2011. május 22., vasárnap

DM Frauenlauf 2011

SZUPER VOLT!!!!!!!!!!!!!!!!!

Amennyire féltem a fájós lábam miatt, annyira meglepő volt, hogy mintha tudták volna a lábaim, hogy mennyire fontos nekem ez az 5 km ma, egy cseppet sem fájtak. :)))) Az áprilisi eredményemet hoztam ma is, 27 perc 37 másodperc alatt értem be a célba. Majd este kiderül, hogy ez pontosan milyen helyezés, addigra lesznek fent a neten az adatok, de én megint a jó középvonalba tippelem magam. :)

Annyira jó volt, már reggel negyed 9 körül ott voltam, nyugiban végignéztem most megint a sátrakat, és kicsit bántam, hogy nem jött velem senki és nem vittem bankkártyát sem, mert ma már a nike futócuccokra 15 % kedvezmény volt, így az álomcsukát most igazán jó áron megcsíphettem volna, de sebaj... majd jövőre okosabb leszek. ;)

Közben azt is megtudtam, hogy a nevezésen felül lehet választani különféle csoportokat is, akiket támogatni lehet a futással, minimális összeget kell nekik is átutalni és tőlük is jár póló és ajándék. (evészavarok elleni csoport, nők elleni erőszak, politikai pártok, ilyesmik). Jövőre majd megint a mellrák ellenes vagy a gyerekek megsegítésére létrehozott csoporthoz csatlakozok szerintem.

Ezalatt ment a bemelegítés a színpadon, szuper zenére, pörgő hangulattal, sokan tornáztak együtt a két edzővel. Én addig kihasználtam a nyugit (Benny nélküli nyugit :D ) és megnéztem tényleg minden sátrat, így bukkantam rá a DM sátorban egy ingyenes fotózási lehetőségre, úgyhogy nem hagytam ki.

Start előtt, tele energiával:


9 körül már ajánlották, hogy sétáljunk át a starthoz, hogy ne legyen később káosz , és P nagynénje is ajánlotta, hogy időben legyek ott, hogy a blokkomon belül vagy oldalra, vagy előlre kerüljek, úgy a legjobb startolni. Én a D szektorból indultam, minden szektor pár perces késéssel indult, amit nagyon jónak találtam, mert így tényleg nem volt tumultus, káosz. A zene egyre hangosabb volt, mindenki fel volt pörögve, állítgatták az órákat, utolsó fotókat lőttek a kísérők, elmondhatatlan hangulat volt. Aztán indult a legelső kör, 9:25-kor. Visszaszámlálás és start.... mi pedig mindig egyre közelebb kerültünk a starthoz. :)))) akkor már nekem is benne volt a bugi a lábamban, sztem a szívem is tuti egyre gyorsabban vert. :))) Tök jó volt hallani, mikor a bécsi keringő alatt bemondták, hogy összesen 86 országból vannak ott résztvevők és sorolták az országokat, aztán jött Hungary, hát én libabőrös lettem. :)))

Kb. 9:32-kor eldördült a mi startunk is, és indulhattunk végre. :) Egyáltalán nem volt tömegnyomor, szépen, egyenletesen lehetett haladni. Végig álltak a szurkolók, minden jól ki volt táblázva, nem lehetett eltéveszteni az irányt. Minden km-nél volt egy jelzés, hogy 1 km, 2 km és így tovább. Az elején jól indultam és eléggé megtáltosodtam, mikor örömmel észrevettem, hogy nincs lábfájás. :) Az első km megvolt 5 perc alatt, a második 10, aztán a fele távnál oldalt vizet osztottak papírpoharakból, de én nem vettem, viszont lelassított minket, hogy keskenyebb volt ott a szakasz és sokan ittak és ledobálták a poharat, így koncentrálni kellett arra, hogy ne rúgjuk össze-vissza őket, de aztán újra tiszta lett a terep és lehetett folytatni a gyorsítást. :) Kb. három helyen voltak kis pódiumok, ahol zenekarok játszottak, és végig szurkolók álltak, táblákkal, vagy anélkül, sokan fotóztak, szuper volt!

A kb. 3. km-nél volt egy tűzoltó autó is, ami vizet spriccelt a szakaszra, teljesen felfrissültünk, ahogy átszaladtunk a vízben, isteni volt! :))))

A 4 km-nél már kezdtem örülni, hogy minjárt bent vagyunk a célnál, akkor jártam kb. a 22. percnél az órám szerint. Volt egy vicces srác, aki egy nagy táblára felírta angolul, hogy "már csak 1 km van hátra, run for fun" vagy ilyesmi, de jól megmosolyogtam. :) aztán megláttam a cél feliratot, már kezdtem örülni, de alatta volt kicsivel írva, hogy még 500 méter. :))))) kicsit szívattak, de sebaj. :)))))) akkor már jól felgyorsultam én is és bekanyarodtam az igazi célegyenesbe, ahol a lelátókon és körbe-körbe emberek álltak, ültek, tapsoltak, drukkoltak és utolsó hajrával beértem többedmagammal a célba 27 perc 37 másodperc alatt. :))))

