2013. február 28., csütörtök

Gyógyító napsütés

Ma tényleg gyógyított.... :)

Már napok óta megint nem láttuk a napot, hideg is volt, a hétvégén még az a sok hó is leesett, szóval már kicsit elegem volt az időjárásból. :(
 
Ráadásul éjszaka a nagymamámmal álmodtam, nagyon rossz volt és ezért reggel sem voltam annyira feldobódva, pedig azt terveztem, hogy futócuccban elviszem Bennyt oviba és letesztelem a másik futóutvonalat, amit fejben kitaláltam.
 
Végül autóval mentünk oviba, futócucc a szekrény mélyén maradt és elmentem nyugiban bevásárolni, a futókedvem a béka feneke alatt volt. :((( Úgy voltam vele, hogy mindegy a szabadnap, ha nincs kedvem futni, nem erőltetem. Bevásároltam egy csomó rágcsát, csokit, gondoltam, bevackolom magam valami film elé, aztán ez lesz a mai programom. Bár nagyon régóta nem csináltam ilyet, de ma nagyon nem volt kedvem semmihez....
 
Hazajöttem, kibontottam mindent, amit vettem, leültem a laptop elé és próbáltam élvezni a sok tiltólistás nasit, rágcsát. :))) A kedvem nem lett jobb, kezdtem mérges lenni magamra, aztán 11 körül kisütött a nap. Egyre szebben, szinte hívogatott kifelé...
 
Úgyhogy nasik, rágcsák gyorsan száműzve lettek a konyhába, már nem ízlett egyik sem, inkább futócuccot húztam és tíz percen belül lent voltam. :)))) A téli sapkát vékonyabbra cseréltem, egy réteg ruhát már nem vettem fel és a kesztyűt sem vittem, szuper volt! :)
 
Induláskor eldöntöttem, hogy megpróbálok ma gyorsabb tempóban futni, ma megjött a kedvem hozzá. Végül sikerült 1 óra 9 perc alatt 11,6 km-t futni, három personal best-tel. :) Mondjuk ez az endo szerinti rekord, azért versenyen már futottam jobbat is, de az elmúlt hetekben, hónapokban a mai volt a legjobb időm. Jó volt, de el is fáradtam. :))) Az átlagidőm 6 perc/km volt. Majd meglátjuk három hét múlva, hogy versenyen ez mennyi lesz.
 
Délután jól tartottam magam kaja ügyben, az ikeában voltunk, húsgolyókat akartam enni, de a lóhúsbotrány miatt most nem kapható, így salátát ettem csak, nem volt máshoz kedvem. Azért itthon egy tál eper után még megettem a délelőtt meghagyott rágcsákat, úgy voltam vele,hogy ma elpusztítok mindent, hogy már ne legyen kísértés. :))) Tudom, hülye kifogás, de sajnos nálam ez a hatásos, különben minden este rájárnék....
 
Azért este még kicsit visszatért a jókedvem, mert felpróbáltam a nyári gatyáimat, és csak egy állt hüyén, az összes többit kényelmesen be tudom gombolni, tavaly ilyenkor volt olyan nadrág, ami a combom közepéig nem ment fel. Úgyhogy lassan jöhet a nyár, bár először a tavasz jöjjön, vettem jó kis vékony gatyákat! :))))
 
Fél óra múlva pedig indul a májusi DM női futásra a jelentkezés, most már megvárom és az elsők között jelentkezek rá, mint tavaly, ez most már hagyomány lesz, hogy itt ülök addig, mire megnyitják a regisztrációt. :)))) Ez egy olyan verseny Bécsben, ahonnét nem szeretnék hiányozni, mert hihetetlen hangulat van az egész verseny alatt, egész hétvégén programok vannak, gyerekfutás, minden szuperül meg van szervezve, profi verseny. Tavaly Edit barátnőmmel futottunk 10 km-t, a tesóm pedig nordic walkingolt. Már alig várom az idei futást. :)
 
De azért addig még lesz pár rendezvény, ahol elindulok, először március 17.én Wien Energie Félmaraton, aztán április 14. Vienna City Marathon (félmaraton táv), tervben van a Vivicitta is, de ez még kérdőjeles, május 19.én tervben van a Keszthelyi kilométerek verseny (talán félmaraton), és Bécsben is lesznek még kisebb versenyek, majd június 1-2 ULTRABALATON!!! :) Már nagyon várom mindegyiket, imádom a versenyek hangulatát!!! :) Igaz a mondás, ha egyszer kipróbálod, többet nem menekülsz! :)))
 
 

1 megjegyzés:

martinelli írta...

Nagyon ügyes vagy! Én csak figyelek és tanulok :)