2011. október 8., szombat

Vienna Night Run 2011

Ez is megvolt.... :)))

De nem lett a kedvenc futóversenyem, jobban tetszik a délelőtti futás, mint az esti. :)

Tegnap délután elhoztuk Bennyvel a rajtszámomat és a starttáskát, amiben volt sportital, banán, alma, prospektusok, kuponfüzet, szőlőcukor, magnézium tabletta és a "csini", rikító zöld hosszúujjú futópoló. :) Azért írom , hogy csini, mert ritka feltűnő zöld színe lett idén, olyan, mint az autókban kötelező mellény. :))))) Tavaly kék volt, idén pont ezt a szép színt fogtam ki, de sebaj... majd jövőre talán szebb lesz. ;) :D

Mivel ma elég pocsék idő volt, így délelőtt nem mentem futni, pedig akartam, még a délutáni sétánkat is elmosta az eső sajnos, jöhettünk haza kb. negyed óra múlva. Rossz volt így, hogy egész nap az estére vártam, hogy indulhassak futni, vacsira sem ettem már nagyon, nehogy fájjon a hasam, futás előtt eszegettem egy energiás müzliszeletet.

7-kor indultam itthonról, mivel hideg volt, feleslegesnek tartottam korábban odamenni, csak szétfagytam volna, így is fáztam. :( Vicces volt, mert a metro tele volt futócuccos emberekkel, mindenki oda igyekezett. :))

Jó nagy tömeg volt már, mikor odaértem, a színpadon éppen zumba bemelegítés ment, én inkább megkerestem a startot, de már sötét volt, így azért nehezebben ment minden, mint napközben. Négy blokkra voltunk osztva és az alapján indítottak minket, a blokkokat színek jelölték, az első blokk, a leggyorsabb futók piros rajtszámot kaptak, a második blokk (benne én is) sárgát, aztán volt még kék és talán fehér +a nordic walkingosok. Beálltam a tömegbe, ahol láttam sárga rajtszámosokat és vártam. Ott jó volt, mert nem fáztam annyira, melegített a tömeg. :)))))

20:00 órakor kezdődött az első blokk indítása, aztán szépen lassan haladtunk előre, de rengetegen voltak, így tényleg lassan ment minden... mi 20:10-re voltunk tervezve, de olyan 20:20 körül indultunk el végül. Kicsit szerintem káoszos volt a kezdés, de azért elindultunk, az a lényeg. :))))

A ring-en futottunk, ami azért jó, mert széles, így szét tudtunk oszlani és kényelmesen lehetett előzni és haladni is. Én belőttem a villamos síneket és ott futottam, előttem nem sokan voltak, úgyhogy jól haladtam az elején, viszont szemerkélt az eső és nagyon hideg, csípős szél volt, ami kellemetlen volt. A levegővételnél is elég rossz volt így és a kezem is fázott az elején, pedig jól beöltöztem szerintem.

Folyt az orrom, úgyhogy papírzsepivel a kezemben futottam, de még akkor is aránylag jól tartottam a távot. Kb. a fele körül beszúrt a jobb oldalam, az elég rossz volt, onnantól próbáltam még jobban figyelni a levegővételre, megállni nem akartam.

A Schwedenplatznál már nyugtattam magam, hogy már "nemsokára" az operánál leszünk, a végénél, aztán rákanyarodva az opera előtti részre már tényleg az segített nagyon, hogy hallottam a zenét a célból. :))) Addigra már kicsit melegem volt, de nem akartam levenni a futódzsekimet, nehogy megfázzak újra. A 4. kilométernél osztogattak sportitalt, hoztam egyet, de nem bontottam fel, úgy gondoltam, hogy majd, ha beértem... de jóóó messze volt az utolsó km vége, a cél. :))) A végén belehúztam, bár zavaró volt, hogy sokan már csak besétáltak a célba, így ki kellett őket kerülgetni, hogy jól beérjek. :)

A vége 27:05 perc lett, ami fél perccel jobb a májusi 5 km-es versenynél, bár nem hittem volna, hogy most voltam a jobb, mert ma nehezebben ment valahogy. A célban is elég szervezetlen volt a frissítő ital osztása, nem is vettem, megittam inkább a sportitalt.

Utána hazametróztam a fiúkhoz, forró vízben letusoltam, és most kellemesen fáradt vagyok, de még kiváncsi voltam az összesítésre, ami már felkerült a netre.

Eszerint a nettó időm 27:05 perc lett, 3787. lettem az összes (9933) induló közül, 997. lettem a nők (5297 fő) között, és 893. lettem a korcsoportom (DW 30- 4466 fő) közül.

Ezen a linken tudjátok megnézni az elemzést, szerintem tök érdekes. :)))))

Medált nem kaptunk most, csak a polót és majd ki tudjuk nyomtatni az oklevelet is, amit berakok a többi közé a kis futósmappámba a startszámommal együtt. :)

Összességében jó verseny volt, apró szervezési hibákkal, szerintem jövőre is indulni fogok, ha minden jól megy. :)) Viszont azt ma láttam, hogy még bőven van mit fejlődnöm jövő tavaszig, a félmaratonig, úgyhogy ez lesz az újabb feladatom, kihívásom. :)

7 megjegyzés:

Mrita írta...

Gratulálok a versenyhez!

Bea írta...

Gratula Izgi lehetett :) Tante

martinelli írta...

Ismét nagy gratula neked! Nagyon ügyes vagy! Szerintem már polókat sem kell venned magadnak, felöltöztetnek téged a futóversenyeken :)
Tényleg egy energiabomba vagy, egy pezsgőtabletta!

kismazsi írta...

Szívből gratulálok Bambi!!
Nagyon ügyes vagy, ezt is megcsináltad!!
Büszke lehetsz magadra, és én is büszke vagyok arra, hogy egy ilyen embert ismerhetek!!

Csandi írta...

Minden elismerésem Bambi:)) Szívből gratulálok!:)))

Bella írta...

Gratulálok! Annyira ügyes vagy! :) Meg tök jó ezeket a beszámolókat olvasni :)

Névtelen írta...

Gratulálok! Én erre képtelen lennék, nem szeretek futni, még kicsit se.
De most a budapesti maratonnál hallottam, meg ahogy néztem már volt a félmaratonon is, hogy zenei pontok szórakoztatják a résztvevőket. Ez tetszik :) Csilla