2012. április 16., hétfő

Vasárnap

Nekem pihenős - dolgozós, 36 ezer embernek pedig futós vasárnapja volt. :))))

Tegnap végül pihenőnapot tartottam, nyugiban kitakarítottam a fürdőt, wc-t legalább és sikerült végig néznem a tévé közvetítést a maratoni futásról. A startnál nagyon jó volt látni a sok kis szines "hangyákat", ahogy felbolydultak, mikor elhangzott a startlövés, rengetegen voltak.

Az időjárás is kegyes volt hozzájuk, mert nem volt meleg, borús idő volt, de végig kibírta, hogy ne essen, csak délutánra ért ide az eső, mire vége lett a futóversenynek. :)
Izgalmas volt tévén keresztül is nézni, bár még jobb lett volna helyben szurkolni, várni a beérkezőket a célnál, de majd jövőre én is ott leszek és átélem ezt a szuper élményt! :)))

A félmaratont megint Haile G. nyerte, 1 óra 1 perc alatt lefutotta a 21,5 km-t.... hihetetlen egy ember. És ami a legdurvább, hogy beért a célba, de még ott sem látszott rajta a fáradtság legcsekélyebb jele sem, vigyorgott, integetett mindenkinek. Indult egy brit nagy futónő is, Paula Radcliffe, állítólag Haile csalta el erre a versenyre, ő előbb startolt 8 perccel, de kb. a 15. km-nél Haile beérte és úriember módjára integetve leelőzte és odaszólt neki, hogy "gyerünk Paula, adj gázt!". :)))) Így a csajszi 1 óra 10 perc alatt ért be, ami szintén szuper idő , de ő nem volt elégedett magával, mert két hete tüdőgyulladást kapott és még mindig antibiotikumot szedett, ezért nem bírt tegnap olyan jól futni... hát köszi, mi lett volna, ha egészségesen fut? :)))) hihetetlen teljesítmények, szerintem ők már futócipővel születtek. :))))

A maratont is egy kenyai futó nyerte, az első nyolc helyezett kenyai. A maraton első helyezettje 2 óra 10 perc alatt ért be.... nem semmi. :))))

A mi futós vendégeink is nagyon feldobva jöttek vissza a hotelbe, mindenki dícsérte a szervezést. Egy magyar ismerősöm is futott, ő 2 óra alatt lefutotta a félmaratont, ügyes volt nagyon, de ő is már régóta fut a szabadidejében. :) Hozzáteszem, hogy két gyerekes anyuka ő is, szóval méltón lehet rá büszke a családja!!!!!

Este a magyar vendégekkel is beszélgettem, a fiú kis szerény volt megérkezéskor is, csak pár szót beszéltünk akkor, hogy ő is futni jött, tegnap kérdeztem az eredményét, kiderült, hogy a maratont 3 óra 30 perc alatt futotta!!! Szuper idő, mondtam is neki, hogy ilyen szuper időre nem kell így szerénykednie, mert nagyon jó idő! :))) Tavaly állítólag 4 óra alatt futotta le.

Több, mint egy órát beszélgettünk, mert még elmesélte, hogy már több éve rákattant a futásra, alig van verseny, amire még nem jelentkezett. :) Volt a szuperbalatonon is most páros versenyben, otthon maratonokat fut, már most is be van táblázva. :) Talán jön majd ő is a siófoki winkre, ott lehet, hogy találkozunk. :))))) Jó volt vele beszélgetni, szeretem az ilyen kicsit őrült emberkéket. :)))))

Ma fel akartam kelni reggel futni, de nem jött össze, viszont mikor elvittem Bennyt az oviba, akkor már futócuccban mentem és miután leraktam a kocsit a ház előtt, indultam egy körre. A hétre megint négy futóedzés van megadva, elvileg így nézne ki:

H.: -
K.: 3 x 1000 m fartlek, előtte bemelegítés, közben 400 m séta, végén levezetés
Sz.: -
Cs.: 6 km futás (85 %-os pulzussal)
P.: 55 perc átmozgató futás (75 % pulzussal)
Sz.: -
V.: 14 km lassú futás (70 % pulzussal)

Mivel szerdán és csütörtökön délelőttös leszek, így az a két nap kiesik futás terén, úgyhogy mára iktattam be az 55 perc átmozgató futást, 8,6 km-t tettem meg, kényelmes tempóval. :) A végére már kicsit csöpögött az eső, de szerencsére nem áztam el.

Pedig még át kellene vinnünk a bringámat a boltba, ahol vettük, mert megjött a gyerekülés és fel kellene szereltetni, de nem tudom, hogy ma átjutunk e így. :(

Holnap vagy pénteken lenne a hosszú futásom délelőtt, míg Benny oviban van, szerintem majd az Alte Donauhoz megyek megint, ott jó nagy kört tudok tenni, nem kell többször ugyanott elfutnom, mert egy nagy kör majdnem 13 km. Csak az eső ne essen, a többi már nem gond. :)

Nincsenek megjegyzések: