2012. február 28., kedd

Én is így gondolom...

Ezt a bejegyzést fb-on olvastam, és én is megosztom a blogon, mert tényleg így van:

"Egyre többször döbbenek meg azon, az emberek az egészséges életmód jegyében mennyi időt és pénzt herdálnak el teljesen feleslegesen.
Megveszed a konditermi belépőt, de igazából azt sem tudod, hogy kéne edzened. A lányok ülnek a szobabiciklin, vagy taposnak, miközben újságot olvasnak. Naná, hogy semmit nem fejlődnek. A fiúk hónapokon, éveken keresztül nyomkodják ugyanolyan sorrendben ismételve a súlyokat, de az öltözőben hiába veszik le a pólót a tükör előtt, évek múlva sem hasonlítanak Brad Pitthez, vagy Hugh Jackmanhez. Persze, jó ha valaki sportol, de ennyi pénzért és ennyi idő alatt akár eredményt is el lehetne érni... Ha nem kajálsz tisztán, ha nem tudatosan felépített terv szerint edzel, ahol egymásra épülnek az edzések és változatosan kap ingert a tested, akkor mindez csak szinten ...
tartásra elég... vagy arra sem, mert a szervezeted megszokja a terhelést 2-3 hét alatt!
Megveszed az aerobic DVD-t, hogy otthon tornázz. Na ez aztán tényleg pénzkidobás. Egyrészt ott a net, ha otthoni edzésmintát akarsz, csak keress rá. Másrészt hiába teszed be a DVD-et minden nap, hiába csinálod végig heti 5-ször, ha ugyanazt a gyakorlatsort ismétled, szerinted a 2. hét után fejlődsz még? Te is tudod a választ...
Megveszed a táplálékkiegészítőket, mert látod a reklámokon a nagydarab pasikat és karcsú lányokat. Minek? A táplálékkiegészítő olyan, mint a fegyver. A harckocsi pusztító gép annak, aki tudja kezelni. De én hiába vennék egy tankot, el sem tudnám indítani... Csak kidobnék egy halom pénzt több tonna vasért... A nagydarab pasi és a karcsú csaj a képen profi sportoló. Amíg nem kajálsz tisztán, nem edzel tudatosan, tök feleslegesen veszed meg a legtöbb táplálékkiegészítőt.
Megrendeled a fogyókúrás menüt, mert szénhidrátcsökkentett. Miért nem csökkented magadnak a szénhidrátot? Egyél zabpelyhet, meg barna rizst (ne adj isten salátát, meg zöldségeket) a cukros és lisztes szarok helyett, és magad is megdöbbensz, milyen eredményeket érsz el. Olcsóbban, mintha fogyókúrás menüt rendelnél...
Megveszed a light terméket. Minek? Vagy lemondasz a kóláról és a gyümölcs joghurtról, vagy nem. A light cuccok csak a lelked megnyugtatására jók, mert elmondhatod, hogy kétszer annyiért ugyan, de tettél valamit magadért. Egy frászt. Nézz tükörbe és ne csodálkozz, hogy a light vackokkal nem értél el semmit.
Hányszor kezdtél már fogyókúrázni? Hányszor akartál megizmosodni?
Sikerült?
Ha nem, vedd észre, hogy valamit biztosan rosszul csinálsz!
Ne parazold az időd és a pénzed!"

9 megjegyzés:

martinelli írta...

:) :) Ajaj, ha én elkezdenék mesélni :) Jól mondja ez a valaki, és hányan vannak akik ezt csinálják ... Inkább nem mondok semmit. :)

judit írta...

Nem mindenben értek vele egyet! Egyrészről, ezt biztos egy hozzáértő írta, nem egy hétköznapi ember. Jó neki... Másrészről ezzel a hozzáállással elveszi az ember kedvét. Én ezt nem így tálalnám.
Egyáltalán milyen alapon általánosít?
Ha megtehetném, hogy eljárok edzőterembe nyilván kikérném egy profi tanácsát, feleslegesen én se dobnám ki a pénzt. Az étel meg megint necces kérdés, nem mindenki számára elérhető.
Én sajnos leginkább ezek nélkül fogytam le, de ha lett volna rá módom, bizonyos dolgokra nem sajnáltam volna a pénzt!

Angi írta...

