2013. szeptember 17., kedd

Mai útvonal

Újabb útvonalat teszteltem :)

Tegnap szólt a főnökasszonyom Grazból, hogy ha ma is olyan nyugis nap lesz, mint tegnap, akkor felesleges ott ülnöm az irodában háromig, irányítsam át a telefont és elmehetek egykor haza. 

Na, a vezérhangya máris elindult a fejemben, hogy akkor a legjobban használnám ki ezt a nyert szabadidőt, futócuccokat belepakoltam a táskámban és A és B tervvel indultam reggel dolgozni. Az A terv az volt, hogy hazafutok megint, de most az irodából, gyors tusolás és irány Bennyért az oviba, a B terv pedig, hogy ha nagyon gáz idő van, akkor konditerembe megyek és utána az oviba. Mióta újra tudok futni, azóta valahogy nem vágyok a konditerembe, imádok a szabadban mozogni, amikor csak tehetem, inkább kint futnék.

Nyugis nap volt, így délben megbeszéltük a főnökcsajszival, hogy akkor én leléphetek 1-kor, úgyhogy háromnegyedkor már teljes menetfelszerelésben vártam, hogy egy óra legyen, még az sem tántorított el, hogy egész nap hol esett az eső, hol nem.... sőőőt, szinte vártam, hogy picit essen az eső a futás közben. :)))) 

Az irodában nagyon hideg volt, 12 fok volt, így elég nehezen szedtem össze magam, de tudtam, hogy amint futok, már nem fogok fázni. :) Háromnegyedes futónaciban, egy hosszú ujjú futófelsőben, a DK polómban és egy széldzsekiben indultam neki + baseball sapi eső ellen. :) a cuccaim beleférte a dzseki zsebébe, így nem kellett a hátizsák.

Kb. fél percet sétáltam az irodától, mire megtalálta a jelet a garmin, eszembe is jutott az egyik DK társunk, aki épp tegnap írta fb-on egy másik társunknak, hogy már most lehet gyakorolni télre a mantrát a garmin órákhoz, hogy "találmármegajelet, találmármegajelet" :D :D :D , na, valahogy így éreztem magam én is ma.

Aztán a jel meglett, indítottam, de a pulzusomat nem találta meg, sebaj, úgysem tudtam még gyorsan futni, mert egy csomó lámpa és gyalogos lassított, így legalább szépen, lassan tudtam indulni. Lefutottam a Karlsplatzig, onnan végig a Ringen, aztán át a Schwedenplatznál, el Tony futóboltja előtt, ahol a cipőinket vettük Bogesszal :) , aztán máris (kb. 20 perc) alatt ott voltam a Praternél, ahonnan eddig indultam kétszer haza a múlt héten. Ezt a szakaszt már ismerem, tudom, hogy mikor mennyinél járok és mikor jön a kanyar fel a híd felé. :) 

Szeretem az őszt, a Hauptalleen a gesztenyesor minden évben gyönyörű, most is jó volt átfutni a fák alatt, néhol teljesen egyedül voltam, szemerkélt az eső, szuper érzés volt. Libabőr effekt...:)))) 





Aztán lekanyarodtam balra a Duna felé, elvileg bringások járnak errefelé, de én is itt szoktam futni, egy alagúton kell átfutni és utána fent is vagyok a hídon, ami átvisz a Dunán. :) Szeretem ezt a részt is, talán mert nosztalgiázhatok, hogy mennyit jártunk hajóval a Dunán arrafelé, szerettem. :)

A híd végén pedig lefotóztam azt a bizonyos kacskaringós lejárót, ami eddig kétszer megtréfált, mire rájöttem, miért is lett annál a résznél az aktuális kilométerem 7 perc fölötti.... ugyanis a gps nem érzékeli, hogy haladok, mert csak azt érzékelheti , hogy egy helyen vagyok, de azt nem, hogy haladok fentről lefelé. :) 



Így ma kitoltam vele és leállítottam fent az orámat és mikor leértem, akkor indítottam újra, nekem ne rontsa le a futós átlagomat. :)))))) 

Végig jól ment a futás, a vége felé eldöntöttem, hogy ma még teszek egy kört a ház körül, hogy meg legyen a 15 km, így legalább kicsit a lelkemnek is jót tett a visszavágó a hétvége miatt, mikor úgy kitolt velem az  a 14 km. :)))) ma megmutattam, hogy sik terepen azért jobban tudok futni. :D :D :D

15,06 km lett a vége és 1:31 lett az időm hozzá. Ez egy átlagos futás, ha jó formában vagyok. :) 

Néha épp nem esett az eső, de néha annyira jó volt, hogy csepergett vagy a vége felé már szépen rákezdett, ma élveztem, szellőztettem a fejemet és jó volt egyedül lenni és figyelni a fejemben a hangokra (nem bolondultam meg :D ), a környezet zajaira, az emberekre útközben. Szeretek futni, na!!! :))))) 

Meg volt mára a feltöltődés, utána jól esett a meleg zuhany és a hajmosás, aztán rohantam is tovább Bennyért, az időjárás miatt az ikeában kötöttünk ki, az mindig jó délutáni program. :) Ő játszik, én megebédeltem. :D 

Jó nap volt ma is! :)