2012. március 18., vasárnap

Első futómedál

az idei szezonban! :))))


Szuper versenyen vagyunk túl, bár én nem vagyok teljesen elégedett magammal, mert rontottam tavaly óta 3 percet.... ami pont ellenkezőleg kellett volna, hogy történjen, 3 percet javítanom kellett volna, de sebaj...

Tegnap lementem ebéd után kocogni egyet, tesztelni, hogy mennyire gáz a helyzet a torokfájásom miatt, már tegnap is lomhább voltam, ráadásul 1 órakor már kemény meleg is volt, de azért 6,9 km-t sikeresen lekocogtam 46 perc alatt. Reménykedtem, hogy a torokfájásom enyhül, de sajnos reggel iszonyatos fájdalomra ébredtem, úgyhogy a héten el szeretnék menni a házidokihoz is, mert már lassan két hete lesz, hogy fáj és nagyon kellemetlen. :(((

A tesóm, apukám és a nagynénémék ma fél 9-kor indultak a nordic walking versenyen, így ők korábban odamentek a versenyre. Mi Bennyvel és anyáéval fél 9 után indultunk, a beérkezésüket mindenképp meg akartuk nézni. :) Bennynek nagyon tetszett a feeling, ő is futott egyik lámpaoszloptól a másikig és vissza hozzánk, figyelte a készülődő emberkéket, jól elvolt.




Jól előre sétáltunk, hogy majd lássuk az érkező tesómékat, Benny megtanulta a "Hajrá Tante, hajrá Zsuzsi, hajrá Józsi, hajrá Papi!" kiálltásokat is, sőt készült a mi futásunkra is a "hajrá anya" és a "hajrá Edit" drukkolással. :))))

A starttól eltelt 1 óra elteltével felbukkant a húgom, aki ügyesen végig csinálta a távot, őt még le tudtam fotózni, aztán nekem már sietnem kellett a rajtomhoz. :)))



Mire észbe kaptam, már 9 óra 40 volt, akkor értek oda Edit barátnőmék is, akinek a startszáma nálam volt, gyorsan hátizsákot cseréltem a tesómmal, Editnek felszereltük a startszámát, de közben már hallottuk, hogy még két perc van a startig... kapkodtunk egy kicsit, nehezen találtuk meg, hogy hogy tudunk odamenni a starthoz, körbe kellett menni, akkor már visszaszámoltak az utolsó percben. A pulzusmérő órámat még el tudtam indítani, de a telefonommal ott bénáztam, így nagyon kapkodva indultunk. Nagyon meleg volt, így én már trikóban és polóban futottam, a széldzsekit levettem korábban. Végre beállítottam a telefonomat és nekivágtam előzgetni, ahogy szoktam. Akkor még úgy éreztem, hogy nem lesz gond....



Kb. a másfél kilométer után viszont éreztem, hogy a torkom miatt hülyén veszem a levegőt, aminek köszönhetően beszúrt az oldalam... úgyhogy lassítanom kellett, hogy visszatérjek a normális pulzustartományba és rendesen tudjak lélegezni... Ez aránylag sikerült is, de akkor már fájt a nyakam is és nehezen bírtam szusszal. De nem adtam fel, nem álltam meg.... a táv felénél poharakban vizet lehetett vinni, ott ittam két kortyot, mert már ki volt száradva a szám... Kb. 3 km-nél megint egy kisebb sokk ért, az utánunk negyed órával startoló félmaratonosok közül az első, gyorsabb futók leköröztek minket... hát köszi. :)))) De hajtottunk tovább.... viszont éreztem, hogy nem lesz meg a jobb idő sajnos. :( Akkor már csak arra hajtottam, hogy beérjek a célba egyben... :)

Amikor a 6-ost láttam a kilométer mutaton, akkor már megnyugodtam, hogy nincs sok hátra.... :) a telefonom gps-e amúgy többet mért, kb. 7,5 km-t, szóval lehet, hogy több volt ez, mint 6,8 km...