A célnál kaptunk egy medállt, egy szál rózsát és vízet is vehettünk, amennyit akartunk, én el is hoztam két fél literes vizet, amit kb. két perc alatt meg is ittam. :))) Lehetett jelentkezni mobilszámmal az eredményhez, ha megadtuk a mobilunkat még a napokban a honlapon, akkor a cél után automatikusan jött az időről az eredmény, így én is már kb. fél perc múlva tudtam a pontos futóidőmet. :)

Utána rögtön átmetroztam a praterbe, ahol P és Benny már vártak a Schweizerhaus előtt, vicces volt, mert a 10 km-es táv a prateren keresztül is ment, és tűzoltó fiúk éppen a helyszínt készítették elő (a 10 km-es verseny 10:45-kor indult) , mikor megláttak, startszámmal, futócuccban, nevettek is, hogy "hé, még csak most készítjük elő a terepet és már jössz is medállal??? " :))) 

Ettem gyorsan egy krumplirösztit, megittam megint egy fél liter vizet és nyugiban hazametróztunk. A metron is többször bemondták, hogy üdvözlik a DM női futóverseny részvevőit, tök jó volt. :)))) teljesen feltöltődtem és még mindig érzem a feelinget, megérte várni rá és részt venni ezen a versenyen.

Odafele mondjuk kicsit pánikoltam, mert ugye kaptuk ezt a narancssárga pólót, de én nem akartam ma felvenni, mert a futógatyám fekete-pink és annak van hátul zsebe, amibe a mobilomat pont bele tudom rakni. És kitaláltam (jó hülye mánia), hogy ahhoz a gatyához a pink futópolómat veszem fel és a fekete-pink futózoknimat, mert hülyén nézne ki a pinkes gatya a narancsos polóval. :)))) Mivel meleg volt, vittem egy futóoldaltáskát, abba raktam a metrojegyemet, papírzsepit, 10 eurot, egy kis flaska l-karnitinos vizet, így nem kellett táskát vinnem, mert nem akartam leadni az értékmegörzőben semmit. Szóval a metrón kicsit hülyén éreztem magam, mert szinte egyedül voltam, aki NEM a narancssárga polóban volt, de aztán később már egyre több futót láttam más ruhákban , így megnyugodtam gyorsan és tényleg nem ez volt a lényeg. :))))

Jövőre biztos, hogy a 10 km-es távot fogom futni és abban is biztos vagyok, hogy ezentúl nekem is kötelező programok egyike lesz ez a DM-es futás. Jövőre amúgy is nagy banzáj lesz sztem, mert a 25. alkalommal rendezik meg. Állítólag az elsőn 400-an voltak, ma pedig 25 100-an futottunk, nem semmi, hogy mekkora dologgá nőtte ki magát időközben ez a rendezvény. :)

Már találtam nyárra is futóversenyeket, most nézegetem a honlapját, kellenek az ilyen motivációk, sikerélmények, az embernek még több kedve lesz futni, mozogni.

És végül egy kép a medálomról is, együtt az emlékfotómmal:



Ezen az oldalon pedig meg tudjátok nézni az eredményeimet, hogy hányadik lettem, hányadik lettem az összes versenyző között és hányadik lettem a korcsoportomban. :))) ( amúgy a 138. lettem a korcsoportomban az 1230 főből és 1269. lettem az összes, 16 649 induló közül az 5 km futásban). Szerintem tök jó helyezés, elégedett vagyok nagyon. :)))

10 megjegyzés:

Marti M írta...

Nagy, nagy gratula neked!!!!!

Gaabee írta...

akkor nem hiába szurkoltunk neked hajnaltól :)

Marti M írta...

Egyébként nagyon jól nézel ki a képen!!! Ha ezt megtartod, akkor ügyes vagy!

Marcsi írta...

Oh nagyon orulok hogy ilyen ugyes vagy es megcsinaltad :)
Es egyuttal csatlakoznek az elottem szolohoz is :)

MangóSzilva írta...

Hatalmas gratula!!!!!!!!!! Nagyon ügyi vagy!
Remélem, most átment az email, mert tegnap óta küldtem ide is-oda is, mármint mail címeidre, de folyton failure notice...
Mindegy!
Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült ez a napod. Hatalmas élmény lehetett.
Puszi

Csillámpóni írta...

Gratulálok!!Én 3 km távot futok le ennyi idő alatt.

Bella írta...

Gratulálok!! Igazán büszke lehetsz magadra! Jó érzés volt olvasni ezeket a sorokat :)

Névtelen írta...

Én is csak gratulálni tudok Neked!

pipacs írta...

GRATULA BAMBIIIIIIIII! :)))

Réka írta...

Gratulálok drága!!Amíg olvastam végig libabőrös voltam!Nagyon büszke vagyok Rád!!!!