2011. november 1., kedd

Tornák

Gyűjtsük össze, hogy kinek mi a kedvence! :)

Most, hogy bejött a hűvösebb idő, és már nem tudunk annyira sokat a szabadban mozogni, előtérbe kerülnek az otthoni tornavideók. Régen a duci tornákra tornáztam itthon, de egy idő után unalmasak lettek és a Réka tornákra is ráuntam, úgyhogy új tornákat keresgélek.

Elsőként a Leslie Sansone tornákat próbáltam ki, és igaz, hogy elég lötyögősök, de szerintem aerob mozgásnak tökéletesek, mert a 30-40-50 perces tornák alatt is meg lehet izzadni szépen. :)))

Másik újdonság, amivel ismerkedek Péntek Enikő tornái, már októberre is kaptam tőle a havi mozgástervet, de akkor nem kezdtem bele, viszont azóta egyre több ismerősöm tornázik az ő videóira, így a mai novemberi edzéstervet megkapva én is belevágtam. A mai napra comb és haserősítés volt porondon, amennyire könnyűnek tűnt a videó alapján, annyira bedurrantotta a combjaimat. :))) Pedig a comb tornákból csak egy kört csináltam, a has tornákból pedig kettőt, de megdolgoztatott rendesen. :) Így ma fél óra Péntek Enikő torna volt délután és este a Leslie Sansone 3 mérföld tornából fél órát még megcsináltam levezetésképp. :)) Ma sokat gyalogoltunk is, délelőtt a várost jártuk két órában, délután pedig tettünk egy nagy tókört a családdal, ami kb. 3,5 km volt. Jól esett a friss levegő és olyan szépek még a fák, hogy nem hullottak le a színes falevelek! :)

Holnapra futást ír Enikő mozgásterve, reggel korán dolgozok, de negyed 1-kor végzek, így míg a fiúk alszanak, lemegyek majd futni, ha nem lesz eső. :)

Mivel ma elseje van, tökéletes időzítés egy kis szigorításra is, úgyhogy mától a kajálásokra is jobban figyelek, nincs megint kenyér, csak abonett reggelire, ebédre kistányér kaja, tízórai, uzsonna gyümölcs és vacsora vagy vmi felvágott,virsli zöldségekkel vagy fehérje shake, mint ahogy ma volt. Nasi max. délig, de nem egy egész zacskónyi. :))))

Január 4-én lesz már két éve, hogy megtettem az első lépést az életmódváltásban, addigra szeretnék megint 60 kg-ra lemenni. Mérlegre majd csak megint hétfőnként fogok állni, mint régen. Így nem csinálnak ki a deka ingadozások. :)

Úgyhogy tornára, odafigyelésre fel! :) Ha van bevált, kedvenc otthoni tornátok, szívesen várom az ötleteket, hogy mivel lehetne még feldobni az itthoni mozgást!

6 megjegyzés:

kismazsi írta...

Bambi! Hajrá, megfogod csinálni! Nekem van egy jó pár torna a blogomban, rövidebb is, hosszabb is, ha van kedved válogass közülük!!

Névtelen írta...

Sziaaaa!!:)
Norbi betyár duci,Réka ,Péntek Enikő.Pilates,Czanik:):)

Névtelen írta...

Szia,

Jilian Michaels, ha valami ütősre vágyom, 50 perc alatt kipurcanok tőle. Rezsi, ha izzadás nélkül szeretnék valami teljes gyakorlatsort. Alkalomadtán azért Réka is befigyel, egyébként is muszáj váltogatnom a tornákat ahhoz,hogy izomlázam is legyen.2szer tornázom, 2szer futok, 1szer ellipszisezem egy héten.
üdv,
Vica

Unknown írta...

Szia

Amire én tornázok az elsőre nagyobb befektetés, viszont nekem megtérült és nagyon tetszik :) vettünk egy nintendo wii-t és arra van sok mozgásos "játék" most az active 2-re tornáztam. Adnak hozzá pulzusmérőt is. Vannak edzéstervek benne és szerintem változatos és izzasztó :) és mivel nem költök konditeremre és utiköltségre, így már az alapgép is "megtérült" :)

Bambi1978 írta...

Köszi Csajok a tippeket, mindegyiket meg fogom nézni!

Gabi, olvastam már sokat erről a wii-ről, megkérdezhetem, hogy pontosan mi a masina neve, hogy keressek rá a google-ban? és kb. milyen áron mozog? Jézuskától ezt kérjek vajon? :)))

Vica írta...

Nekünk van wii-nk (így rákereshetsz), 50 körül lehet az alapgép. A gyerek néha rákap, tény, nem az az ülök a gép előtt és nyomkodom című játékok vannak rajta és ez jó. Ennek ellenére engem, úgy, mint tornalehetőség mégsem vonz, valószínű, hogy nem tudok haladni a korral és még mindig inkább futok a természetben, vagy tornázok dvd-re.
Ja, pl. az USA-ban Jilian Michaels-nek van wii-re kifejlesztett tornája..vagy játéka. Itthon azt hiszem Béres A. adta a nevét valamelyik játékhoz.