2013. szeptember 21., szombat

Women's Run 2013

Idén is szuper volt!!!! :) 

Már vártam a mai napot, ez a rendezvény mindig jó hangulatú szokott lenni, tavaly és tavalyelőtt is indultam a 8 km-en. 

Idén Edit barátnőm sajnos nem tudott jönni, de helyette DK -s csapattársam , Petra kísért el és úgy volt ma reggelig, hogy Timi barátnőm is jön a 8 km-re, de sajnos családi probléma miatt reggel le kellett mondani, így majdnem elbukott mindent.... 

De eszembe jutott még reggel, hogy küldje át a visszaigazoló e-mailt és megprobáljuk felvenni legalább a poloját és a startcuccait, hátha sikerül, legalább azokat ne bukja el... 

Délelőtt még elmentünk a fiúkkal az állatkertbe, Benny nagyon élvezte, de az időjárás engem kicsit aggasztott, mert hol esett az eső, hol száz ágra sütött a nap, így már kicsit izgultam, hogy mennyire fogunk elázni délután a futáson.

Láttunk bébielefántot, mókust, majmokat, a kedvenc koaláimat és még egy csomó cukiságot. :) 









Miután hazajöttünk, készülődni kezdtem, bepakoltam egy csomó váltásruhát arra az esetre, ha eláznánk és három után elindultam a Donauparkba , hogy Petrával találkozzunk és mindent átvegyünk, megnézzünk az 5 órás startra. :) 

Nem voltak még sokan, éppen akörül értek be az 5 km-t futók, úgyhogy gyorsan felvettük a startszámunkat, Timiét is simán odaadták, az időmérő chipjét is, így gondoltam egy nagyot és a jobb cipőmre felkötöttem az övét, a balon pedig az enyém volt... nem igazán szabályos, de ez úgysem volt egy olyan nagy verseny, hogy gond legyen belőle. :) legalább így "fut" velünk Timi is. :))) 

Elvittük a cuccainkat a kocsihoz, épp jött az egyik ismerősöm, aki már túl volt az 5 km-es futáson, mi gratuláltunk neki, ő hajrázott nekünk, aztán indultunk vissza a starthoz. Az eső megint kicsit csöpörögni kezdett, így inkább elvittem a széldzsekimet, amit végül a derekamra kötve futtattam meg, de futás után legalább jól jött, mert akkor már nagyon fáztam.

Gyors fotózkodás előtte, aztán odasétáltunk a startkapuhoz, de közben rájöttem, hogy éhes vagyok, nem is ittam eleget, wc-re még gyorsan be tudtunk ugrani, viszont az üres gyomrom kicsit aggasztott, de végül a 8 km alatt el is felejtettem, hogy éhes voltam. :) 

Eléggé középről startoltunk Petrával, én a szélen szeretek futni, mert úgy jobban tudok előzni, így megint így indultam és az eleje még kicsit döcögősen ment, mert sokan voltunk egyszerre, azért sikerült az első km-t 5:40 perc alatt lefutnom, majd a másodikat 5:27 alatt, és azt egymás mellett futottunk egy csajjal, aki picit leelőzött, de végig tudtam mögötte tartani a tempót a célig, úgyhogy kicsit neki is köszönhetem a végeredményt, mert jó tempót diktált a tudtán kívül nekem is. :)))) Jól ment a futás nagyon, idén megint teljesen más körben futottuk a 8 km-t, mint tavaly vagy akár tavalyelőtt, de nekem tavaly is kevesebbet mért a telefonom, idén is a garmin mindig később jelezte a kilométereket, mint ahogy ki voltak táblázva. Petrának viszont többet mért a mérője 8 km-re, szóval a fene tudja, hogy melyik a legpontosabb.

A tervem az volt, hogy 45 perc alatt érjek be, azzal már elégedett lettem volna, így néha osztottam - szoroztam fejben, hogy milyen lehet ilyen és ilyen tempóval az időm majd a 8 km-re. :) 

Elég hamar vége lett, azt vettem észre, hogy már kanyarodok rá a célegyenesre, így ott még picit ráhajtottam és végül 42:30 perc alatt beértem, ami nagyon jó idő lett magamhoz képest. :) Garmin szerint 7,68 km, de úgy sem rossz eredmény. 

Vicces volt, mert név szerint sorolták a beérkezőket és a bal lábam ért be először, így Timi nevét mondták be, aztán rögtön az enyémet is mondta, de meg volt keveredve a srác, hogy most mi is történt, de gyorsan elvegyültem a tömegbe, nehogy rákérdezzenek, hogy hol a másik futó csaj. :D :D :D 

Kaptunk vizet, zöldségeket, lehetett alkoholmentes sört inni, de én csak a vizet kértem és beálltam egy fa alá Petrát megvárni, mert közben eleredt az eső. Nemsokára ő is befutott, ügyes volt ő is, őt már a végére felfrissítette egy nagy adag eső azért. :) 

Átvettük a befutócsomagunkat, jó kis táskát kaptunk tele egy csomó repiajándékkal, és kaptunk nyomtatott oklevelet is, amit természetesen Timi nevére is kiállítottak. ;) Ő is megkapta a befutócsomagot, a polót, a jobb lábam érte futott, a bal pedig magamért. :) Így végülis nem veszített sok mindent a nevezési díjért, "csak" a futás élményét, de azt majd pótoljuk, gondolatban velünk volt!!!! 

Gyorsan szereztünk Petrával meleg kávét, és kaját, mert futás után eszünkbe jutott, hogy mi éhesek voltunk még nemrég és megvártuk az eredményhirdetést és a sorsolást is. :) 

A sorsoláson tippelős játékon nyertűnk pár dolgot, bár nagyon bénán tippeltünk, de mindenki nyert valamit, úgyhogy a buli miatt jó volt a színpadra felmenni. :)))) 

Kellemesen elfáradva indultunk haza, jó volt este 8-kor beállni a meleg zuhany alá és átmelegedni. :) 

Jó kis délután volt, és az oklevél nagyon tetszik, főleg az a része, hogy 7. lettem a korcsoportomban (36-ból!!!! ) és 77. a 352-ből. . :)) 









1 megjegyzés:

Bogesz írta...

Ez aranyos 2in1 !
Remelem Timit kicsit karpotolta a bal labad! ;)