2012. február 18., szombat

Pihenőnap...

...volt tervezve, de másképp alakult. :)

A hétvégén mindkét nap délelőttös vagyok, ami azt jelenti, hogy ma fél 6-kor keltem, holnap 6-kor fogok. Szeretek nyugiban kezdeni, így picit előbb szoktam bemenni, hogy ne kelljen kapkodni, mire a vendégek elindulnak reggelizni.

Megint nyugtalanul aludtam, féltem, hogy elalszok, így két óránként ránéztem az órára, hogy mikor lesz már fél 6. :) Persze fél 6-kor még tudtam volna aludni, de inkább gyorsan kipattantam az ágyból. :)

Ettem éhgyomorra egy narancsot, előkészítettem Benny cuccát, mert P vitte át délelőtt a szüleihez, öltözködtem, készülődtem, és negyed 7-kor már a hotelben voltam. Nyugis délelőtt volt, a reggeliztetés is végre nyugiban és flottul zajlott. :)

Ettem tökmagos, barna kenyeret felvágottal és sajttal, pici almát és két kis szeletke kuglófot. :) Zöld teát iszogattam + egy pohár narancslevet.

Fél 2-ig voltam ma, utána elmentem még bevásárolni, vettem epret holnapra, nagyon megkívántam. :) Melegem volt a vastag téli kabátomban, álmos is voltam, így alig vártam, hogy hazaérjek pihenni. Bevásárlás után, ahogy itthon kiszálltam a kocsiból viszont megcsapott a "tavasz szele"... csicseregtek a madarak, sütött nagyon szépen a nap, a gyerekek fociztak a közeli nagy pályán, páran bringáztak, nekem pedig elkezdett bizseregni a lábam..... a fáradtság harcolni kezdett a futás utáni vággyal. :))))) Feljöttem, kipakoltam, átöltöztem, tébláboltam, ettem pár falatot (slimm kenyérrel csináltam melegszendrót a sütőben) és evés közben kitaláltam, hogy nincs mese, megyek futni!!! :))))))

Végre + 7 fok felett van, süt a nap, nincs szél, Bennyt csak 4 után hozzák vissza, mi kell még? :) A fáradtság megvár, itt az alkalom!!! :)))) Hamar átöltöztem, belőttem a telefonomat, indultak a kedvenc zenék és start! :) Az elején óvatosan, lassabb tempóval kezdtem, mivel a kezelés óta nem próbáltam még szabadban, betonon futni. Ahogy teltek a percek, úgy lettem bátrabb, de azért igyekeztem figyelni arra, hogy a pulzusom 160 alatt maradjon, nem akartam magam annyira meghajtani az elején. A rég megszokott nagyobb körömre indultam, hogy amennyit bírok, annyit megyek ma.... szuper volt a megszokott kis útvonalamon haladni újra, már hiányoztak. :)

Kb. fél óra után kezdtem megtáltosodni, akkor kicsit belehúztam, kiváncsi voltam, hogy jön e a fájdalom, de szerencsére nem jött!!! :) Nagyon jó volt kicsit meghajtani magam, de csak kb. 6-8 percig mertem, utána megint lassítottam 160-as pulzus alá. A vége 8 km lett 55 perc alatt, volt már sokkal jobb időm is, de most nem ez volt a lényeg! Hanem az, hogy nem kellett megállnom sétálni, hogy bírtam szusszal és hogy nem fájt!!!

Kellemesen elfáradva estem be az ajtón, tusoltam, hajat mostam és pihentem, vártam Bennyt. :)))) Utána még derékra csináltam pár feladatot, így a pihenőnapból lett egy óra mozgás. :) Érdekes módon most nem is érzem azt a fáradtságot, amit még 2-kor éreztem. Inkább kellemes fáradtság van rajtam, ma azért igyekszek majd időben ágyba kerülni. :)

Délután még ettem egy almás-fahéjas jogobella light joghurtot, este pedig megkívántam Áginál a bioteches ultra loss shake-et és leporoltam az én itthon lévő dobozomat is, és az étcsokisból ittam egy adagot vízzel. Tejjel valóban finomabb, de mindenhol azt olvasom, hogy vízzel ajánlják.... Ezen ne múljon! :)

Viszont most picit érzem a derekamnál a bizsergést, bekenem majd lóbalzsammal és utána megyek aludni, dolgozzon csak kicsit még alvás előtt a balzsam.

Remélem, hogy holnap is ilyen szép idő lesz, megint kihasználnám az időt egy kis kocogásra, de talán holnap egy picit rövidebbre. Túlzásba se szeretném vinni, inkább lassan, fokozatosan építeném fel magam újra. Mert sok idő maradt most ki. De már alig várom, hogy reggelente is legyen legaláb + 3 fok felett és indulnak a reggeli futások. Utána , ha tehetem konditerem, ha dolgozok, akkor utána itthon Péntek Enci vagy edzéskártyák. Esetleg Leslie... Megcsapott a tavasz szele, ez hiányzott nekem eddig nagyon!!!! De ma megmutatta, hogy már itt van a kapuban és felébresztett. :))) Most már nem lesz megállás!!!! :)

1 megjegyzés:

Ágibági írta...

Vááá, de ügyes vagy! :) Teljesen más hangulata van az ember lányának, ha már egy kicsit elkezd sütni a nap. :)