2012. február 5., vasárnap

Mikrós sacher kuglóf

Már kinéztem egy ideje ezt a receptet Nonónál, de most jött el az alkalom, hogy össze is dobjam. :) Nem bántam meg, nagyon finom süti. :)

Az eredeti receptet itt találjátok.

Én így csináltam végül:
(a tejfölös pohár a mérce végig!)

1 pohár tejföl (zsírszegény)
1 pohár dia well sütőliszt
1 pohár xilit
1/2 pohár olivaolaj
1 pohár cicás kakaópor
1 pohár darált dió
1/2 csomag sütőpor
pici rumaroma
2 tojás

A hozzávalókat jól összekeverjük, szilikonos kuglóf formába öntjük és legnagyobb fokozaton 10 perc alatt megsütjük a mikróban. (nekem 800 KW).



Még melegen jól átkentem dia wellness baracklekvárral, aki szeretné még csokival bevonhatja, de én arra már nem akartam kalóriákat vesztegetni. :))) Így is nagyon finom, de azért ésszel kell enni, mert még diétásan is van benne elég kcal és ch! De tízóraira vagy reggelire még belefér! :)
Jó étvágyat! :) És köszi Nonó! :)))))

7 megjegyzés:

Angi írta...

Nagyon jól néz ki, biztos az íze is jó. Az állaga is? Mondjuk én nem szereztem be ilyen diétás alapanyagokat, tehát nem tudnám elkészíteni. A mikrótól félek, kutatások kimutatták, hogy megváltoztatja a molekulákat, ami rákot okoz. Tényleg csak melegítésre használom és ha tehetem, lábasban melegítek vizet, tejet, levest, stb. Persze kivédhetetlen a napi használata.

Bambi1978 írta...

Picit keményebb, de kávéval szerintem finom és holnapra is puha marad, ha dobozba rakom. Én már megszoktam a mikrót, annyi rosszat hall az ember mindenről, hogy ha mindent betartanánk, akkor sem vagyok benne biztos, hogy segítene.

Nem sütök sokszor a mikróban, általában én is csak melegítésre, párolásra használom. :)

Mrita írta...

Nagyon guszta lett, kávéhoz, biztosan kiváló még másnap is!

Rainee írta...

Az egy pohár dió, az hány dkg kb?

Bambi1978 írta...

Rainee, egy pohár dió nekem 75 gr. lett. Úgyhogy ezért becsapós, mert azért összejöttek a ch rendesen ebben a sütiben, még ha diétás is. :(

Rainee írta...

Köszi! :D

Bogesz írta...

Naggyon naggyon jól néz ki....
elraktározom és majd egyszer.... ;)