2011. március 23., szerda

A nap kérdése

Mert nem értem....

Ma vettem az intersparban update túró rudit és ebéd után ettem egyet. Akkor apa megkérdezte, hogy miért jobb, kapásból rámondtam, hogy kevesebb kaloria, ch van benne... aztán összehasonlítottunk két túró rudit:

Update:

100 grammban 391 kcal, fehérje 10,1 gr., szénhidrát 42,9gr., zsír 19,90 gr.

Ára az intersparban azt hiszem 99 ft!

Noname, Sissy túró rudi a Penny Marketből:

100 grammban 366 kcal, fehérje 9,9 gr., szénhidrát 38,8 gr., Zsír 18,9 gr.

Ára: kb. 30 ft!!!!

Akkor most miért jobb az update???? ezt most komolyan nem értem.....

30 megjegyzés:

Süviandi írta...

:) Na igen! Én személy szerint a tudatos táplálkozásban hiszek! Sok cucc van olyan jó, vagy jobb, mint az update. A felirat nem minden. Szerintem simán helyettesíthető!

Bambi1978 írta...

Bécsben én sem tudok sehol update cuccokat venni, mégis le tudtam fogyni, szóval én sem hiszek annyira az update élelmiszerek fontosságában, mindenesetre ez most meglepett, hogy kalóriában, szénhidrátban még több is, mint egy nevenincs rudi. :) és nyilván, Norbi meg tudná magyarázni, hogy miért is egyem 100 ft-ért ezt, de azt hiszem ,maradok annál, hogy nem eszek ilyesmit, csak ritkán, de akkor mindegy, hogy milyen márkájú. :))

Vivien írta...

Én múltkor néztem a honlapon a sütik összetételét, és ugye update lisztből van, zárójelbe tömegnövelő. ??? ezt nagyon nem értem, + azt se, hogy miért kerül egy kis zacskó liszt 800 ft-ba? Nem ellenük vagyok, csak vannak érdekes dolgok...

pipacs írta...

Na igen, ezért veszek én csak pudingot néha. Mióta megnéztem a norbis sós kalóriatartalmát, azóta azt se, pedig az nagy kedvenc volt! :) Ez van.

Csillámpóni írta...

Én sem értem, én a pudingot szoktam enni, abban is van kalória, de viszont cukor az nincs egyikben sem. Attól függetlenül én sem tudom mi lehet a titok nyitja.

Bambi1978 írta...

Jól van, akkor nem én vagyok az értetlen. :))) Nálunk kint nincsenek update cuccok és ugye a múltor már az érdi update pékségben is kiakadtam az árakon és egyéb dolgokon... Mivel ma az intersparban voltunk, így vettem turo rudit, de nem lett a kedvencem. A puding még oké, azt is veszek néha, de még mindig úgy gondolom, hogy ez már túlságosan is "néphülyítés"... Ezek nélkül is szépen le lehet fogyni. :)

Névtelen írta...

Na, ezért járok én is nyitott szemmel. Ezért veszem a cba-s pudingot, dobozosat is, zacsisat is és sorolhatnánk. A dobozos kispudingot ugyanott gyártják, ugyanaz a cég, ha kinyitod, mindkettőn ugyanaz a minta van tejszínhabból, ha összenézed, ugyanazok az összetevői :-))) Figyelni kell. Én a blogban szoktam is írni ezekről a felfedezéseimről. Még ezt a túró rudisat nem vettem észre, mert ritkán eszek túró rudit. Update 1-es túró rudiról beszélünk? Mert úgy írtad update túró rudi.

pipacs írta...

Szerintem a kilófaló lisztkeverék is van olyan jó mint az aranyáras U1 liszt, csak hogy egy példát mondjak! :) Szóval szerintem is le lehet fogyni ezek nélkül, pláne hogy ezekből sem lehet mértéktelenül zabálni, akkor meg mi a pláne bennük? :))))

Névtelen írta...

Pipacs, mi van veled, hova tűntél? Még nem írtál a blogodba??

Marti M írta...

