2012. július 7., szombat

Jó lesz!!

Jó lesz az új cipő, már második reggel kezdtem benne a napot a tó körül futva és egyre jobban élvezem. :)

Elsőnek még fura volt a nike free után, mert kicsit nehezebb és merevebbnek tűnt, akkor a tónál belül, terepen futottam 40 percet + lépcsőztem egy picit. :) Viszont érezhető simán, ahogy tartja a lábamat, amit még szoknom kell, de nem lesz rossz! :) 

Ma a nagyobb körömet futottam betonon, 6-kor indultam és 7 előtt értem haza, betonon érezhető a legjobban a különbség a két cipő között. Míg a free a "mezítlábas feelinget" adja, addig ez a cipő inkább pont a csapódásokat redukálja le, és nagyon jó volt betonon futni. Könnyedén szedtem a lábam, nem csapkodtam a talpam a földhöz, tényleg kényelmes volt, jót futottam benne. :) Szóval elégedett vagyok! :)))

Nem akarom lehúzni a nike cipőmet sem, mert ő is jó szolgálatot tett egy évig, de tény, hogy mivel az esetek nagyobb részében én betonon futok, ideje volt már egy másik cipő beszerzése, ráadásul mint kiderült, a lábtartásomnak is kell a speciálisan kialakított cipő. Ha csak hébe-hóba futkorásznék néha fél órákat, akkor valószínűleg nem érdekelne, de mivel most már a napjaim része lett a futás + a versenyek is, amik legtöbbje betonon való futást jelent, így tényleg jobb odafigyelnem arra, hogy mi van a lábamon. Nem szeretném az idei telet megint kezelésekkel tölteni. 

Viszont még mindig iszonyat meleg van, tegnap volt egy nagyobb vihar erre felénk, kellemesen lehűlt a levegő, de nem tartott sokáig, mert 7 órától már kezdődik a kánikula, úgyhogy fel kell kelnem időben, ha még kellemeset akarok futni. Legközelebb viszek magammal vizet, mert már fél 7-től éreztem, hogy jól esne egy korty víz. :))) 

Talán holnap is lemegyek + hétfőn, kedd-szerdán délelőttös leszek, akkor úgysem jutok le. :) Ja, ráadásul ma magamra cibáltam a "búvárruhámat" is, Kata juttatta eszembe, hogy bizony nekem olyan gatyám is van, így előkerestem és abban futottam ma reggel. Volt izzadás rendesen, de hátha megint kicsit rendbe szedi a problémás részeket a nyaralásra. :))))) 

Kellemes hétvégét kívánok Nektek, pihenjetek, strandoljatok! Én mindkét nap délutános leszek, de most nem is bánom annyira, mert bent legalább van klima (ha éppen működik :D ). :)))) 


4 megjegyzés:

pkata25 írta...

Nekem is eszembe jutottál, h te búvárruhának hívod, amikor egyik nap gondolkodtam, h de jó lenne nekem is egy ilyen naci. :)

Unknown írta...

Szia!

Mi az új cipő neve?

Unknown írta...

Betonon futni nem jó a Free vagy a Lunarglide?

Bambi1978 írta...

http://www.saucony.com/store/SiteController/saucony/productdetails?stockNumber=10097-2&showDefaultOption=true&skuId=***4********10097-2*W110&productId=4-105600&searched=true

Sauconyt választottam végül, pont ez a modell az, ebben a színben is. Nagyon elégedett vagyok vele.

Nekem a free és a lunarglide nem jó, mivel befelé dől a lábam, de sima lábra a lunarglide cipőt sokan dícsérik.

A free elvileg fitness cipő vagy "lötyögésre", átmozgató rövid távú kocogásra ajánlott, nekem így mondták a futóboltban.