2011. október 10., hétfő

Konditerem, de melyik???

Fel van adva a lecke...

Még jó, hogy odáig már eljutottam, hogy eljárok újra konditerembe, már csak a megfelelőt kellene megtalálni, ami pedig nem egyszerű.

Ahova régen jártunk és P most is oda jár, autóval kb. max. 10 perc, minden reggel már kb. 6-tól nyitva van, hétvégén, ünnepnapon is, van szauna, szolárium, aerobik edzések és nem kell aláírni egy vagy két évet, hanem havi díjas, tehát nem kötöm magam oda. P-nek olyan bérlete van, hogy minden nap délután 3-ig mehet, korlátlanul, használhatja a szaunát is, a szoliért kell fizetni, de az sem vészes, és így havonta 49 euro.

Keresgéltem más megoldást itt a környéken, így ma megnéztem egy másik, közeli termet. Egyből az első hátrány: 9-kor nyit, ami nekem máris egy bukta, mert Bennyt leadom fél 9 körül az oviban és utána mennék egyből kondizni, ha nem dolgozok. Állítólag novembertől ez is 7-től lesz nyitva, de bent sem tetszett annyira, nekem túl "sikimiki". Vannak kardiogépek, erősítőgépek, vibrotréner, infrakabin és szolárium, ez mind benne van az árban, ami most akciósan, egy évet kell aláírni, és havonta 19,90 euro. DE (és most jön egy kis csavar!!!! :D), először 80 eurót ki kell fizetni tagsági kártyáért, a gépek betanításáért stb... és kötelező negyedévente egy-egy csomagot hozzá választani, 25 euroért. Tehát így már havonta 19,90 + 8 euro, ha leosztom a negyedévi 25 eurot. És három csomag közül lehet választani, amiből pont az a csomag, ami engem érdekelne (vákumtréner) most nem választható, mert megtelt.... Úgyhogy ez a terem nem tetszik annyira, mert később nyit, túl van kombinálva sztem és kötnöm kell magam legalább egy évre.

Most megint afelé hajlok, hogy visszamegyek oda, ahova régen jártam és ahova P is jár, mert ha kedvem van, mehetek step aerobikra, ha nincs kedvem ,futhatok, erősíthetek, beülhetek a szaunába, és az esetek nagy többségében én is délelőtt járnék, munka előtt, szabadnapon, míg Benny oviban van. Délután már nincs esélyem rá... viszont sokáig nem akarok téblábolni, mert a héten mindenképp szeretnék valamelyik mellett dönteni, úgyhogy szerintem holnap el is kezdem a régi helyen.

De egyébként vicces, mert sok helyen a honlapjukon, reklámcetliken sem írják oda ezeket a tagsági díjakat, éves megkötéseket, hogy csak azt lássa az ember, hogy milyen olcsó havonta. Mondjuk, azt már itt kint megtanultam, hogy ha vmi nagyon olcsó egy szolgáltatásnál, akkor általában van valami bibi, valami apróbetüs rész. :))))

Azért jó volt megnézni ma ezt a másik termet, mert van összehasonlítási alapom, és vibrotréner, infrakabin ide vagy oda, inkább fizetek pár eurót a szoliért extrán, és picivel többet havonta, de több szolgáltatás van még mindig a régi teremben és ez a délután 3-ig használható kártya nekem is tökéletes lesz szerintem.

Úgyhogy holnap már úgy indulok reggel, hogy konditerem lesz a délelőtti program, míg Benny oviban lesz, ha ügyes vagyok, akkor a héten háromszor tudom ott kezdeni a napot, pénteken megyek először betanulni a hotelbe, onnan irány Magyarország a hétvégére és jövő héten már indul a nagybetűs élet: munka, ovizás, kondizás, háztartás stb.... egyik felem várja már nagyon, a másik kicsit tart tőle, de annak azért örülök, hogy egyenlőre részmunkaidőben fogok dolgozni. :)

1 megjegyzés:

Melinda írta...

Hát én is a régi bevált helyet választanám, aztán ha valami extra szolgáltatásra lenne igényem akkor vennék máshova egy napi jegyet, vagy páralkalmas bérletet. Ezek az apróbetűs költségek nem a legvonzóbbak... és én még ilyet nem is hallottam hogy konditeremben is van hűségidő... de lehet hogy azért mert egy lusta disznó vagyok és még mindig nem vettem rá magam a mozgásra :-(