Akkor most én is okosabb lettem 2 centivel. Nálunk nincs update, vagyis lehet, hogy ha összejárnám a város összes boltját, találnék, de erre 1% esély van. Eddig a ti blogotokban olvastam nyakra-főre minden féle update cuccokról. Sejtettem, hogy a Norbi féle hókusz-pókusz, de annyira nem érdekelt, mivel itt nincs. De ha lenne se vennék, mert amennyiben lehet, inkább készítek itthon amit lehet, azt legalább tudom miből van.

Ha jól bele gondolok, túró rudit is lehet házilag készíteni, lehet nem lesz olyan formájú, de el lehet készíteni.

Pudingot is házilag készítem, pudingpórból, édesítővel és zsírszegény tejjel. Így nincs benne tartósító meg ki tudja mi.

Szóval az update sem kóser. Hát szép.

Bambi1978 írta...

igen, update 1-es turo rudi. Mivel ritkán járok itt vásárolni, kevés bevált fogyibarát cuccot ismerek, de majd jegyzetelek ezentúl nálatok, hogy legközeelbb okosabban tudjak itt vásárolni. :)

Marti M írta...

Aki fogyizik, és "lecsúszik" 1 - 2 túró rudi, főleg ebéd után..., szent ég, az más startból 782 kcal, csak a rudi. Bambi, mennyit kell kocogni, hogy ennyit elégethess? Na ez a "néphülyítés", igazad van Bambi.

Bambi1978 írta...

100 grammban van ennyi, egy túró rudi 30 grammos...tehát kb. 130 kcal van egy rudiban, ami még elmenne, de inkább örülök neki, hogy kint nem lehet kapni. :)))))

Névtelen írta...

Martinelli! Én update módszer szerint fogyizok, de nem update termékekkel. Abszolút nem fontos hozzá megvenni ezeket a cuccokat. Összességében szeretem a módszerét, szépen összefoglalja mit lehet, és mit nem. A rizsa és öntömjénezés pedig egyik fülemen be, a másikon ki :-))))

Marti M írta...

Bambi, akkor még elmegy, a 130 kcal nem annyira vészes, de az már igen, hogy fogyisnak adják el, és több kalóriás, mint a másik rudi.

Anita, te ügyes vagy, de gondolj bele, hányan vannak olyanok, akik megveszik az update termékeket azért mert ugye "fogyis, tuti termékek". Aztán ha jobban megnézzük, akkor már nem is a legfogyisabbak, ráadásul az áruk is az eget veri. Ez nem gáz?

Catherine írta...

A különbség az édesítés. Az Update édesítővel készül, ami nem emeli meg a vércukorszintet olyan drasztikusan és gyorsan, a hagyományos pedig cukorral. Legalábbis én így tudom. De lehet, hogy tévedek.
A lisztnek is az az értelme, hogy mennyire emeli és milyen gyorsan a vércukorszintet.

Marti M írta...

Akkor a GI index a különbség.

Névtelen írta...

Martinelli! Persze, hogy gáz...

Catherine! Biztos van ebben valami, de például a cba-s és update1-es dobozos kispuding összetevőinél abszolút egyezést találtam.

Fene se tudja... Én mindenesetre örülök az ilyen kis felfedezéseknek és kihasználom :-)

Marti M írta...

De akkor miért nem tünteti fel a Glokémiás Indezet? Vagy szerepel rajta?

Marti M írta...

Anita, én a GI index szerint fogyiztam, próbáltam kis GI indexű kajákat fogyasztani, és ezt nagyjából most is betartom, amennyire lehet.

Rainee írta...

Nem csak a túró rudi, hanem mint fent írták a puding is. Amiről ráadásul nekem marha rossz tapasztalataim vannak. Volt olyan, hogy egy héttel a lejárat előtt megpenészedtek. A túró rudinak egy időben teljesen változó volt az íze. A férjem szerint ez nem jelent jót, mert a gyártási eljárás ezt nem engedhetné meg.

