2012. szeptember 30., vasárnap

Vienna Night Run 2012

A beszámoló :)

Még jó, hogy a blogot írnom kell és nem mesélnem a történeteket, ugyanis ma reggelre szinte alig lett hangom, fáj a torkom, sikerült visszaesnem a múlt heti nyavajába. Náthás mondjuk nem vagyok, de cserébe fáj a torkom és a hangom is elég érdekes....

Talán nem tett jót a tegnap esti eső, valahogy most másodszor sem volt szerencsénk annyira az időjárással.

A tesóm nem indult végül a nordic walking távon, mert ő is náthás, fáj a torka, nem akarta rosszabbítani a helyzetét. Jól tette, mert magamon látva becsapós volt az időjárás és én is visszaestem.
 
Egész délután aránylag enyhe idő volt, de 5 óra után esni kezdett az eső, 6 körül még nem voltam teljesen biztos abban, hogy mit is vegyek fel. Mivel tegnap Benny ovijánál kisebb rendezvény volt, így össze-vissza ettünk, ami szintén nem könnyítette meg az esti futásomat.
 
Végül fél 7-re egész jól elállt az eső és mivel a tesóm csak nézőként jött, így vittem magammal egy melegebb dzsekit, és pár cuccot hátizsákban, amire ő vigyázott, míg futottam.
 
Időben kiértünk, már szuper hangulat volt, tele volt a Városháza előtti tér futókkal, szurkolókkal. :) Körbenéztünk, sétálgattunk, aztán befutott Edit barátnőm is, vele készülődtünk a startra. Mivel egész enyhének tűnt az idő, így a dzsekit a tesómnál hagytam, maradt a triko, rövidujjú és a Night Run futófelső.
 
Amint a startoláshoz készülődtünk, cseperegni kezdett az eső és mivel azt vettük észre, hogy az emberek össze-vissza állnak a starthoz a kijelölt startzónák helyett, így végül mi is együtt indultunk, ráadásul korábban. Mert úgy voltunk vele, hogy inkább startoljunk korábban, akkor talán nem ázunk teljesen el....
 
Rengetegen voltunk, a bemondók szerint 18 ezren, de az eredmények szerint 11014 induló volt, akik időt is mértek, tehát ahhoz tudok viszonyítani inkább.
 
Jól startoltam, sőt, már túl jól, az első km-t 5 perc alatt lefutottam. Aztán a másodiknál éreztem, hogy nem ettem okosan napközben, hiányzott a "szerencse hozó banán", amit általában minden verseny előtt meg szoktam enni. A lábam szerencsére nem fájt, picit éreztem csak, talán tényleg jót tett neki a három nap pihentetés...
 
kb. a félidőnél úgy éreztem, hogy még mindig sikerülhet megdöntenem az eddigi 5 km-es időrekordomat (27:05 perc), mert olyan 12,5 percnél járhattam, mikor a fele táv már mögöttem volt. aztán olyan 3,5 km környékén beszúrt az oldalam, bent ragadt a levegő, de olyan kellemetlenül, hogy a teljes jobb felem szúrt. A vállamtól, a kezemig, az oldalamig, mindenhol.... Azt mondjuk eldöntöttem, hogy azért sem fogok belesétálni, inkább lassítottam és sokszor eszembe jutottak a futó ismerőeim, Panni, a DK Team, és még a Spártai futók is, akikhez képest az én tegnapi 5 km-em kismiska volt, mégis maga a céltudatosság, a kitartás közös volt és mindenkit ugyanaz hajt: beérni a célba. :)
 
Megint feltűnt, hogy a bécsi Ring nem is olyan rövid, mint az ember gondolná, futás közben ez az 5 km igen hosszú tud lenni. :)))) Az Operánál már tudtam, hogy elvileg nincs messze a cél, de még mindig nem voltam teljesen okés, így lassabban futottam az általam elvárt tempónál. A célkaput látva picit még volt erőm belehúzni, de akkor már tudtam, hogy az időmet nem sikerült javítani, sőt.... rontottam egy percet. Tudom, hogy ilyen is van, de tegnap ez még picit érzékenyen érintett. :(
 
A vége 28:17 perc lett, ami még mindig nem rossz, hiszen 30 perc alatt van, csak tudom, hogy lehetett volna jobb is. Mindegy. Azért ma reggel, mikor megnéztem az összesítést, megnyugodtam, mert szerintem jó helyen végeztem az összes futót nézve:
 
 
4886. lettem az összes, 11014 futó közül, akik időméréssel futottak.
 
1494. lettem az összes, 5964  női futók között.
 
1363. lettem a korcsoportomban, az 5025 futó között.  
 
Így már azért jobban néz ki, igyekszem erre koncentrálni. :)))
 
Összességében jó verseny volt, tanulság, hogy ha este kell futni, akkor egész nap jobban kell figyelni a napi kajára.... majd jövő vasárnap remélhetőleg jobban sikerül, akkor a második félmaratonomat szeretném sikeresen teljesíteni. :)
 



 

2 megjegyzés:

Marcsi írta...

Nagyon ügyes vagy Bambi! Ezzel a futás témával nagyon bizgeráljátok a fantáziámat a Bogival... egyszer, lehetr, hogy , én, is??:)

martinelli írta...

Szívből gratulálok!