2011. november 25., péntek

A lelet

Ma elhoztam a röntgenről a leletet, de annyira latinul van minden írva, hogy egy mukkot nem értek. :(

Persze utána keresgéltünk a neten a csajokkal, és minden lehetséges dolgot kiadott a "gugli", végül aztán inkább feladtam, és kértem időpontot jövő hétre, hogy mondja meg az orvos, hogy mi a baj és hogyan tovább.

Annyit értettünk, hogy van a gerincemben elcsúszás, írnak vmi 8 mm-ről, írnak olyan szakszavakat, amikre rákeresve inkább nem is akartam tovább olvasni stb... az ülőmunka, a szabálytalan mozgásforma és egyéb nyalánkságok is kiválthatják ezeket a latin nevű dolgokat, de mondom, inkább kiléptem az oldalról, nem turbózom fel magam szerdáig, mert nem vagyok orvos.

Azért picit megijedtem, hogy rossz hírt fogok kapni, de reménykedek benne, hogy a sok latin kifejezés csak zavaró és nem komoly a helyzet.

Ma nem futottam a futógépen, inkább csak erősítettem kicsit alsótestre, a hétvégén pedig pihenek. Megvárom, hogy mit tanácsol a doki a továbbiakra.....

6 megjegyzés:

Krixta írta...

Szia, olvaslak, gyógytornász vagyok, segítsek?

judit írta...

Krixta, engem érdekelne a véleményed. 6 hete csigolyatörést diagnosztizáltak a legrosszabb helyen. A nyaki 4-es 5ös csigolyám össze van van nőve, Scheuermann kór. ÉS pont ez az összenövés törött meg kicsit. 2 hétre kaptam nyakmerevítőt,de azt mondták, h 6 hétig ne igazán emeljek, erőltessem.
Azt mondták szép tiszta törés, ami minimális fájdalommal járna, ha nem olyan helyett volna el ahol nem kéne. A 3 hét után már nem igazán voltak fájdalmaim. A rehabilitáció szerint idén már csak gyógytornáznom szabadna és januártól lehetne kicsit erőltetni a gerincet. Viszont ez kicsit unalmas már. a másik meg, h október elején lumbáláson estem át és még nem jött helyre a derekam. annak viszont kimondottan jót tesz a mocorgás. A kérdésem az lenne, h milyen mozgást javasolsz? Kíváncsi vagyok másik gyógytornász véleményére is. Tegnap focin kicsit futkároztam,de nem érzek negatív hatást..
Bocsi, ha hosszúra sikeredett :D

Krixta írta...

juditsz, (remélem nem baj bambi, h itt írunk) ez elég összetett probléma és így látatlanban nem mondanék semmi konkrétat. Az biztos, hogy egy jó gyógytornász kell, s akkor hidd el a gyógytorna sem lesz unalmas. téged és a leleteket kellene látni ahhoz, hogy konkrét javaslatot tudjak tenni. Jársz vagy jártál már gyógytornásznál?

Bambi1978 írta...

szia Krixta,
ha itt lennél Bécsben, kezelésbe vehetnél, otthon a csontkovácsom is mindig rendbe szokott rakni, pont ez a bajom itt, hogy nincs kihez menjek. :(

Abban bízok, hogy a helyzet nem komoly, és kezelésekkel vagy cipőbetéttel javítható. Németül van a leletem, átküldjem esetleg, megérted úgy?

judit írta...

Krixta, köszönöm a válaszod!
A scheuermann kór miatt már 13 évesen kellett gyógytornászhoz járni. És most a csigolyatörés miatt is kiírták rehabilitációnak a gyógytornát. Egyenlőre végtag kinyújtózások vannak háton fekve, meg cicahát, ameddig bírom. Fájdalmaim már nincsenek, de a nehezebb emelgetésekkel még nem próbálkozom. A nyakmerevítő óta már púpos sem vagyok :)

judit írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.