2012. február 9., csütörtök

Ma mentünk volna...

...haza, de végül maradtunk Bécsben.

Hetek óta vártam a mai napra, hogy végre hazamehessünk, el is cseréltem a mai délutános műszakomat keddre, de sajnos a hideg, Benny betegsége közbe szólt, így maradunk. :(  Akárki akármit mondhat, még mindig nem szerettem meg a telet, és még ha most éppen megint esik a hó, engem nem hat meg. Tavaszt várom már nagyon, az ajtónkon kint egy tavaszi dísz virít, tüntetek a hó ellen. :) Na, nem mintha segítene, de nekem egy kicsit jobb a kedvem, ha hazaérve narancssárga virágos dísz függ az ajtón és ha itthon is tavaszi virágok várnak. :) Hihetetlen módon várom a tavaszt, hogy újra többet tudjunk lent sétálni, hogy tudjak végre kocogni, és hogy már reggel napsütésre ébredjek, ne szürkeségre. Minden egyes nap azzal vígasztalom magam, hogy már egy nappal közelebb vagyunk a tavaszhoz, megint kipipálhatunk egy elmúlt napot. :)

Benny sajnos nem sokat janvult, annyit, hogy nincs láza, de csúnyán köhög, taknyos sajnos. :( Nem tetszik nekem, remélem, hogy hamarosan most már hatnak a gyógyszerek szegénykémnél. A kedve jó, de azért őt is megviseli ez a taknyosság. :( Jövő kedden farsang lesz az ovijukban, azért jó lenne, ha addigra meggyógyulna, mert kis szakács lenne. :)

Nekem a hétkezdésem nem alakult valami fényesen kaja terén, főleg kedden, az elég kritikán aluli volt, mindent ettem, amit találtam. :( Tegnap óta azért visszatértem az odafigyelésre, talán még megmenthető így a hét. :)

Tegnap volt az első gyógytorna is, ami elég érdekes volt, az ember azt gondolná, hogy az ilyen gyógytorna csak kis laza valami... hát nem éppen. :) Egy szlovák sráchoz kerültem, fel kellett feküdnöm egy ilyen masszázs ágy szerűségre a hátamra. Először a csípőmet kellett óvatosan fel-le mozgatni, levegővételnél lefelé, kifújásnál felfelé, de mindezt úgy, hogy a vállam lent marad az ágyon. Érdekes volt... Utána ugyanez, csak mindig az egyik lábamat ki kellett nyújtani előre. Ennél a gyakorlatnál kiderült, hogy a jobb oldalam gyengébb, azt nem tudtam úgy megemelni, így a továbbiakban majd erre jobban fog figyelni és erősítjük. Aztán volt még olyan feladat, hogy óvatosan egyik kezemmel az ellentétes térdemhez kellett felülnöm, közben a levegőt kifújni, aztán a másikhoz. És még volt egy olyan, hogy egy fitt ballt a lábaim alá rakott és azt kellett felförgetnem és lefelé görgetnem a lábammal, közben óvatosan feküdni és figyelni a légzésre. 20 percet voltam bent, de kellően éreztem utána a hatását. Végre valami, aminek kezdem is érezni az értelmét. :)

Mert mindig kérdezgetik a kezelésen is, hogy javul e már, van e még fájdalmam stb... de nem tudok mit mondani, mert a fájdalom csak futás közben szokott előjönni és már nem futottam egy jó ideje. :( Remélem, hogy hamarosan le jutok majd futni és akkor már nyoma sem lesz a fájdalomnak.... Jó lenne legalábbis.

A nagy eszemmel tegnap még ugrálóköteleztem 25 percet, elfelejtettem, hogy kezelés napján Leslie-re szoktam gyalogolni, az ugrálókötél nem a legjobb mozgás a kezelős napokra. :) Legközelebb majd jobban figyelek. Ma már túl vagyok egy Alexandra tornán, a Nyerj időt tornáját csináltam végig az extra popó résszel, így 50 perc lett a vége.

Megint rájöttem arra, hogy sokkal jobban szeretem Alexandra tornáit, mert kellő idő van bemelegítésre, ő is csinálja végig a feladatokat és a végén kellő idő van a nyújtásra is!!! Ami fontos!!!! Szeretem a nyugodtságát, és azt, hogy nem ráz a hideg a hangjától. :)))) Szóval majd többet előveszem az ő tornáit, mert nekem bejönnek. Ez a Nyerj időt is azért jó, mert egyszerre dolgoz meg több izomcsoportot is, én még lábsúlyt is felraktam, így aztán tényleg hatékony volt ez az 50 perc. :)

Este még megcsinálom a gyógytornán tanult feladatokat is, mert a srác mondta, hogy minden nap csináljam ezeket itthon is, mert úgy érnek valamit a feladatok.

Ebédre ma Bennynek paprikáskrumplit csináltam, magamnak pedig dia well szarvacska tésztát főztem, rá pici zöld pesto, rákarikáztam kettő virslit, összeforgattam őket, majd egy jénaiba tettem, rá pici reszelt sajt és jó fél órát piritottam a sütőben. Nagyon finom lett. :)

Vasárnap majd feltöltöm a hűtőt magyar kajákkal, mert készülök át Sopronba, most már szinte biztos, hogy átmegyek, mert nem lesz már akkora hó, amitől megijednék. :) Az intersparban van garázs, a tesco és a bevásárló udvarnál pedig tuti, hogy el van takarítva a hó. Sopronig pedig autópálya van, tehát nincs akadály, megyek! :)))) Már várom nagyon. Szeretnék pár újságot is venni + könyvesboltba is benézni. Ilyen téren jó, hogy Magyarországon vasárnap is nyitva vannak az üzletek. :) Benny addig majd P szüleinél lesz, ott ebédel és ott alszik, én pedig majd délután megyek érte. Ha nem is jutunk ma haza, azért egy kicsit vasárnap feltöltődök magyar dolgokkal. :)

3 megjegyzés:

martinelli írta...

Érdekes a gyógytornád, de hatásos is. Ahogy elnézem erősítés célú, ami nagyon jó. Én még ajánlanám neked a felülést (hasazást) amit fokozatosan kell végezni, akár súlyzóval is. Ha érdekel, akkor majd bővebben írok róla.

Örülök, hogy tetszik a gyógytorna. Bennynek gyógyulást kívánok, neked pedig jó vásárlást.

MB írta...

Mondtam én, hogy a gyógytorna se semmi ;) Olyan izmokat erősít sokszor, amiről nem is tudtál hogy létezik :)))

Mrita írta...

Nagyon jó lesz a gyógytorna, biztos vagyok benne, rendbe hoz majd. Bennynek gyógyulást kívánok, biztos a gyógyszerek rendbe hozzák. Neked meg jó vásárlást Sopronban. Sopront imádom az egyik legcsodálatosabb magyar város.