A célegyenesbe érve már megkönnyebbülést éreztem, hogy mindjárt beértem és megcsináltam. :))) A vége 41:27 perc lett, de a körülményekhez képest végülis rendben van... :) Edit barátnőm egy perccel utánam ért be, nagyon ügyes volt!!!!!! Megkaptuk az érmeket, kis elemózsiás szatyrot banánnal, túrós batyuval, szendviccsel, almával. :))) Jó verseny volt, szezonnyitónak tökéletes!!! Ilyen gyönyörű időjárással ráadásul! :)

Végül 432. helyezett lettem a 634 indulóból, és 55. lettem a korcsoportomban a 89-ből és 168. lettem 301 női indulóból. Annyira nem rossz...





Utána összeszedtük anyáékat, Bennyt és lassan hazajöttünk. :)))

Azért a nordic walkingos családomról is sikerült egy csoportképet csinálniuk, míg én futottam:



Nagyon büszke vagyok rájuk is, mert hobbi szinten járnak hétvégente otthon nordic walkingolni, de most eljöttek erre a versenyre és ügyesen teljesítették ők is a távot!!!!!

Számomra annyi a mai verseny tapasztalata, hogy több dolgon kell változtatnom: újra vissza kell fogynom a "versenysúlyomra", mert 5 kg , az 5 kg, megérzi az ember futáskor nagyon is.... el kell mennem dokihoz a torkommal, mert ez nem állapot, és hetente legalább 3-4-szer le kell jutnom futni ahhoz, hogy fitt legyek. Ha tényleg le szeretném futni május 19-én Siófokon a félmaratont, akkor azt okosan és felkészülten kell!!! Másképp nem megy... márpedig le akarom futni!!! :))))) Úgyhogy a feladat adva van... a többi már csak rajtam múlik.... :)


14 megjegyzés:

Marti M írta...

Nagyon ügyesek vagytok, gratulálok mindenkinek!

Henriette Goisser írta...

Irtam en is, de nem jelenik meg...

Henriette Goisser írta...

Na most ez bezzeg...
Szoval nagy gratu, Anita! Es hajra a felmaratonhoz!! En a VCM-ra megyek apr. 15-en, mar jelentkeztem, ugyhogy fix (szinten felmaraton lesz, pedig maratont szerettem volna futni ezuttal, de nem jön össze mar addig sajnos)

Mrita írta...

Mindenkinek gratulálok, nagyon ügyesek voltatok!

Cukorfalat írta...

Torokfájásra (arra a brutál maró-égő típusra, amitől mindjárt lerobban a fejed a helyéről) van egy tuti tippem: echinacea csepp, a jó alkoholos fajtából. Óránként 1kiskanállal kell belőle nagyon lassan meginni, hogy jól "átmarja" a torkot. Nekem semmi más nem vált be, még a lidocainos Strepsils sem tudta csillapítani a torokfájást, ez az echinacea csepp 4-5 óra alatt már szinte teljesen megszünteti (tegnap volt a 3. alkalom, hogy be kellett vetnem, és harmadszorra is kiválóan bevált). Egy próbát megér.
Az eredményedhez pedig gratulálok, szép az, főleg, hogy mennyi gondod volt az utóbbi időben futásügyileg!

Bogesz írta...

Gratulálok... én levegőt is alig veszek fájós torokkal, nemhogy neki álljak futni! Ügyes vagy!

Angi írta...

Ügyes vagy!!! Ügyesek vagytok! Gratula! :)

kovtama írta...

Gratulálok Bambi.

Barbi konyhája írta...

Bambi gratulálok!!!!!
Gyógyulj meg mihamarabb, Benny pedig egy tündéri kiskölyök! :))

Bambi1978 írta...

Köszönöm Csajok! :)))

Cukorfalat, megkérdezem majd itt a patikában, hogy van e ilyen csepp, és szerdán délelőtt elmegyek a dokihoz, ha addigra valami csoda útján nem múlna el a torokfájás.. :)

Névtelen írta...

szia!Gratulálok Neked és a kis Családodnak is!Nagyon ügyesek vagytok.Benny pedig tündéri,nagy élvezettel olvasom a másik blogodon a Vele történteket.
Üdvözlettel:Sz.Andi-Veresegyházról

Névtelen írta...

Kis ügyesek!!!Gratulálok!!!:)

Ágibági írta...

Hatalmas gratula! Nagyon ügyesek voltatok! :)

vajdakrisztian írta...

Csak gartulálni tudok!szerintem nagyon is jól csináltad,nagyon jó ez az eredmény!!!Sok sikert továbbra is!