek hamar. :)
 
Tavasszal majd újra indul a futószezon, alakul a futóverseny naptáram, ma válaszolt a triatlonos szervező is, lehet egyesével is jelentkezni az eseményekre, úgyhogy jövő héten elküldöm a mini triatlonra a jelentkezésemet, a többi futást pedig még meglátom. :)
 
Benny keresztapukája viszont azt mondta, hogy ő ajánlja a neoprén ruhát az úszáshoz, mert a Dunában lesz az úszás, ami májusban még igen hideg tud lenni, szóval jobban járok.... de mondta azt is, hogy lehet bérelni is ilyesmit, szóval ezt még addig átbeszélem vele, segít mindenben, azt mondta. :) Nagyon érdekel ez a verseny, teljesen feldobott a tudat, hogy megpróbálok ott lenni. :)))))
 

2 megjegyzés:

martinelli írta...

Gyógyulást és vigyázz magadra!

Niki írta...

Jobbulást!