2012. április 22., vasárnap

Heti futásterv

megint kipipálva! :)

Hét közepén azért kicsit paráztam, hogy nem lesz teljesítve a terv, de jót tett a három nap pihenés, tegnap a 6 km futást már könnyedét megtettem és ma a lassú, 14 km-t is. :) Jó ez a lassú futás, mert nem hajtom szét magam, kellemesen kocogok, és érzem, ahogy hétről hétre a pulzusom is idomul a terheléshez, ma pl. kb. 150-es pulzussal is még aránylag kényelmesen tudtam kocogni, nem köptem ki a tüdőmet. :)

A lábam már nem fájdogál annyira, esténként és tusolás után bekenem lóbalzsammal, futás előtt pedig a csontkovács által javasolt bemelegítőkrémmel, és tényleg nagyon jól hat. Az elején még picit érzem, mikor neki indulok, de kb. 8-10 perc után már semmi gond nincs. :) Ez a mai 14 km amúgy is nagyon tetszett. :) Megérte 6-kor felkelni és lemenni. :)

Még tegnap kinéztem endomondo-n a távot, megrajzoltam, hogy merre menjek, hogy meg legyen a 14 km (Köszi H. a tippet!!!! ;) ) és így ma nem kellett rögtönöznöm, mert tudtam, hogy kb. mekkora kör lesz a táv. Nem akartam kétszer ugyanazt a kört megtenni, így kicsit távolabb is merészkedtem, érdekes volt. :) 

Egy zavaró tényező volt, kb. 5 km-től nagywc-znem kellett, így elég kellemetlen lett a végére a futás, úgyhogy az utolsó kb. 2-2,5 km-t már nem igazán lassú tempóval fejeztem be. :)))))))))) De megcsináltam, 14,2 km lett a vége 1 óra 45 perc alatt. Tetszik ez a lassú,de hosszú futás, de persze tudom azt is, hogy a versenyen nem ezzel a tempóval fogunk majd futni. :)

Mire felértem, Benny már ébren volt, kezdődhetett a szülinapja. :) már megjártuk a repülőteret, kész a vakondtúrás torta, nemsokára jönnek P szülei és Benny keresztapukája. Jövő héten pedig anyáékkal, tesómmal ünnepelünk otthon. :) 

Már oda is van tervem a hosszú futásra, a tesóm kísér majd bringával, hogy ne egyedül fussak a Duna parton, mert jövő héten 16 km-t kellene lassú-hosszút futni. Bár lehet, hogy azt majd pénteken lefutom, és akkor majd 12-t futunk hét elején otthon... még kitalálom.

Egy biztos, hogy a jövő heti négy futásból a 6 km-es távot kiváltom a szerda esti 5 km-es versennyel, ez már fix. :) a többi pedig majd adja magát. 

Kellemes vasárnap délutánt Mindenkinek, megyek készülődni, lassan indul a második része a kisnagyfiam születésnapjának. :)))))))) 

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bambikám!Felétek nincsen este hideg a futáshoz?És szeretném kérdezni,hogy a lóbalzsam mikre jó??Puszi

Bambi1978 írta...

Hát mit nevezünk hidegnek Dusika? :) Én 5 fok felett már szoktam futni, az már nem hideg.

Mondjuk tavaly elég béna idő volt ezen a versenyen, ami most szerdán lesz, de attól még nem hagyta elvenni a kedvünket. :)

azt szokták mondani a futók, hogy "nem létezik rossz idő, csak nem megfelelő öltözet."

A lóbalzsam hűti a fáradt lábat, vagy ha meghúzódik valahol, pl. nyak, váll, derék ilyesmik. Szeretem nagyon.