2012. február 3., péntek

Mallorcai mandulás süti

Lisztmentes!!!!

Ezt a sütit már egyszer megcsináltam, akkor is nagyon ízlett. Most valamiért eszembe jutott, főleg azért, mert lisztmentes és kávéhoz, vagy reggelire tökéletes, mivel annyira nem vészes az össz kalória és ch tartalma. Persze, ez nem azt jelenti, hogy az egész sütit egy nap meg kell enni, de mégis jobb, mint valami lisztes, cukros édességgel bűnözni. :))))

Angyal blogján találtam a receptet, most megint előkerestem. Leírom ide is, hogy itt is meg legyen! :)

Hozzávalók:

6 tojás
6 dkg édesítő (én xilitet tettem most bele)
3-4 csepp vanília aroma
1 tk reszelt citromhéj
1 tk őrölt fahéj
20 dkg darált mandula
1 tk porcukor (nekem dia wellnesses van) a szóráshoz


Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 160 fok légkeveréses, vagy 180 fok sima fokozaton.
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat az édesítővel habosra keverjük, hozzáadjuk a vanília aromát, a citromhéjat és a fahéjat, a mandulát.
A fehérjét kemény habbá verjük és a tésztához keverjük.
Az egészet a formába (én szilikonosba) öntjük és 45 percig sütjük.
10 percig hagyjuk kihűlni és kiborítjuk a formából és porcukorral megszórjuk.


Egy szeletben kb. 5 ch van!!! Az egész sütiben 75,4 van!!

Szóval jó étvágyat!!! :)

5 megjegyzés:

Bogesz írta...

Ez tetszik nekem is!

Feltétlenül ki fogom próbálni! :)

Gabi86 írta...

Nagyon jól hangzik, én is ki fogom próbálni.
Imádom a fahéjat és a mandulát! :)

Barbi konyhája írta...

Ezt a sütit én is kinéztem magamnak Angyalnál!!! Szegényt úgy emlékszem nagyon megviselte a xilit, én is így vagyok vele, de majd keverem mézzel vagy édesítővel! :)))

Ágibági írta...

Nagyon jó kis recept! Ezt én is biztos kipróbálom! :)

ókidli írta...

NAgyon jó, hogy újra megcsináltad, isteni recept és a paleoba is belefér, nincs ennyi mandulám, de lehet, hogy dióval helyettesítem. Remélem nem rontja el :)