2011. szeptember 17., szombat

Reebok Women's Run 2011 beszámoló

Ismét egy jó kis futáson vagyunk túl!!! :)

Örülök, hogy végre itt az ősz, mert kezdődnek a futóversenyek, ilyenkor még jobban imádok futni, ha lehetőségem van kihozni magamból még többet, kipróbálni magam versenyeken, hogy mire is vagyok képes.

Már vártam a mai szombatot nagyon, a bécsi Donauparkban rendezték meg idén a 2. Reebok Women's Run futást. Itt nem vették annyira szigorúan azt, hogy mindenkinek legyen időméri chipje, a lényeg inkább azon volt, hogy egy délutánra a lányok, asszonyok összejöjjenek és mozogjanak egy jót egy nagyon jó cél érdekében, ugyanis a futáson összegyűlt összeget a németországi "frauenhaus" projektnek ajándékozták, akik a bántalmazott nők-gyerekek megmentésére alakult.

Anya 3-ra ment, ő 5 km-t nordic walkingolt, én 5-kor startoltam. Mire mi kiértünk Bennyvel, már apa feltérképezte a dolgokat, így tudtam, hogy hova kell mennem a rajtszámomért, megnéztünk pár sátrat, ahol termékmintákat lehetett kapni, masszázst lehetett igénybe venni, enni-inni lehetett, érdekesek voltak. Közben anya is beért a célbe, ő 45 perc alatt teljesítette a távot, aztán felváltott és ők voltak a bébiszitterek, míg én készülődtem az indulásra.

Tény, hogy azért látszott ezen a versenyen, programon, hogy még elég kezdetleges, voltak szervezési problémák, nem volt teljesen lezárva a futó útvonal, össze-vissza adták ki a startszámokat, ugyanott tudták felvenni a már éppen befutó versenyzők az ajándékos szatyrukat is, szóval kicsit káoszosan indult, de sebaj. :)

Találkoztunk Edit barátnőmmel is, csináltunk közös fotót is, aztán lassan indultunk a bemelegítéshez, bár én azt kihagytam, mivel zumba volt és nem igazán jött be, de Edit ügyesen nyomta már azt is. :)))) Ő amúgy is jár zumbázni is, nekem annyira nem jött be, így kicsit bemelegítettem egyedül.

Utána mindenki felállt a starthoz, kaptunk egy-egy lufit ( bár nekünk nem volt) és a startlövésnél a lufikat el kellett engedni és felszálltak, mi pedig indulhattunk. :) Az eleje még kicsit zsúfolt volt, mindenki próbált helyezkedni, ismerkedtünk az adottságokkal, és egyre jobban kezdett szétszóródni a tömeg, lehetett jobban haladni.

Az első kör kb. felénél éreztem, hogy most már beálltam a tempóra, bemelegedtem, lehet előrébb haladni, helyezkedni és kicsit jobban rákapcsoltam. Az első kört 15 perc alatt tettem meg (kb. 3 km), aztán következett a 2. kör, azt kb. 31 perc alatt tettem meg és még egy kisebb, belső kör volt a végén, így lett meg a 8 km összesen. Az utolsó résznél már jobban ráhajtottam, így én is meglepődtem, mikor beértem a célbe és az órámra néztem, mert 42 perc lett az időm. :) Itthon, kényelmes tempóval kb. 50 perc alatt szoktam 8 km-t futni, de az tény, hogy egy-egy ilyen versenyen az ember adrenalinja dolgozik rendesen és "megtáltosodik". :)))))

A körök közben kétszer is elfutottam Bennyék előtt, aranyos volt, ahogy mutatta, hogy "anya fut!", apa próbált fényképezni, a célban egy Bécsben élő, magyar kedves ismerősöm és az öccse is várt ránk, Edit barátja és apáék is nemsokára jöttek. Ügyesek voltunk Edittel, mindketten jó időt futottunk!!!!

Már este fent van az összesítés, az összes induló közül (373 futó) a 83. lettem, a 30-as korosztályban pedig a 15 (69 jelentett futó közül).

Szerintem jó eredmény, bár nem volt kötelező az időmérő chip viselése, de szerintem szinte mindenkinek volt, tehát ha nem is 100 %-os a helyezés, azért egy körülbelüli adat. :)

Jó kis délután volt, utána még körbejártuk nyugiban a sátrakat, hoztunk pár termékmintát, katalógust, Benny is jól érezte magát és este senkit nem kell majd altatni, az tuti! :)))

Egyenlőre ennyi képem van a délutánról, majd a többi is érkezik:









Ja, és mindenki kapott egy reebok futópolót, rózsaszín, és Running Queen felirat van az elején, nagyon babás. :)))))

Edit csal október 1-jén Bécstől nem messze egy 10 km-es futásra, ma megint kedvet kaptam, hogy még az oktober 8-ai bécsi éjszakai futás előtt fussunk egy jóóóó nagyot. :)))) Szerintem ott leszek, csak P szüleitől függ, hogy tudnak e Bennyre vigyázni aznap, majd holnap rájuk kérdezek...

De most irány az ágy, én is hulla vagyok, már mindenki durmol. :)))) Jó nap volt, feltöltődtem most újra egy kicsit. :)

7 megjegyzés:

judit írta...

szép volt csajok :))))

Bella írta...

Gratulálok! Az idő is nagyon szuper :) Remélem majd én is eljutok erre a szintre valamikor ;)

Mrita írta...

Gratulálok az eredményhez, nagyon ügyes vagy. Nagyon jól nézel ki.

pipacs írta...

Gratula! :)))Jók a képek!! :)

Névtelen írta...

Nahát Anitám!!!És még te írtad nekem,hogy ügyes vagyok:9:)Fantasztikus eredménytértél el:)
Nálunk is volt 7 km-es és 21 km-es táv is.De nekem azok angggoyn nag y távok:)Biztos nagyon jól érezted magad!!:)A póló meg jó kis emlék lesz.A legfelső képed nagggyon jóóóó!!!Puszika

Bambi1978 írta...

Köszi CSajok! :)

Dusika, én is így kezdtem, ahogy Te, úgyhogy higgy benne, hogy legközelebb már Te is a nagyobb távot fogod futni!!! :)

Bogesz írta...

Utólag bár, de én is nagyon szeretnék gratulálni, remélem jövő tavasszal már futhatok veled ezeken a távokon... bár lehet addigra te tovább lépsz! ;)