2012. június 1., péntek

Újdonságok

Az osztrák Interspar/Spar üzleteiben!

Csütörtökön el tudtam ugrani kocsival a közeli bevásárlóparkban lévő interspar üzletbe, addig P vigyázott Bennyre, így feltankoltam pár finomságból.

Néha jó odáig elmenni, mert a spar vital termékeket szeretem, mindig újítanak valamit.

Mint pl. most is, ráéreztek a steviával való édesítésre és egyre több ilyen termékük van már a polcokon, amiből én most párat leteszteltem. :)

Vettem fagyit, vaniliást és latte machiattost:

300 grammosak a dobozok, 2,99 euro, ami nem olcsó, de szerintem nem is vészes, mert fagyit azért általában nem veszünk minden nap. :) A vanilia isteni finom, nem lehet abba hagyni, a latte machiattos is finom, tegnap benyomtam egy dobozzal.
Viszont figyelni kell, mivel a stevia is édesítő és ha a gyomrunk nem ismeri, hasmenést okozhat... Mondjuk szerintem nálam inkább az történt, hogy megettem ebéd után egy doboz fagyit és utána uzsonnára görögdinnyéztünk Bennyvel.... na, mondanom sem kell, hogy volt rendesen méregtelenítés, még ma sem az igazi a gyomrom... :)



Amit már régóta veszek, mert ezt náluk a billában is lehet kapni, steviás joghurtok: meggyes, epres, sárgabarackos, vaniliás és ivójoghurt is van három féle:


Ezek nagyon finomak, a gyümölcsösben még gyümidarabok is vannak, az ivójoghurt is kellemes ízű. Ettől még nem volt hasmenésem, bár ugye ezek nem is olyan nagy mennyiségek, mint pl. egy doboz fagyi. :) De most van a hűtőben megint belőlük, reggelire, tízóraira tökéletes néha. :)



Mivel elfogyott a ketchup itthon és éppen nézegettem, hogy milyet vegyek, örömmel találtam rá erre a steviás változatra:


Ezt mondjuk még nem teszteltük le, de ebből sem eszünk olyan nagy mennyiséget, hogy gond lenne majd belőle. :)

Szóval érdemes nyitott szemmel járni a boltokban, mert egyre jobban kezdenek áttérni a gyártók a diétás termékeknél a steviás édesítésre, már reklámban láttam, hogy a nöm fasten is előállt pár új joghurttal:


Mondjuk a danone-osban kevesebb kcal és ch van, ebben még így, steviával édesítve is elég sok van, szóval vigyázni kell!

Jövő héten is majd megpróbálok elszabadulni egyedül egy körre, hogy nyugodtan böngészhessek egy kicsit, mert csak egyedül tudok mindent pontosan átnyálazni, Bennyvel csak célirányosan megy a bevásárlás. :)))

1 megjegyzés:

Ágibági írta...

Juj, de fincsik lehetnek azok a jégkrémek...