2011. augusztus 5., péntek

az első...

kenyérkém, amit én sütöttem sütőben, nem a kenyérsütő masinában!!!!!!


Az úúúúúgy volt, hogy délután sütöttem egy kalácsot, illetve akartam egy kalácsot sütni, mégpedig azt a kakaósat, amit idén már húsvétkor megsütöttem a kenyérsütő masinában. Igen ám, csak húsvétkor mindent a recept szerint csináltam, most pedig variálni akartam mastermix-szel, édesítővel stb... az eredmény (mondanom sem kell) elég gáz lett, egy fojtós, tömör akármi, ami sok lekvárral és sok vízzel csúszott csak le. Kicsit el is kenődtem, hogy ennyire kétbalkezes konyhatündér vagyok és mennyire irigylem azokat az anyukákat, akik jobbnál jobb dolgokat varázsolnak a konyhában a gyerkőceiknek, míg én örülök, ha az ebédet nem rontom el. :))

Aztán este megittam a kis shake-emet, de valamelyik szomszéd annyira jó illatú akármit főzött vagy sütött, hogy az egész lakásban fokhagyma illat terjengett és totál éhes lettem. Agyaltam, agyaltam , hogy mit egyek, vagy mi legyen, mire eszembe jutott ez a kenyér recept, amit a napokban nézegettem. :)

Minden volt hozzá itthon, dia wellness sütőliszt is, hát gondoltam, mit veszíthetek? max. ez is repül majd, ha mégsem sikerül....

Először rányomtam a teljes programot, 3 óra 50-et a kenyérsütő gépben, aztán addig tárgyaltunk a kenyér témáról  fb-on a csajokkal, hogy meggondoltam magam és a kelesztés után kivettem a gépből, megformázgattam, bevágtam, megkentem tejjel és a sütőben megsütöttem kb. 25 perc alatt, mivel ez picike kenyér. :))))

Isteni illatok terjengenek a lakásban, visszaadtam a kedves szomszédnak most a kora esti illatfelhőt. :)))) Szerintem P is rá fog repülni, ha hazaér, mert épp a napokban jegyezte meg, hogy már unja a barna, magvas kenyeret, amit venni szoktam, de én ugye fehér kenyeret nem igen eszek, viszont így, a szénhidrátcsökkentett lisztből készült saját kezű kenyérből én is fogok reggelizni. :))))

Úgyhogy most nagyon boldog vagyok, még ha már éjfél is van, de legalább mégis sikerélménnyel fekszek majd le a délutáni, elbaltázott kalács után. :))))))

Holnap nem akartam futni, de lehet, hogy egy 40 percre lemegyek, mert este kicsit eszegettem, így nem igen lesz meg hétfőre a 62 kg alatti súly... :/

Mindegy, a lényeg, hogy szép kenyerem lett, most már azt hiszem, bátrabban fogok nekiállni a kakaós csiga projektnek is.... :))))))

6 megjegyzés:

Csandi írta...

Senki nem születik konyhatündérnek:) Szóval csak tessék próbálkozni, és meglátod egyre több sikerélményed lesz, mit például ez a kenyérke is megér egy siker sztorit:))))))

kovtama írta...

Tök jól néz kis:) Én meg azt hittem ez egy nagy kenyér.:) Én egyszer próbálkoztam kenyérrel sütőben nem jött össze. Van kenyérsütőgépem, de lusta vagyok használni:( Lehet ezek után kedvet kapok hozzá:)

kismazsi írta...

Ügyes vagy Bambi!!
Csak így tovább, merjél próbálkozni, és kísérletezni!! Egyre jobb kenyérkék fognak majd születni a kezed alatt, és az nagyon motiválja az embert!

martinelli írta...

Én is gratulálok neked, nagyon étvágygerjesztő a kenyered. Én is betervezem, mert szeretek finom kenyeret sütni. Nagyon ügyes vagy.

Névtelen írta...

Lehetne tudni a receptet?

Bambi1978 írta...

Köszi Csajok! :))) nagyon finom lett, már elcsomagoltam, hogy ne hivogasson, hogy egyek még egy szeletet. :)))

Ott van a bejegyzésben is a linkre mutatás amúgy, de ide is felrakom:

http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=39175&a_id=768079&h_id=131535

mindent így csináltam, ugyanilyen dia well lisztből.