2012. február 10., péntek

Lazulás...

Amin el kellene gondolkodnom, mert nem tetszik ez nekem....

Egyszerűen nem értem, hogy mi üt belém folyton, hogy bármi nem úgy alakul, ahogy szeretném, én máris evéssel vígasztalódok... Illetve nem is vígasz, nem mondanám annak. Mert nem lesz attól még jobb, csak pillanatokra. Meg kellene találnom így is azt, amitől fel tudok töltődni, ha nem tudok futni, de egyszerűen nem megy. :(

Nem vagyok büszke magamra, de ez is én vagyok, ez is hozzám tartozik, így írok róla... Nagyon hiányzik az, hogy lemenjek reggelente egyedül, hogy még ha elején csigatempóval, de kocoghassak, de ezekben a minuszokban és hóban sajnos nem megy. Másnapra már borítékolhatnám a megfázást... tavaly így jártam. :(

Úgyhogy inkább próbálom itthon feltalálni magam mozgás terén, de elég nehéz. Most a héten még úszni sem tudtam eljutni, mert Benny ugye beteg. Maradt Alexandra, az edzéskártyák és Leslie. Ma az 5 mérföldet tornáztam végig 68 perc. Sokat nem ér, ha mellette nem megy a kajaodafigyelés... de egy fokkal enyhítőbb körülmény a helyzetemben. :D

Tudom, hogy azzal, ha nyavajgok nem lesz hamarabb tavasz, de nekem most jól esik leírni, kiírni magamból ezt a bosszúságot.

Ma például tök jól indult a napom, müzlit reggeliztem kis tejjel. :) Aztán elmentem boltba... és befigyelt a kosárba két tábla milka csoki, mert akciós volt. :D Abból egy tábla elfogyott ma.... Itthon megettem Benny meghagyott uzsonnáját, ebédre nem voltam éhes, mert későn reggeliztem és ettem délelőtt is eleget. Aztán csináltam fél kg. darált husiból, 125 gr. túróból, fűszerekből, 1 tojásból fasírt pogácsákat sütőben, miközben kitaláltam, hogy kár, hogy nem lapítgattam szélesebbre, mert milyen jó kis hamburger husik lehettek volna. De ekkor már elindult a bogár a fejemben, és átnéztem Limara blogját , gyorsan meg is találtam, amit kerestem, hamburgerzsömik a'la Limara. :)

Én elsőre csak fél adagot kevertem be a kenyérsütő gépemmel, ez 5 db zsömi lett, életem első hamburger zsömije. :) Végre egy kis sikerélmény ma, mert nagyon kis aranyosak lettek. :)))) Változtattam picit Limara receptjén, én 30 dkg dia well sütőlisztet, 1 dl langyos tejet, 1 evőkanál fruktózt, 1 kiskanál sót, 1 tojást, 10 gr. olivaolajat, 20 gramm kókuszzsírt (puhát) és szárított élesztőt tettem a gépbe és szépen kidolgozta és kelesztette a tésztát.

sütés előtt:


Sütés után:


Megformáztam az öt zsömlét, még jó fél órát hagytam kelni őket, aztán lekentem mindegyiket tojással és megszórtam szezámmaggal. 18 perc alatt készre sütöttem és tényleg nagyon jól sikerültek!!! Benny is benyomott egyet, ő vajjal és sajttal és paradicsommal, én pedig csináltam magamnak egy kis hamburgert, a fasirtból, zöldségekkel, cukormentes ketchuppal. :))))


Bennynek is ízlett, vajjal, sajttal és paradicsommal :)


Úgyhogy ma megint elcsesztem egy napot kaja ügyileg, de sebaj.... majd csak észhez térek valamikor.... reménykedek ebben legalábbis. :)

Limaránál rengeteg finomság van. Ilyenkor kicsit bosszankodok, hogy nekünk nőknek mennyire oda kell figyelnünk arra, hogy miket eszünk. Én már attól hízok, ha elolvasom ezeket a recepteket. :)))))

Legközelebb azért a pitát mindenképp ki fogom próbálni tőle és a kiflik közül is valamelyiket, mert Benny szereti a kifliket. :) De a briósok is nagyon szépek, de azok veszélyesek. :)))) Bár, ha így fél-féladagokat csinálok, még aránylag elmegy. Persze nem este.... reggelire mondjuk. :)

Na, most jól kisiránkoztam magam, egy fokkal jobb, hogy kiírtam magamból. Jó nagy nyakleves vagy fenékberúgás kellene, hogy visszakattanjon az agyam, bár végülis annyira nem gáz a helyzet, mert súlyt tartani nagyon jól tudok. :) 65-66 között vagyok, de nagyon szilárdan. :D Talán majd a jövő hét segít... vasárnap feltöltődök Sopronban és reménykedek, hogy az is kicsit helyre zökkent majd. :)


4 megjegyzés:

ókidli írta...

Nagyon guszták lettek a zsemléid, én is akarok ilyet enni :))) De most kitartok, ha törik, ha szakad, az egészségem fontosabb. Egyébként teljesen igazad van. Neked bele kell férnie néha, hiszen "csak" 2-3 kg pluszod van, bár biztos vagyok benne, hogy így is csini vagy. Kívánom, hogy töltődj fl ezen a hétvégén és küldj nekem telepatikusan egy hambit :)))

Csandi írta...

Csak óvatosan Limara pitáival, én már csak tudom miről beszélek....Mint holmi Szirének úgy tudnak énekelni, hogy :Egyél meg-egyél meg, nm baj, hogy már egyet ettél......ÉS tuti az elcsábulás:D:D:

kovtama írta...

Hosszú ez a tél főleg, hogy ilyen későn jött a hó....pár hét és itt a tavasz, akkor könnyebb lesz. Az embernek jobb a kedve is, ha napsütésre ébred és madárcsicsergésre. :)

Vajda Enikő írta...

Szerintem nincs amiért kétségbe ess!A lényeg,hogy tartod a súlyt!és szerintem beleférnek az ilyen napok is...nekem is volt,és én ilyenkor ebédkor eszek utoljára,vagy max.4 kor,ha nagyon úgy érzem nem fogom birni!!!és akkor nem számitott,még fogytam is...szerintem ne aggódj!Gyógyulást akis Benynek,és neked jó feltöltödést!Üdv:Eni