2012. május 29., kedd

Ha kedd, akkor futááááás :)

Egy hét után ma újra futócipőt húztam és nagyon jól esett! :)

Mivel a szombati hosszú futás után meghúzódott a lábam, így a teljes múlt hetet pihentetéssel töltöttem, ami kellett is neki, mert eléggé fájt még a hét elején.

Hétvégén már éreztem, hogy egyre kevésbé nyilal bele a fájdalom, de nem akartam elhamarkodva újra terhelni, így még vártam vele.

Közben Benny sajnos bárányhimlős lett, így a tegnapi szabadnapomat már itthon töltöttük bezárva és ma is hasonlóan "izgalmas" napunk volt.

Ma reggel azért még át tudtam ugrani a háziorvoshoz az éves nagy kivizsgálásra, ahol végülis minden rendben volt, kivétel, hogy magas a koleszterinem (így kell írni? ;) ), bár ezt szerintem anyától örökölhettem, mert ő is gyógyszert szed rá már évek óta. Fura, mert kaptam egy táplálkozási tanácsadót, hogy mit ne egyek és mit ajánlott enni, és a legtöbb esetben tényleg így eszek már két éve... szóval szerintem ez nálam nem a kaja miatt van, vagy a fene tudja...

Kértem beutalót a vénáimat kivizsgáltatni, mert a bal térdhajlatomnál hátul elég eres már, jó lenne utána járni, ezt is anyától örököltem. :)

Utána már itthon voltam Bennyvel, aki elég nehezen viseli a bezártságot, velem együtt, úgyhogy délutánra már egymás idegein táncoltunk. Ebéd után sem aludt sokat, kb. annyit, ami alatt rendet raktam a konyhában... úgyhogy rendesen kivoltam már délutánra.

P szabadnapos volt, bevásárolt estére tatárbifsztekhez és 5 óra körül leengedett futni. Igyekszünk amúgy most nem sokat összeereszteni Bennyvel, mert ő még nem volt bárányhimlős, így kicsit félünk, nehogy elkapja, mert akkor veszélybe kerül a tiroli nyaralásunk, ami két hét múlva lesz... de bízunk a legjobbakban, P nem lesz bárányhimlős. :)))

Már felöltöztem, mikor Benny rájött, hogy én most bizony elmegyek, egyből nyafogni kezdett és kérdezte, hogy hova megyek és miért?

Mire P elmagyarázta neki, hogy anyának most le KELL mennie futni, mert be van zárva a lakásba már két napja és hogy ha én  most nem megyek le futni egyet, akkor nekik annyi lesz, mert robbanni fogok, ha nem tudom kiengedni a gőzt. :)))))))))) Jót nevettem, de végülis igaza van, tényleg elég zizis vagyok, ha nem jutok le.

Óvatosan indultam, de már az első lépéseknél jött a felszabadultság érzése, csak a zenéim és én.... meleg volt, de elviselhető, így először úgy gondoltam, hogy kb. 40-45 perc elég lesz elsőre, végül még ráhúztam egy tókört, így pont 1 óta lett, 9 km. :)

Találkoztam közben Benny egyik ovistársával és az anyukájával, mint kiderült, a 15 fős csoportból ma már csak 7 gyerkőc volt oviban, a többiek bárányhimlősek... remek. :/

Holnap is kapok délután egy óra kimenőt P-től, szeretnék megint egy jót futni. Nem lesz gond vasárnap sem, már tudom!!! :)

Reggel viszont gyorsan el akarok ugrani az intersparba, mert láttam egy reklámújságban, hogy a spar vital termékek között van kétfajta fagyi, ami steviával édesített, latte machiattos és vaniliás, szeretnék venni belőle végszükség esetére. :) Ma dia wellness csokifagyit csináltam, az is nagyon finom! :)

Valahogy csak kihúzzuk ezt a két hetet, bár nem lesz egyszerű, mert az egész családunk elég jövős-menős, így elég nehezen bírjuk a bezártságot... de a bárányhimlő ellen nem lehet mit tenni, csak tényleg kivárni és türelemmel bírni.... :(

4 megjegyzés:

Ágibági írta...

Kitartás!!! Elhiszem, hogy nehezen viseled a bezártságot, hát még Benny! Nem vakarja a pöttyöket? :)
Bambi kiszabadul, csak fut, fut, és csak fut... :)
Nagyon fincsit ettetek este, nyami!

Judit írta...

Jobbulást a kicsinek! A bárányhimlő sajnos akkor fertőz leginkább amikor még nem is jöttek ki a pöttyök. :(

martinelli írta...

Kitartást mindenkinek :)

Bamboocha írta...

Nekem anno azt mondta a háziorvosom, hogy pl. a sajt is megdobja a koleszterin szintet, szóval nem kell azért egyből beparázni, ha magas értéket mutat. Oké, egy durván túlsúlyos embernél lehet, hogy oda kell rá figyelni, de nálad szerintem nem gáz.

Jobbulást Benny-nek!
Neked meg kitartás a bezártsághoz! :) Legalább futni lejutsz, az is valami.