Ott a kechupja is, aminél sokkal jobb a Felix light kechupja. Sőt asszem kb. a Norbiban annyi van, mint a sima Globusban. A kenyerénél sokkal jobb a Slim-fit kenyér. Ja és felannyiba kerül. Véleményem szerint ez a gyümicukorral való édesítés semmivel sem jobb GI szempontjából, ez az én véleményem.

Ja a legnagyobb átverés az üdítőjük. Az almás-zöldteás rémes. Kb. mint egy szörp. Ennél sokkal olcsóbbak a boltok saját márkás édesítős üdítői.

Catherine írta...

Többek között ezért sem veszek én update dolgokat. Egyszer vettem egy lisztet, a fele még mindig ott van.
Ha a terhességi diabétesz pár hónapját végig tudtam csinálni normál és diétás cuccokkal, akkor nincs szükségem a drága update feliratra.

Bambi1978 írta...

Hú, mennyire felpörgettelek Titeket a kérdésemmel, 22 hozzászólás. :) :) De tényleg elcsodálkoztam én is, mivel nem szoktam update dolgokat venni és ezek után nem is fogok. :) A véleményünk eléggé egyezik, úgy látom. ;)

Lila Kancsó írta...

Hűű...én most akkor elbújok. Én használok update cuccokat. Pontosan azért, amit már írtatok, hogy máshogyan növeli meg az inzulinszintet (merthogy én inzulinrezisztenciás vagyok, és fontos, hogy ezekre figyeljek). Nekem beváltak az update dolgok(ebédre is tőlük rendelek), nem vagyok tőle éhes (legalábbis már nagyon ritkán tör rám az éhségroham).
De pl pudingban én is a CBA-sat veszem, mert tényleg detto ugyanaz, mint az update puding. Egy időben ettem az update joghurtokat is, de egyszer eszméletlen édes volt...szóval azt abbahagytam. Any! A CBA-s joghurtok nem édesítősek? Ezt még nem is néztem...

Puszi,
Zsani

Bambi1978 írta...

akkor ezek szerint ez a GI izé a megoldás, hogy ennyiben tudnak többet az update dolgok. Erről már hallottam, hogy az IR betegeknél nagy segítség az update, de azt mondjuk nem tudom, hogy a sima, diétás dolgok nincsenek ugyanolyan hatással? Zsani, azokat próbáltad?

judit írta...

Itt vagyok 63 kilósan, ugyanazzal diagnosztizáltak mint Morzsát. Pedig a BMI-m a normális kategóriában van már(!), tehát nem vagyok elhízott. És mégis...! Magas az inzulinszintem és nem azért mert sokan eszem. Egyébként baromi édesszájú voltam, Mars csoki kinder csokival, stb. Az update termékeket nem veszem, mert a kódoknak megfelelően itthon tökéletesen kivitelezhetek mindent. A túrórudi meg a csoki viszont update. Akinek nem kell naponta legalább 4szer cukrot mérnie, az nem látja/érzi a különbséget...

Bambi1978 írta...

Így már jobban érthető, ha Ti is elmondjátok a véleményeteket jobban. Ezek szerint, akinek a cukrát figyelni kell, mindenképp megéri az update dolgokat venni, aki fogyózik vagy súlyt tart, elég a diétást is vennie, nem? Kezdem érteni akkor a túró rudi és társai kérdést.. :)

Marti M írta...

Igen, akinek gondok vannak az inzulin szintjével, annak nagyon jó lehet, mivel az legalább biztos.

Fogyisoknak pedig van alternatívájuk: update vagy pedig házilag okosan.

Judit, én úgy tudom (remélem nem tévedek), hogy az IR kialakulása nem egy fisszafordítható folyamat.

Süviandi írta...

A Béres Alexandra Súlykontroll pont a GI indexes dologra épül.

Lila Kancsó írta...

Martinelli!
Az IR visszafordítható (megfelelő étkezéssel, sporttal, ha szükséges gyógyszerrel). Mondhatjuk, hogy az IR "csak" egy állapot. Hiszen ebből alakul ki a 2. típusú cukorbetegség.
De cáfoljatok meg, ha nem jól tudom :)

Zsani