2013. február 24., vasárnap

Hétvégi futások

Végül egész jól zártam a hetet, igyekeztem a legjobbat kihozni az időmből és az időjárási körülményekből....
 
A héten csak kedden futottam, mert aznap voltam szabadnapos, a többi napokon nem jött össze, hála a kedvenc főnökasszonyomnak, de sebaj, lesz ez még így sem! ;) :)
 
Aztán péntekre meg volt beszélve, hogy a tesóm munka után jön Bennyhez, itt alszik és majd szombat ebéd után megy csak haza, úgyhogy szombat délelőttre terveztem egy adag futást, ha már lett bébiszitterem....
 
Aha, csak más dolog tervezni és megvalósítani, péntek reggeltől iszonyatos mennyiségű hó esett már megint, már látni sem bírom ezt a fehérséget, bár tudom, hogy még bőven itt az ideje, hiszen február van, de akkor is elég már belőle. Pénteken még délután dolgoztam, aznap még nem is volt annyira nagyon gáz eljutni dolgozni és hazajutni, még leparkolni is egész jól tudtam, de éjjel még esett kb. a duplája, így most gyönyörűen be van temetve az autó, holnap öröm lesz kiásni... bár mondják az esőt, amit jelen esetben nagyon várok, jó lenne, ha elmosná holnapra az egész fehérséget...
 
Így tegnap reggel mikor kinéztem az ablakon, a hátam közepére nem kívántam a futást, de mivel már pénteken is a munkahelyemen csak az édességen járt az agyam, tudtam, hogy azért jó lenne lejutni mégis valamennyit futni. :)
 
 
 
Lementünk boltba, megfőztem a csirkepörit és már majdnem elengedtem az aznapi futást, mert nem volt sok kedvem nekiindulni, de mivel a múltkor annyira jó volt a friss hóban, így végül a tésztafőzést átadtam a tesómnak és már öltöztem is. :))) Úgy indultam neki, hogy futok két tókört, de sejtettem, hogy több lesz a vége kicsit, úgyhogy megmutattam, hogy mit hol találnak ebédhez. :D
 
Mivel még friss hó volt, így több helyen nem volt eltisztítva, szuper volt ahogy ropogott a talpam alatt a fehér hótömeg.... végül egy nagyobb körre indultam, ott aránylag el volt takarítva a legtöbb helyen a hó, de néhol nagyokat kellett ugrani, mert egy helyre túrták a járdákról a havat. Vicces és szórakoztató volt, nagyon élveztem. :))) 41 perc alatt értem vissza, 6,57 km lett a vége, kellemesen elfáradtam. Megmentettem a nap becsületét.
 
Aztán beírtam az aktuális adatot a DK közös táblába és akkor láttam, hogy 200 méter hiányzott a 60 km-hez, februárban eddig ennyit mentem.... na, el is döntöttem, hogy ma reggel jön egy kis folytatás, szóltam is P-nek, hogy 8-9 között lemennék egy órácskára, mielőtt elindul dolgozni. :))) Nehogy már ne legyen kerek az a szám vasárnapra!!! ;)
 
Kicsit nehezen keltem ma ki az ágyból, bár segített Benny, mivel 3/4 7 körül már felébredt, így fél 8-ra már aránylag összeszedtem magam, ettem egy banánt és picivel 8 előtt már lent is voltam. Nagyon nem esett jól a hideg, ráadásul a nyálkás járdákra ráfagyott a nedvesség, így már az első sarkon majdnem dobtam egy hátast, már láttam, hogy nem lesz a mai annyira szórakoztató futás, mint a tegnapi volt.... azért nekiindultam, lesz ami lesz alapon. :) Az első km lassú lett és kb. még a következő 5 is, néhol a futás totyogássá vagy korcsolyázássá vált, de nem adtam fel, mert fél óra után már eldöntöttem, hogy ma 10,5 km-t mindenképp megyek, hogy akkor már 70 km legyen a DK táblában a maival együtt. :))) Lassan olvadozni kezdett az utakról is az a nyálkás izé, így az utolsó 5 km-t főleg latyakban tettem meg, ami egy fokkal jobb volt már. Csúcsidőt nem futottam, mert a vége 10,56 km lett 1 óra 10 perc alatt, de örültem, hogy végig mentem a nagy körömön, még ha néhol totyognom is kellett, mint a tojógalamb. :))))
 
 
Egyébként ma sokan futottak 25-50 kilométereket, mert nemzetközi Yours Truly futás nap van, be lehet küldeni a ma megtett futásokat is egy adatlapra, érdekes, hogy mennyien regisztráltak ma is erre az eseményre. Én is feljegyeztem a mai 10,5 km-emet, bár azért messze vagyok még a nagyoktól, de tettem valamit a mai napért is. :))))
 
 
A héten még jó lenne lejutni legalább kétszer-háromszor, de az már biztos, hogy a 120 km nem lesz meg februárra, mert a múlt heti betegségem miatt kiesett jó pár futós nap, de sebaj. :) Nemsokára március, egy félmaraton ott már tervben van és ha elkezdek az új munkahelyen dolgozni, talán jobb rendszer is beáll majd a futásokban is.

1 megjegyzés:

martinelli írta...

Nekem ma gyönyörű időm volt, de jövő héten jön ide is a rossz idő, sajnos :(