2013. szeptember 16., hétfő

ATOMfutás Paks

Elöljáróban annyit, hogy keményen megdolgoztam az érmemért. :))) 

 Hirtelen neveztem, de 14 km-es távra, amin még szombaton kicsit elbizonytalanodtam, majdnem rábeszéltek a vaDKörtés társaim az esti tésztapartyn, hogy menjek nagyobb távon, de az eszemre hallgattam és inkább maradtam a kényelmes távnál, legalábbis akkor még nem tudtam, hogy mi vár rám. :D
 

Szombaton szakadó esőre ébredtünk... már az a 14 km is rengetegnek tűnt, de nem vagyunk papírkutyák, irány Paks! :)
 

Odaértünk, rajtszámfelvétel, polófelvétel, ismerősökkel találkozás, fotózás stb... még sok kedvem nem volt futni, de reménykedtem, hogy az eső majd eláll délre. :) 

DK Team csipet csapat :)


Amikor a Garminok találkoznak :)


vaDKörték paksi delegációja :) 
Milán anyukája is futott 7 km-t!!!!!

 

Addigra már vége lett a Brutálatom-nak, az örült versenyzök tóban, sárban, akadálypályán futottak, ráadásul akkor még igencsak esett az esö. Allitolag jó volt, nem volt vészes, hát köszi. :)))))
 

Gyors öltözködés, készülődés, mire pislogtunk kettőt, START... túlöltöztem, úgy éreztem az elején, mondjuk nem is csodálom, mert az első két km 5:23 és 5:29 lett, de a pulzusom tökéletes volt hozzájuk. :) Egy hosszu ujjú futofelsö és a DK-s polóm volt rajtam, a sik részeken sok volt, de a hegy tetején majdnem fáztam, mivel megizzadtam.

Érdekes részeken futottunk át, aztán kezdődött a java..... emelkedők, csúnya és szívatós emelkedők. :) macskakő, sár, szőlőhegy.... néhol azt sem tudtam, mikor merre kell kanyarodni, mentem a többiek után. :) Paks ÖSSZES lépcsőjét beletették szerintem ebbe az útvonalba,mert én ennyi lépcsőt életemben nem láttam még. :) És ennyi emelkedőt sem. 

Tény, hogy nagyon szép volt a kanyargó Dunát látni fentröl és érdekesek voltak a szölöskertek is, de így futóverseny alatt azért meglepö és néha sokkoló volt egy-egy "feladat". :D :D

Mikor azt hittem, hogy már lefelé futhatunk, akkor megint felkanyarítottak minket egy még meredekebb szakaszra. Lett egy 10 perces kilométerem is, vajon abban mennyi lépcső és mekkora emelkedő lehetett? :)))))

7 km környékén azt számolgattam, hogy még ugyanennyi van hátra és örülök, ha 1:30 körül beérek.... ha sík terep lett volna, akkor ma rekordidőt futottam volna, mert nagyon jól mentek az egyenes szakaszok... de sebaj. :)

Jó volt látni a Pacsi Teamből a Zsoltit, a Zugflow pár futóját, a Bajai Futeam-eseket és persze pár DK csapattag is futott ma ezen a "remek" szakaszon. :)))) A rossz idö ellenére elég szép számban jelen voltunk. :)

A lényeg a lényeg, jó volt tudni, hogy csak 14 km-re jelentkeztem, jó volt a megérzésem, hogy nem variáltam. :) Az órám szerint 1:30 lett az időm, tehát hoztam a magamtól várt időt, elégedett vagyok. :) 



Egy kedves DK-s ismerösömnek sikerült elcsipnie a célegyenesben is. :) 




Jó volt ez a verseny, feltöltődtem és még jobban elismerem azokat a futótársaimat is, akik ott voltak és akik akár a 24, akár a 31 km-en is futottak!!!!! 


Mostantól ez a kedvenc érmem, mert az egyik legmelósabb futásomért kaptam és mert ez a hétvége olyan sok jó pillanatot adott nekem!!! ;) :) 



2 megjegyzés:

Bogesz írta...

Még jó hogy nem mentem.... kilógott volna a garmin-om a sorból! :)
Bár igazából nagyon mentem volna... főleg ahogy a végén a szombat alakult! Hát ez van.... mindig van oka mindennek...

Bogesz írta...

Ja és csodás az érmed! :D