2012. május 8., kedd

Tesztelem

magam és a futótempómat, így ma is hosszút futottam. :)

Próbálgatom figyelni most már a tempómat, melyik az, amivel kényelmesen bírom a hosszabb futásokat is, így már vasárnap is 2 órát futottam, ami kb. 17 km lett és ma sem az előírt 10 km-t csináltam, hanem kicsit hosszabbat, 13 km-t. Mondjuk ma nem úgy indultam le, hogy hosszút futok, de mivel jó idő volt, nem siettem sehova, így végül hosszú lett belőle. Viszont nem vittem innivalót, így a 13 km bőven elég lett, mert a végére nagyon megszomjaztam és pénz sem volt nálam, hogy legalább vizet vehettem volna. Még lehet, hogy pénteken megpróbálok egy hosszabbat futni, de jövő héten már csak 2-3 átmozgató futás lesz a szombati 21,5 km előtt... Azt hiszem, hogy lassan kezdek izgulni, már a gondolataim nagy része ott jár, hogy milyen lesz, mennyire fogom bírni, mennyire lesz meleg és aminek még nagyon örülök, már most, hogy végre megismerhetem Pannit, akitől nagyon sokat tanultam futás terén és igazi példakép!!!! :) Ő maratont fog futni, szerintem az első körnél simán lehagy majd, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy mindketten teljesítsük a kitűzött távunkat. :))))

Ma már nagyon sportos voltam, mert reggel bringával vittem Bennyt az oviba, onnan eltekertem a postára, majd a boltba, aztán haza, átöltöztem és irány futni. :) 2-re is bringával megyek vissza Bennyért, de sietnünk kell haza, mert 3-tól már dolgozok ma.

Szeretem a bicajomat, nagyon jó vétel volt, bár a múltkor leizzadtunk P-vel nagyon, mikor végre hármasban ki akartuk próbálni Bennyvel az új gyerekülést, ugyanis nem működött. Az van, hogy a  bringám nem igazi szabványbringa, tehát kicsit nehézkes volt már eleve rá a gyerekülés, egy külön tartószerkezet kellett hozzá és a legdrágább ülés, de mikor felszerelték, nekem már gyanús volt, hogy még benne sem ül a 18 kilós gyerek, mégis kb. 5 cm van az ülés alja és a kerék között... Ők megnyugtattak, hogy ez teljesen normál így, úgyhogy belenyugodtam.

Végre minden adott volt a múltkor, hogy elinduljunk bringázni, de mikor beleültettük Bennyt az ülésbe, máris a keréken pihent az alja.... akárhogy is állítgattuk, nem akart rendesen állni az ülés. Csak ha majdnem fekvőpozicióba raktuk Bennyt, akkor tudtam úgy ahogy tekerni... na, mivel a közelben van a bringabolt, így csigatempóval eltekertünk odáig, hogy megmutassuk, mennyire "ügyesen" összeszerelték a bicajunkat az üléssel... de közben nagyon bénáztam, mert egy-egy huppanónál az ülés rákoccant a kerékre, gáz volt úgy tekerni. Végül kiértünk és nagy hümmögések közben elkezdtek tanakodni, hogy ilyenkor mi is van...

A fönők lánya egyből tudta, hogy mi a probléma, mint kiderült, az electra bringáknál ez mindig így van, csak  a fiúk, akik felszerelték ezt nem tudták.... próbálták úgy megszerelni, ahogy más ilyen esetnél tették, hogy saját készítésű csomagtartónak a vázát szereltek fel először, majd a gyerekülés, de így sem működött, mivel relativ kicsi vagyok, így az ülésem nem lehet magasabban, különben nem ért volna le a lábam... 1 óra ügyeskedés után már felmerült az a lehetőség is, hogy új bicajt kell választanom, amitől rendesen elkenődtem, de úgy voltam vele, hogy mivel gyereküléssel akartunk mindenképp bicajt venni, így ha csak ez az egy mód van, hát legyen.... végül a főnökcsaj nem adta fel, és egy utolsó próbálkozást még bevetett, ami végre sikerrel járt: egy originál electra csomagtartót szereltek a bringámra (fehéret), ami teljesen tartja a gyerekülést, ha azt is rászereljük. :) (halkan jegyzem meg, hogy nekem ez volt az első ötletem, de nem akartam ott okoskodni :D )

Szóval most végre megtarthattam a bringámat, amit közben nagyon megszerettem és a gyereküléssel is aránylag jól használható. Azért írom, hogy aránylag, mert azért még így is bele tudnék kötni, ha nagyon akarnék, de nem teszem, mert annyira nem gáz, talán kívülállónak fel sem tűnik. :))))

Úgyhogy végre itt a jó idő, még lámpát veszek rá és ezzel fogok dolgozni is járni. Ovijárat mindenképp ez lesz, + szabadnapunkon P-vel is sokat tekerünk majd mindenfelé. :) ezt imádom ebben a kerületben, ahol lakunk, hogy Bécs, de mégis kisvárosi feeling, tele zölddel, bringautakkal, erdőkkel, vizekkel. :))))


1 megjegyzés:

Ágibági írta...

Én is sajnáltam volna a helyedben azt a bicajt, mert szuper kis járgány.
Nálad is beindul a "bringázz a munkába" akció. :)