Tetszik! Így van!

juditsz: akkor te jól teszed, sajnos legtöbben nem kérik ki profik véleményét, vagy nem profik dolgoznak a termekben (még mindig nem ritka) és azok maguk mondanak hülyeségeket... ha meg hallanak valami jó tanácsot, nem fogadják meg, mert nehéz, mert fárasztó, mert először rosszul van és mert az, amiért tenni is kell, elveszi a kedvét. Neked még ennyit mondanék: egy dolog a fogyás, azt lehet jó program és jó kaja nélkül is és egy másik dolog a szép alak elérése. Remélem, hogy az utóbbira sikerült szert tenned. EZ az, amiről ez a valaki is írhatott. A kedved ne vegye el, miért megy el az emberek kedve olyan könnyen egy kis szemnyitogatástól, sosem értem.

A kajakérdésben azért értek egyet, mert milyen már a sarki pékségben vásárolni a hízlaló kaját, mikor azon egyértelműen rajta van a hasznuk és egy kis energiával egészségeset is készíthet magának az ember ugyanannyiból.

Erről nem írt a valaki, csak saját hozzáfűzni valóm: annyian panaszkodnak az időhiányra... kezdem unni... nektek nem tűnt fel? Sokan azt mondják, enni is azért nem tudnak rendesen, mert nincs idejük főzni (aki 5 után otthon mereszti a seggét a tv előtt és nem is edz, annak hol nincs ideje főzni??????)

Bambi1978 írta...

A Blikk fitt oldalról van amúgy.

Én a legtöbb dologgal egyet értek és én ugyanúgy elkövettem ezeket a hibákat, sőt, néha még most is... régen újsággal jártam konditerembe taposni, bringázni, utána pizzáztunk egyet, és csodálkoztam, hogy nem alakulok. :)

A sok light termékben ugyanúgy van elég kcal és ch, azokra is oda kell figyelni, hogy tartsuk a mértéket.

A táplálékkiegészítőktől valahogy mindig ódzkodtam, de a legtöbb "fogyis teát" viszont kipróbáltam... mégsem lettem pálcikatestű. :))) Szóval tényleg az a lényege ennek az írásnak szerintem, hogy saját magunkon múlik a legtöbb dolog, nekünk kell eljutni oda, hogy valóban odafigyelve szeretnénk elérni az álomalakot.

judit írta...

Nekem nem ez vette el a kedvem. Hanem már unom azt olvasgatni, hogy minden ekörül forog. Pl a kedvencem: "csajok, este 5 után szabad egy mandarin?" Most komolyan?? Rosszul vagyok az ilyenektől.
Nekem nincs tökéletes alakom és sosem lesz, de már nem érdekel!!
Egészséges vagyok, és nem akarom, hogy arról szóljon az életem, hogy állandóan azt nézzem mit eszek.
Igenis megeszem a pizzát vagy a kinder paradisot és esetleg hízok tőlük. De nem is nyavalygok miatta! A saját döntésem, senki sem befolyásol. De még az a tudat se, hogy másnap esetleg lemozgom. Mozgok, amennyi jól esik és amennyit engednek. Az időmből aztán kitelik és nem is sajnálom rá.
Én sajnos az a típus vagyok akit ha megbántanak elismeri ha igaz, de megsértődik úgy hogy többet nem megy a dolog közelébe. A szemfelnyitás nem mindenkire van pozitív hatással.

Névtelen írta...

Ami bent van, az van kint is.
Amíg az emberek fejében nincs rend, addig súlyproblémáik is lesznek. Amíg az ember szép akar lenni, de nem egészséges, addig veszett fejsze nyele a történet. De remélem, hogy egyszer mindenki felébred majd és az egészséget helyezi elötérbe; az egészséges test ugyanis SZÈP!
Bogi

Angi írta...

Igen, az egészséges test szép... ! És kár, hogy sokan félreértik még ezt a cikket is...

Cukorfalat írta...

A facebook-os cikk irójának abban igaza van, hogya fogyás nem pénz kérdése. Fejben dől el. Kevesebbet enni, nem nassolni, elhagyni az édességeket, a hízlaló kajákat (pilóta keksz helyett 1 kiló narancsot venni vagy bacon szalonna helyett pulykasonkát, otthon tornázni 45 percet internetes edzésprogramokra (vannak köztük nagyon jók!)vagy elmenni kocogni a legközelebbi parkba nem kerül pluszpénzbe(esetleg egy futócipőbe érdemes beruházni, főleg, ha betonon fut az ember). de ha fejben nincs meg az elhatározás és lélekben a kitartás, önuralom, akkor a legdrágább csodabogyó, a legdivatosabb aerobik-kazetta és a legfelkapottabb személyi edző sem fog érni semmit.

martinelli írta...

Annyit azért mégis mondok, hogy fejben dől el minden és a legfontosabb a kitartás.