2011. november 6., vasárnap

Gondoltam...

....belenézek a holnapi Péntek Enikő tornavideókba. :) Az edzéstervben még egész egyszerűnek tűnt a holnapi nap leírása, de a két videó megnézése után már nem vigyorgok. :))



Khm... külön felhívnám a figyelmet a következő videóban  az 1 percnél lévő gyakorlatra:



Érdekes hétfőm lesz, már most látom. :)))))

4 megjegyzés:

Bogesz írta...

Persze... tartom magam, fekvőtámaszozom és még a lábamat közben oldalra húzogatom.
Tudod mit inkább most neki indulok a 10 km futásnak, arra nagyobb az esélyem SOKKAL!!!

Bambi1978 írta...

Bogesz, én a félmaratont is esélyesebbnek látom, mint ebből a feladatból tíz szabályosat megcsinálni :D :D

Marti M írta...

Na, most hagytam abba a nevetést :)
Hát igen... nem semmi. Komolyra fordítva a szót: szép gyakorlatok, de ide már kell egy bizonyos edzettségi szint és azt se felejtsük el, hogy akinek + 20 - 30 kilója van, az hogy fogja megcsinálni?

Könnyű feliratni az embert edzéstervre, elküldeni neki emailben egy perc alatt a programot, de nem lehet mindenkit egy kalap alá venni, ezt azért valahol el kéne mondani a kedves edzeni vágyó egyénnek, aki nagy lelkesedéssel nekiugrik, aztán másnap félhalott, mozdulni sem bír és ennek az egésznek az lesz az eredménye, hogy abba hagyja, mert nem bírja.

Elég becsapósak ezek a videók, én már megfigyeltem. Nézzétek meg BA, PE vagy RR videóit, az a 20 - 30 perc videó hányszor van megvágva, hány részből van összerakva. Szóval ők sem végzik el egyben, pedig ők sokkal edzettebbek mint mi, mi meg nekivágunk nagy lelkesen, hősiesen, mert hajt az eredmény utáni vágy, aztán haldoklunk. Az aki soha életében nem sportolt, vagy legalább is rég tette, az úgy fog elvágódni egy ilyen edzés után, mint a nagykabát.

Én fél éve erősítek, de ezek a gyakorlatok nagyon kemények.

A másik dolog, amit a multkor beszéltünk, az a felugrós, felállós gyakorlat. Azon gondolkoztam és azt hiszem szolgálhatok valami magyarázattal. Mondtátok, hogy Enikő milyen könnyen csinálja. Na nézzétek meg milyen vékony a combja és a vádlija, milyen karcsú a lába. Izmos, edzett, de nem vastag. Aki jó "combos, vádlis" az nem tud úgy leguggolni, hogy a talpa, a sarka is a földön maradjon, mert képtelenség, és az nem is fogja tudni megcsinálni az ilyen felállós gyakorlatot.

Próbáljátok ki: zárt lábakkal leguggolni úgy, hogy a sarkatok a padlón maradjon, feneketek majdnem a sarkatokig érjen, ne támaszkodjatok semmire és ne boruljatok fel. Aki vastagabb testalkatú, annak elég nehéz lesz. Ezt senki nem mondja el, se az edzéstervben, se a videón.

:) :) Szóval lányok, ne essetek kétségbe.

Jó hosszú regényt írtam megint.

Cukorfalat írta...

Én nem vagyok se combos, se vádlis, csak simán béna, mert nem tudok felállni abból a bizonyos gyakorlatból... :) Szóval tényleg nem tudom, hogy aki komolyabban túlsúlyos (rajtam 6 kiló felesleg van), vagy edzetlen (év eleje óta kocogok, most ott tartok, hogy 5 km megvan 31 perc alatt), mit kezd egy-egy ilyen feladatsorral. Valszeg megpróbálja elfelejteni az égést, és belövi magát egy tábla Milkával.

De! Én most nekiálltam az 1. havi edzéstervnek, és eddig bejövős. (3-at csináltam meg eddig az 5 tornából.) Bambi, Te az első havit bepótoltad, vagy nekiugrottál a 2. hónapnak, aztán lepattantál róla? :)