2013. december 31., kedd

Évzáró

Lassan vége a 2013-as évnek, én pedig szokásomhoz hűen írok egy rövid összegzést. :)

2013 nagyon vegyes lett végül, volt benne sok futás, sérülés, kényszerpihenő, munkahelyváltozás, magánéleti válság, remények, tervek, újabb sérülések, sok plussz kiló, stb.... Utóbbira nem igazán vagyok büszke, de holnaptól új élet kezdődik minden téren, elegem van abból, amit a tükörben látok!!! 

Nagyon jól indult az év, nagyon jól ment a futás, egyre gyorsabban és egyre többet futottam. Sajnos minden mást elhagytam a futás mellől, amit jövőre jobban szeretnék csinálni, mert kellene a háterősítés, az otthoni torna vagy esetleg a konditermes torna is a futások mellé. Többször beleestem abba a hibába, hogy mikor végre újra tudtam futni, eszetlenül leterheltem magam újra, és így visszasérültem elég hamar... elfelejtettem a kulcsszót: mértékletesség és fokozatosság!!!! Enélkül nem lehetsz igazi futó!!! Mert elszállsz hamar sajnos... én többször beleestem ebbe a hibába.

December elejétől futok újra, de odafigyelve, lassabb tempóval, mint amivel eddig futottam, figyelve a pulzusomra. Most jó így. Nem igazán figyelgettem a Garmin honlapon lévő kimutatásokat, így későn találtam meg azt is, amivel meg lehetett nézni, hogy ebben az évben mennyit futottam összesen... mikor odakattintottam, 910 km körül állt, ezt karácsony előtt volt nem sokkal. Persze hogy elindult a kisördög bennem, hogy mennyit kellene minden nap futni ahhoz, hogy esetleg összejöjjön az 1000, a mágikus ezer km erre az évre. Simán összejöhetett volna, ha nem sérülök le állandóan, mert így most ez a kilométerszám kb. 9-10 hónap alatt jött össze. Na mindegy, ezen nem is akarok agyalni... szóval ezer... kicsit nagy falat lett volna, de én már láttam magam, amint elérem. Aztán szerencsére valaki, akire hallgatok visszarántott a valóságba és lefékezett, hogy ne csináljak már hülyeséget!! Már az is tökéletes, ha 965 lesz vagy akár a 910 km is az. Ez a 965 km megmaradt viszont a fejemben... és ezt tűztem ki végül célul. :)

Futottam szenteste, futottam 26.án, futottam egy jó hosszút vasárnap és előkészítettem úgy a kilométereimet, hogy ma már csak 14 km hiányzott a 965-höz és így elmentem Roberta barátnőm férjével, Miluval Agárdra a pezsgőfutásra. Elvileg elég lett volna 13,5 km is, úgy számoltam ki előtte direkt, mert sok versenyen az órám kevesebbet mér, így nem lett volna gond...

Szerencsére ma nem is volt annyira kutya hideg, hamar leértünk, mindent elintéztünk és Roberta nevében ma 10-kor elstartoltam Miluval és a többi futótársunkkal, akik ma az agárdi futást választották évbúcsúztató futásnak. :) 

Nem futottam annyira gyorsan, kényelmes tempóval, a pálya egyenes volt, sík, nem volt gond. Annyi volt fura, hogy az órám még csak 6,2 km-t mutatott, mikor jött a fordító, így kezdtem megijedni, hogy ebből aztán nem lesz meg a 14 km.... jól sejtettem, a célba 12,8 km után értem, 1 óra 21 alatt. Endomondo 13,06 km-t mért, de mégsem 14 km-t... úgyhogy picit odamentem Miluhoz és megbeszéltük, hogy lemegyek még a partra futni egy kicsit, hogy tuti meglegyen a 965 km erre az évre. :))) tudom, nem vagyok komplett, de a terv, az terv!!!! :) Futottam egyet oda és vissza és kész is lettem. Idei évben lefutott kilométereim száma így 965,11 lett!!! Elégedett vagyok, a körülményekhez képest.

Volt 3 félmaratonom idén, ott voltunk az Ultrabalatonon, futottunk a Suhanj6 éjszakai hat órás versenyén párosban Zsuzsival, Petrával egy jótékonysági futáson 24 km-t futottunk a beteg gyerekek javára, javítottam az 5 és a 10 km-es időimen, tehát jó évem volt futásilag, leszámítva a sérüléseimet. 

Jövő évre nézve már most vannak terveim, legelőször is a magánéleti válságból kikecmeregni, újra visszatalálni a régi erős énemhez, terveim között szerepel a félmaraton mánia érem megszerzése, ott leszünk egy négyfős csapattal márciusban a 4 napos Szuperbalatonon, májusban egy csak csajokból álló csapattal az Ultrabalatonon és októberben, ha minden úgy akarja, akkor szeretném lefutni Pesten a maratont.

Ezek a főbb terveim, a többi majd adja magát... :) legfontosabb persze az, hogy egészségesek legyünk mindannyian, mert anélkül mit sem érnek a tervek, álmok, vágyak.... 

Kívánom, hogy minden olvasómnak egészséges, élményekkel teli 2014-es éve legyen, 
tegyetek az álmaitokért és higgyétek el, hogy bármit képesek vagytok elérni, ha kitartotok, ha nem adjátok fel soha!!!!! 

BUÉK Mindenkinek!!!!


5 megjegyzés:

Catherine írta...

Boldog új évet kívánok! És azt, hogy minden terved megvalósuljon 2014-ben!

Mrita írta...

Boldog békés, egészségben és sikerekben gazdag új évet kívánok! Sok felhőtlen örömöt és sok-sok nevetést!

kismazsi írta...

Sikerekben gazdag, nagyon boldog új évet, a terveid pedig kívánom, hogy váljanak valóra!! :)

zazálea írta...

sok futást 2014-re, sérülésmentességet, 1000 km-t, és legfőképpen mindebben sok örömet kívánok neked szeretettel! :)

kovtama írta...

Boldog új évet és biztos vagyok benne, hogy az idei éved jó lesz, mert erős vagy.